• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologische wijn
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Op kenmerk
Biologische wijn
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologische wijn
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Natuurwijn
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Cadeaus
Zomerwijnen
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Jouw aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologische wijn
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologische wijn
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologische wijn
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Natuurwijn
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Cadeaus
      • Zomerwijnen
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Boter en room is in de Indiase keuken zeldzaam. De koe is namelijk heilig en wordt zo veel mogelijk met rust gelaten. Toch is de Butter Chicken enorm populair in India omdat het gewoon zo ontzettend lekker is. En wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto natuurlijk. Niet uit India maar uit Portugal, om je vingers bij af te likken…
Boter en room is in de Indiase keuken zeldzaam. De koe is namelijk heilig en wordt zo veel mogelijk met rust gelaten. Toch is de Butter Chicken enorm populair in India omdat het gewoon zo ontzettend lekker is. En wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto natuurlijk. Niet uit India maar uit Portugal, om je vingers bij af te likken…

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets in blokjes 
  • 250 ml slagroom 
  • 250 gr roomboter 
  • 1 grote witte ui 
  • 2 duimen verse geelwortel (kurkuma) 
  • 1 el kurkumapoeder 
  • 1 el garam massala 
  • 1 el chilipoeder 
  • 2 stengels citroengras 
  • 2 grote tenen knoflook 
  • 1 flinke hand Cashewnoten 
  • 1 blikje tomatenpulp 
  • 1 klein blikje tomatenpuree 
  • 1 citroen 
  • 1 paar takjes koriander 
  • 4 kleine naanbroden 
1 fles Lista Negra Reserva
Ingrediënten voor 2 personen:

Instructies:

Hak de ui, de geelwortel, de cashews en de knoflook grof en stop ze in de blender. Als het een gladde currypasta is geworden, bak de pasta dan even flink aan in een flinke klont boter om de suikers in de ui te laten karameliseren. 

Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree toe en laat het even mee garen. Voeg het blikje tomatenpulp, de specerijen (garam massala, chilipoeder en kurkuma) en de gekneusde stengels citroengras toe en laat het geheel gerust een uurtje door pruttelen. 

Zet ondertussen de oven aan en verwarm de naanbroden. Voeg de kip in blokjes, de slagroom én een flinke klont boter toe aan de saus en laat de saus flink koken totdat de kip gaar is. Haal de broden uit de oven en serveer de saus apart met de gehakte koriander en een gesneden citroentje als garnering! 
Eet smakelijk!
Instructies:

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets in blokjes 
  • 250 ml slagroom 
  • 250 gr roomboter 
  • 1 grote witte ui 
  • 2 duimen verse geelwortel (kurkuma) 
  • 1 el kurkumapoeder 
  • 1 el garam massala 
  • 1 el chilipoeder 
  • 2 stengels citroengras 
  • 2 grote tenen knoflook 
  • 1 flinke hand Cashewnoten 
  • 1 blikje tomatenpulp 
  • 1 klein blikje tomatenpuree 
  • 1 citroen 
  • 1 paar takjes koriander 
  • 4 kleine naanbroden 
1 fles Lista Negra Reserva
Ingrediënten voor 2 personen:

Instructies:

Hak de ui, de geelwortel, de cashews en de knoflook grof en stop ze in de blender. Als het een gladde currypasta is geworden, bak de pasta dan even flink aan in een flinke klont boter om de suikers in de ui te laten karameliseren. 

Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree toe en laat het even mee garen. Voeg het blikje tomatenpulp, de specerijen (garam massala, chilipoeder en kurkuma) en de gekneusde stengels citroengras toe en laat het geheel gerust een uurtje door pruttelen. 

Zet ondertussen de oven aan en verwarm de naanbroden. Voeg de kip in blokjes, de slagroom én een flinke klont boter toe aan de saus en laat de saus flink koken totdat de kip gaar is. Haal de broden uit de oven en serveer de saus apart met de gehakte koriander en een gesneden citroentje als garnering! 
Eet smakelijk!
Instructies:

Lista Negra Setúbal Branco
Lista Negra Setúbal Branco
unknown
3.9 | 0 reviews
€ 6,99
op voorraad
Lista Negra Setúbal Rosado
Lista Negra Setúbal Rosado
unknown
3.7 | 0 reviews
€ 6,79
op voorraad
Lista Negra Setúbal Branco Reserva
Lista Negra Setúbal Branco Reserva
unknown
4.2 | 0 reviews
€ 9,99
op voorraad

Lista Negra Setúbal Branco
Lista Negra Setúbal Branco
unknown
3.9 | 0 reviews
€ 6,99
op voorraad
Lista Negra Setúbal Rosado
Lista Negra Setúbal Rosado
unknown
3.7 | 0 reviews
€ 6,79
op voorraad
Lista Negra Setúbal Branco Reserva
Lista Negra Setúbal Branco Reserva
unknown
4.2 | 0 reviews
€ 9,99
op voorraad

Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Lees meer

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Lees meer

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!
Lees meer

Misokip uit de oven en Pecorino

De fruitige Pecorino van wijboer Gianni is een wijnspijs alleskunner!
Lees meer

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
Visa
PayPal
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2023 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.