• Deep
  • 90
  • Bio

Finca Loranque Tempranillo

Toledo, Spanje
Tempranillo
Finca Loranque is één van de oudste wijnhuizen in La Mancha. Bij de start in 1865 waren hun wijnen vooruitstrevend. Fruitgedreven, doordrinkbaar,zonder overdreven hout. Anderhalve eeuw later is dit nog altijd hun streven.

€ 9,49

op voorraad
Productnummer: DE820X

Finca Loranque Tempranillo

€ 9,49

op voorraad
Productnummer: DE820X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Bij al onze wijnen dragen wij zorg voor de wijngaarden, het terroir, een strenge selectie van de druiven, de lange langzame maceratie en de hand van de vintage. Zodat alles samenkomt in deze wijn”

Pablo eguzkiza

90
90/100 Falstaff
Wij publiceren alleen reviews en punten van gerenommeerde wijngidsen of wijnjournalisten. Falstaff is de toonaangevende gids als het aankomt op Oostenrijkse en Duitse wijnen. Daarnaast publiceren ze ook regelmatig over Italiaanse en Spaanse wijnen.
Productinformatie
Wijnmaker Pablo Eguzkiza
Wijnhuis Finca Loranque
Druif tempranillo
Jaar 2019
Herkomst Toledo, Spanje
Oogst per HA 34 hl/ha
Wijnstokken 25 jaar oud
Ondergrond klei & kalksteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw biodynamisch
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar Ceder, bramen, cacao, zwarte bes
Lekker bij chili con carne, harde kazen, steak
Toledo , Spanje
Toledo is de hoofdstad van La Mancha en staat ook wel bekend als de culturele hoofdstad van noord-Spanje. Van origine komt er relatief weinig wijn uit Toledo zelf. Toch is het een ideaal gebied voor het maken van wijn, zoals steeds meer wijnmakers ontdekken. De hoogte, gematigde temperaturen en onafgebroken zon maken het echter ook een ideaal gebied voor de productie van kwaliteitswijnen. Zo komen er nauwelijks ziektes voor in de wijngaarden waardoor biologisch werken bijna vanzelfsprekend is.Finca Loranque werd opgericht in 1865 maar de wijngaarden stammen al uit de 11 eeuw. Het wijnhuis was bij de bouw revolutionair, er was namelijk sprake van een gecontroleerde temperatuur, wat tijdens het fermentatie proces van de wijnen een enorm voordeel opleverde. In 1982 kocht de Diaz familie het enigszins in verval geraakte wijnhuis en begon met een grote renovatie, maar met behoud van de idealen waar het wijnhuis ooit bekend om stond. Wel trokken zei de beroemde oenoloog Pablo Eguzkiza aan om zo de wijnen naar een nog hoger niveau te tillen
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens