• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol rijk wit)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Raw (natuurwijn)
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Lentewijnen
Cadeaus
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Mijn aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Raw (natuurwijn)
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Lentewijnen
      • Cadeaus
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Wijnspijs | Kruidenrisotto met kabeljauw en Australische chardonnay

Wijnspijs | Kruidenrisotto met kabeljauw en Australische chardonnay

Normaal gesproken gaat er een scheut wijn door de risotto, maar dat laten we deze keer achterwege vanwege de vele kruiden die door de risotto gaat. Ook geen kaas, want de roomboter geeft al genoeg mondvullende romigheid. Welke wijn drink je er dan bij? Chardonnay staat op het lijf van dit gerecht geschreven! De Australische chardonnay van oud-cardioloog (met een groot hart op het etiket, hoe kan het ook anders) combineert frisheid met romigheid. De frisheid komt door het relatief koele klimaat van het Australische Margaret River en de romigheid van de subtiele houtrijping. Geniet er van!  

Ingrediënten:

2 stukken kabeljauw
150 gram risotto rijst
bosje peterselie (20 gram)
bosje dragon (20 gram)
bosje bieslook (20 gram)
350 cl groentebouillon
100 gr doperwten (uit de vriezer)
1 grote sjalot
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
peper en zout
olijfolie 

Instructies: 

Hak alle kruiden fijn en stop ze samen met 150 gram roomboter (op kamertemperatuur) en een snuf zout in de blender. Snipper de sjalot fijn en fruit ze kort aan in een klein laagje olijfolie. Voeg vervolgens de risottorijst toe en laat de korrels even glazig worden in de olijfolie. Voeg steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe en blijf goed roeren tot dat de korrel bijna gaar is (op laag vuur) en voeg de doperwten toe. Voeg uiteindelijk de kruidenboter toe en laat deze in de risotto smelten. Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met wat peper en zout en bak deze kort maar krachtig goudbruin in een hete koekenpan met een klein beetje olijfolie en de rest van de roomboter. Schenk je glazen vol met Australische chardonnay en het diner kan beginnen!
Normaal gesproken gaat er een scheut wijn door de risotto, maar dat laten we deze keer achterwege vanwege de vele kruiden die door de risotto gaat. Ook geen kaas, want de roomboter geeft al genoeg mondvullende romigheid. Welke wijn drink je er dan bij? Chardonnay staat op het lijf van dit gerecht geschreven! De Australische chardonnay van oud-cardioloog (met een groot hart op het etiket, hoe kan het ook anders) combineert frisheid met romigheid. De frisheid komt door het relatief koele klimaat van het Australische Margaret River en de romigheid van de subtiele houtrijping. Geniet er van!  

Ingrediënten:

2 stukken kabeljauw
150 gram risotto rijst
bosje peterselie (20 gram)
bosje dragon (20 gram)
bosje bieslook (20 gram)
350 cl groentebouillon
100 gr doperwten (uit de vriezer)
1 grote sjalot
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
peper en zout
olijfolie 

Instructies: 

Hak alle kruiden fijn en stop ze samen met 150 gram roomboter (op kamertemperatuur) en een snuf zout in de blender. Snipper de sjalot fijn en fruit ze kort aan in een klein laagje olijfolie. Voeg vervolgens de risottorijst toe en laat de korrels even glazig worden in de olijfolie. Voeg steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe en blijf goed roeren tot dat de korrel bijna gaar is (op laag vuur) en voeg de doperwten toe. Voeg uiteindelijk de kruidenboter toe en laat deze in de risotto smelten. Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met wat peper en zout en bak deze kort maar krachtig goudbruin in een hete koekenpan met een klein beetje olijfolie en de rest van de roomboter. Schenk je glazen vol met Australische chardonnay en het diner kan beginnen!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
PayPal
Visa
Creditcard
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2022 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.