
Haal jij ook altijd alleen het beste van
het seizoen in huis? Eten uit het seizoen
heeft veel voordelen. Simpelweg omdat
het verser is. De producten komen uit
eigen land en hoeven niet eerst nog een
lange reis af te leggen. Hoe sneller de
groente en fruit op jouw bord belanden
hoe meer vitaminen ze nog bevatten. En
dat proef je!
Het is niet voor niets dat wijnboer Max
Pfannebecker het liefst asperges bij zijn
Weissburgunder eet wanneer ze weer in
het seizoen zijn. Dat Umberto van San
Donato de heerlijkste pastagerechten
maakt mét zijn eigen vers geplukte
saffraan in september. Of dat Andrea
in Piemonte elke lente geniet van een
dessert met rabarber bij zijn Moscato.
Ook met wijn kies je natuurlijk wat er
past in het seizoen. Geen zware winterse
wijnen, maar tijd voor rosé, misschien
wel gekoeld rood of iets stevigers voor
een barbecue avond. Hoe match je nou
die lekkernijen uit het seizoen met de
beste wijnen? We geven je graag onze
tips.
Asperges
Ga je voor een traditionele bereiding van
asperges met ei, ham en heel veel boter?
Ga dan voor een volle chardonnay
zonder eikenhout. Kies je voor zalm?
Probeer dan eens een grüner veltliner.
o Tip: Dé beste allround
aspergewijn volgens ons:
Pfannebecker weissburgunder.
Zeekraal en lamsoren
Zilte wijnen bij zilte (zee)groenten. Denk
bijvoorbeeld aan een picpoul de Pinet.
Maar wanneer je ze combineert met
kokkels doet ook een verdejo (Rueda)
uit spanje het top: fris met een lekker
bittertje.
Aardbeien & rabarber
Dit seizoen kan je je ook tegoed doen
aan aardbeien. Kies eens voor een
champagne, maar doe dan géén slagroom
op de aardbeien! Of kies een
lichte zoete Moscato d’Asti. Ondanks
dat de zuren van rabarber de wijn
nog wel eens proberen te overheersen
matcht de Moscato d’Asti hier ook
fantastisch bij.
Op aanraden van wijnboer Toni maakten
we een super lekker doordeweeks
asperge recept bij zijn grüner veltliner.
Grüner veltliner, asperges en zalm,
what’s not to love. Sta jij te trappelen
om meer wijnspijs combinaties te
ontdekken. Check dan de blog op onze
website voor meer recepten of kom
eens langs in één van onze winkels voor
persoonlijk advies!
Haal jij ook altijd alleen het beste van
het seizoen in huis? Eten uit het seizoen
heeft veel voordelen. Simpelweg omdat
het verser is. De producten komen uit
eigen land en hoeven niet eerst nog een
lange reis af te leggen. Hoe sneller de
groente en fruit op jouw bord belanden
hoe meer vitaminen ze nog bevatten. En
dat proef je!
Het is niet voor niets dat wijnboer Max
Pfannebecker het liefst asperges bij zijn
Weissburgunder eet wanneer ze weer in
het seizoen zijn. Dat Umberto van San
Donato de heerlijkste pastagerechten
maakt mét zijn eigen vers geplukte
saffraan in september. Of dat Andrea
in Piemonte elke lente geniet van een
dessert met rabarber bij zijn Moscato.
Ook met wijn kies je natuurlijk wat er
past in het seizoen. Geen zware winterse
wijnen, maar tijd voor rosé, misschien
wel gekoeld rood of iets stevigers voor
een barbecue avond. Hoe match je nou
die lekkernijen uit het seizoen met de
beste wijnen? We geven je graag onze
tips.
Asperges
Ga je voor een traditionele bereiding van
asperges met ei, ham en heel veel boter?
Ga dan voor een volle chardonnay
zonder eikenhout. Kies je voor zalm?
Probeer dan eens een grüner veltliner.
o Tip: Dé beste allround
aspergewijn volgens ons:
Pfannebecker weissburgunder.
Zeekraal en lamsoren
Zilte wijnen bij zilte (zee)groenten. Denk
bijvoorbeeld aan een picpoul de Pinet.
Maar wanneer je ze combineert met
kokkels doet ook een verdejo (Rueda)
uit spanje het top: fris met een lekker
bittertje.
Aardbeien & rabarber
Dit seizoen kan je je ook tegoed doen
aan aardbeien. Kies eens voor een
champagne, maar doe dan géén slagroom
op de aardbeien! Of kies een
lichte zoete Moscato d’Asti. Ondanks
dat de zuren van rabarber de wijn
nog wel eens proberen te overheersen
matcht de Moscato d’Asti hier ook
fantastisch bij.
Op aanraden van wijnboer Toni maakten
we een super lekker doordeweeks
asperge recept bij zijn grüner veltliner.
Grüner veltliner, asperges en zalm,
what’s not to love. Sta jij te trappelen
om meer wijnspijs combinaties te
ontdekken. Check dan de blog op onze
website voor meer recepten of kom
eens langs in één van onze winkels voor
persoonlijk advies!