Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piemonte om precies te zijn. Wijnmaker Alberto Ghibellini maakt daar een hagelfrisse en biologische Gavi di Gavi van cortese druiven. Dit jaar is zijn Gavi nog een beetje rijper dan die van vorig jaar. De warme nazomer heeft voor iets meer kracht en body gezorgd. Juist dit maakt deze Gavi di Gavi ideaal voor licht verteerbare zomerse gerechten van de barbecue. Het frisse zuurtje gaat geweldig bij het frisse van de groene prei – en de lichtrijpe aroma’s van zomerbloesem en noten pakken de romescosaus van gegrilde paprika’s perfect op!
Steek je barbecue aan en rooster de hele paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Verwijder het vel, de zaadlijsten en het steeltje en snij de paprika’s in stukken. Pureer de paprika’s met de amandelen, het paprikapoeder, de komijn, de rode peper, de knoflook, een teen knoflook, een flinke scheut olijfolie en azijn tot je een gladde romescosaus krijgt.
Ingrediënten:
- 2 rode paprika’s
- 6 preien
- 1 handje ongezouten geroosterde amandelen
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 halve theelepel gemalen komijn
- 1 rode chilipeper
- 1 teen knoflook
- 1 scheut olijfolie en rode wijnazijn
- 1 fles La Ghibellina Gavi di Gavi Mainin
Instructies:
Steek je barbecue aan en rooster de hele paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Verwijder het vel, de zaadlijsten en het steeltje en snij de paprika’s in stukken. Pureer de paprika’s met de amandelen, het paprikapoeder, de komijn, de rode peper, de knoflook, een teen knoflook, een flinke scheut olijfolie en azijn tot je een gladde romescosaus krijgt.
Leg ondertussen de preien op de barbecue tot de buitenste preibladeren zwartgeblakerd zijn. Snij de onderkant en de bovenkant van de preien af, haal de buitenste zwarte bladeren en halveer de gare prei. Serveer de prei met de romescosaus en een wat gegrild brood van de BBQ.
Schenk de Gavi de Gavi in en eet en drink smakelijk!
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piemonte om precies te zijn. Wijnmaker Alberto Ghibellini maakt daar een hagelfrisse en biologische Gavi di Gavi van cortese druiven. Dit jaar is zijn Gavi nog een beetje rijper dan die van vorig jaar. De warme nazomer heeft voor iets meer kracht en body gezorgd. Juist dit maakt deze Gavi di Gavi ideaal voor licht verteerbare zomerse gerechten van de barbecue. Het frisse zuurtje gaat geweldig bij het frisse van de groene prei – en de lichtrijpe aroma’s van zomerbloesem en noten pakken de romescosaus van gegrilde paprika’s perfect op!
Steek je barbecue aan en rooster de hele paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Verwijder het vel, de zaadlijsten en het steeltje en snij de paprika’s in stukken. Pureer de paprika’s met de amandelen, het paprikapoeder, de komijn, de rode peper, de knoflook, een teen knoflook, een flinke scheut olijfolie en azijn tot je een gladde romescosaus krijgt.
Ingrediënten:
- 2 rode paprika’s
- 6 preien
- 1 handje ongezouten geroosterde amandelen
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 halve theelepel gemalen komijn
- 1 rode chilipeper
- 1 teen knoflook
- 1 scheut olijfolie en rode wijnazijn
- 1 fles La Ghibellina Gavi di Gavi Mainin
Instructies:
Steek je barbecue aan en rooster de hele paprika’s tot het vel zwartgeblakerd is. Verwijder het vel, de zaadlijsten en het steeltje en snij de paprika’s in stukken. Pureer de paprika’s met de amandelen, het paprikapoeder, de komijn, de rode peper, de knoflook, een teen knoflook, een flinke scheut olijfolie en azijn tot je een gladde romescosaus krijgt.
Leg ondertussen de preien op de barbecue tot de buitenste preibladeren zwartgeblakerd zijn. Snij de onderkant en de bovenkant van de preien af, haal de buitenste zwarte bladeren en halveer de gare prei. Serveer de prei met de romescosaus en een wat gegrild brood van de BBQ.
Schenk de Gavi de Gavi in en eet en drink smakelijk!