Blog
Goed dat je hier bent! Op onze blog kom jij namelijk van alles te weten over wijn, interessante feitjes en vergroot jij jouw wijnspijs-kennis.

Wijnspijs | Klassieke asperges met Bussoletti
Nu het aspergeseizoen in volle gang is, zoekt iedereen hard naar de perfecte aspergewijn!

Onze zoektocht naar de beste wijn
Ons assortiment is een selectie van alleen de allerbéste wijnen van kleine wijnboeren. Hoe we tot die selectie komen?

Ontdek onze nieuwe wijnen!
"Als je nooit iets nieuws probeert, word je vanzelf ouderwets."

Meet the winemaker | Charlotte & Adeline
Aix-en-Provence is hét herkomstgebied voor rosé. Ze maken hier een rosé met de typische Provence verfrissing!

Wijnspijs | Pizzaparty
Geen keukenprins(es) en toch indruk maken met wijnspijs-combinaties? Ga voor een pizzaparty!

Biologisch, eigenlijk heel logisch
De wijnwereld wordt duurzamer en verantwoorder, maar is biologische wijn nou beter?

Biologische wijn: wat is dat eigenlijk?
Elke wijn is toch een natuurproduct? Een begrijpelijke vraag: we leggen het je graag uit!

Meet the winemaker | Jean Marie Haag
Jean Marie en zijn vrouw Myriam werken samen om de traditionele Elzas in een nieuw jasje te steken!

Hoe krijg je een rode wijnvlek weg?
Dit zijn de beste tips voor vervelende wijnongelukjes met rode wijn!

De werkwijze van een kleine wijnboer
Wijnboeren die werken vanuit een persoonlijke en duurzame overtuiging

Wijnspijs | Gnocchi met zongedroogde tomaat, spinazie en Refosco
Een Italiaanse gerecht vraagt om een Italiaanse wijn

Wijnspijs | Bietenrisotto met geitenkaas en gekoelde rode natuurwijn
Het aardse van de bieten past perfect bij Château la Baronne Les Lanes

Wijnspijs | Super simpele pasta en steengoede verdicchio
Schenk bij deze simpele pasta de verdicchio van wijnboer Stefania

Wijnspijs | Catalaanse Xató van Xavi en zijn Montsant
Combineer deze twee heerlijkheden uit Catalonië

Wijnspijs | De ultieme hamburger met de Tempranillo van Jorge
Wijnboer Jorge maakt de beste hamburgerwijn

Wijnspijs | Vega(n) Sri Lankaanse aubergine curry en een Catalaanse blend
Deze witte wijn staat z'n mannetje bij verschillende kruiden en pittige pepers

Meet the winemaker | Jesus ‘Chuchi’ Soto
Ontdek de drie wijnen van deze wijnboer uit ons assortiment

Familierecept | Mira rosé & ratatouille van de familie Pinot
Waan je als een god in Frankrijk met Pinot's groentestoof en rosé

Gekoeld rood is niet lelijk
Ook in de zomer kan je gewoon je favoriete rode wijn blijven drinken

Wijnspijs | Vegetarische paddenstoelenshoarma met Beaujolais
Dit is een vegetarische match made in heaven

Wijnspijs | Calamares en de onbekende Merseguera uit Alicante
Deze onbekende druif past perfect bij al het lekkers dat uit zee komt

Wijnspijs | Portugese Ameijoas a Bulhao Pato en Vinho Verde
Dit is Portugal in optima forma!

Pablo en Paco Calatayud: De amforatovenaars
Wij supporten kleine wijnboeren met unieke wijnen!

Vergeet de grote Champagnehuizen, ga voor échte ambacht!
Welke Champagne moet je hebben? Wij leggen het even haarfijn voor je uit…

Wat is veganistische wijn?
Heb je er ooit bij stilgestaan dat wijn ook niet veganistisch kan zijn?

Wijnspijs | Pasta walnotenpesto met gamba's en grechetto
Terug van weggeweest: De grechetto van wijnmaker Leonardo!

Wijnspijs | Taco's met gefrituurde avocado en godello uit Bierzo
We horen je denken; gefrituurde avocado?

Natuurwijn, bocht of buitengewoon vocht?
Je ziet ze overal op elke wijnkaart: Natuurwijn! Wat is het, en hoe komt het tot stand?

Wijnspijs | Groenteshoarma met geweldige Riesling
Riesling kan veel uiteenlopende gerechten aan. Zo ook deze groenteshoarma, een ware smaakexplosie!

Wijnspijs | Kruidenrisotto met kabeljauw en Australische chardonnay
Risotto en wijn, een hemelse combinatie!

Wijnspijs | Biet Wellington met Nieuw-Zeelandse pinot noir
De vegetarische versie van de Beef Wellington - met biet natuurlijk!

Wijnspijs | Voorjaarslam met l’Herbe Folle Rouge
Vier het voorjaar met lamsvlees en de superzachte en kruidige blend van onbekende druivenrassen.

De magie van wijnboer Magali, meesterblendster uit de Languedoc
Van één ding zijn wij zeker: kleine wijnboeren maken betere wijn! Met liefde gemaakt en met aandacht voor smaak.

Toscaanse pasta met Super Tuscan
Wijnen van sangiovese uit Toscane matchen geweldig bij tomaat vanwege de zachte zuren en z’n donkerrode fruit!

Coq au Vin met rode Chinon
Coq au Vin drink je met rode Chinon. Heerlijk Frans rood met een oud Frans boerengerecht. Bon appetit en santé!

Pekingeend en spätburgunder
Pekingeend en spätburgunder… ein ganz geile Kombination! Waar de meeste Chinese gerechten goed gaan met bier, is Pekingeend toch écht een uitzondering.

Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.