• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologische wijn
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Op kenmerk
Biologische wijn
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologische wijn
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Natuurwijn
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Herfstwijnen
Relatiegeschenken
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Jouw aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologische wijn
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologische wijn
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologische wijn
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Natuurwijn
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Herfstwijnen
      • Relatiegeschenken
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Wijnspijs | Pizzaparty

Wijnspijs | Pizzaparty

Afgelopen zondag heb ik 3 zuurdesempizza’s gebakken, passend bij 3 van onze wijnen. Mocht je weinig tijd hebben of het te veel werk vinden, kun je altijd kiezen voor kant-en-klare pizzabodems. Zelfgemaakt blijft echter het allerlekkerst en zodra het deeg eenmaal klaar is, is het niet veel werk meer. Zo blijft er genoeg tijd over om er een gezellige avond van te maken met vrienden, familie of je geliefde. Scroll dus snel verder voor het deegrecept en inspiratie voor toppings!

Afgelopen zondag heb ik 3 zuurdesempizza’s gebakken, passend bij 3 van onze wijnen. Mocht je weinig tijd hebben of het te veel werk vinden, kun je altijd kiezen voor kant-en-klare pizzabodems. Zelfgemaakt blijft echter het allerlekkerst en zodra het deeg eenmaal klaar is, is het niet veel werk meer. Zo blijft er genoeg tijd over om er een gezellige avond van te maken met vrienden, familie of je geliefde. Scroll dus snel verder voor het deegrecept en inspiratie voor toppings!

Ontdek in deze blog de spijs tips bij deze wijnen

Ontdek in deze blog:

Theo Minges Gleisweiler Hölle Riesling
Theo Minges Gleisweiler Hölle Riesling
unknown
3.8 | 0 reviews
€ 15,99
op voorraad
Ju De Vie Rouge
Ju De Vie Rouge
unknown
4.2 | 0 reviews
€ 11,99
op voorraad
Deze Dansault Gamay is een heerlijke natuurwijn
BIO Dansault Volubilis Gamay
unknown
4.2 | 0 reviews
€ 15,49
op voorraad

Recept zuurdesemdeeg

Voordat je begint, zorg er wel voor dat je een “rijpe” starter hebt, dus dat hij de dag van te voren gevoerd is. 

Ingrediënten voor twee pizza’s: 
  • 320 gram patentbloem
  • 215 gram water
  • 11 gram zout
  • 75 gram zuurdesem starter
  • Griesmeel om te bestuiven
Instructie
Meng de ingrediënten (behalve het griesmeel) in een kom. Als alles goed gemengd is, houd je erg nat deeg over. Bestuif daarom je aanrecht met wat bloem en stort het deeg op je aanrecht. Stroop je mouwen op, want nu wordt het kneden geblazen! (Al kan dit natuurlijk ook in een keukenmachine.) Op het kneden staat niet echt een tijdsduur, maar omdat het een nat deeg betreft, moet je niet bang zijn om zeker aan het begin nogal hardhandig te werk te gaan. Pas als het deeg mooi elastisch is, niet meer plakt en het niet meer in elkaar zakt, is er genoeg gekneed. Bol het deeg op en plaats het in een kom.

Laat het deeg gedurende twee uur reizen op kamer temperatuur. Gedurende deze tijd moet het deeg ieder half uur “stretch & folden”. Hierbij rek je het deeg op en vouw je het weer dubbel, drie keer per kant. Herhaal dit proces ieder half uur.

Vorm na twee uur het deeg terug tot een bal en verdeel het in tweeën. Rol deze twee delen op tot kleine strakke ballen en leg ze in een kom. Laat deze ballen vervolgens 5 tot 6 uur voor een tweede keer rijzen. Hierna is het deeg klaar om gevormd te worden. Hiervoor raad ik je aan een goede YouTube video op te zoeken, bijvoorbeeld van The Perfect Loaf.

Na het vormen, zijn de pizza’s klaar om te bakken. Verwarm de oven hiervoor voor op de hoogste stand, in mijn geval was dat 230 graden. De makkelijkste manier om de pizza heel in de oven te krijgen, is bijvoorbeeld om een broodplank te bestrooien met het griesmeel, het gevormde deeg hierop te leggen en vervolgens het deeg zo in de voorverwarmde oven te schuiven. Bak de pizza in 7 à 8 minuten. Dan komt nu het leukste werk: de toppings! 
Recept zuurdesemdeeg

De toppings

Als aftrap dronken we de Gleisweiler Hölle riesling van Theo Minges, een wijn die barst van de mineralen, witte bloesem en citrusfruit uit de Duitse Pfalz. Het is de ultieme wintersportwijn, dus dat vraagt om winterse smaken. De eerste pizza was daarom geïnspireerd op flammküchen. Hoewel we niet op een besneeuwde berg zaten, gaf de rijke topping van crème fraîche, Emmentaler, pancetta, rode ui en boerenkoolroosjes ons wel het Alpengevoel.
De toppings

Als tweede wijn dronken we gamay uit de Loire, gemaakt door Regis Dansault. Het is een sappige, lichte rode wijn vol kersen met een aangename structuur. Tegenover al dat fruit mag er best wat pittigheid op tafel. De tweede pizza heb ik daarom belegd met tomatenpuree, ‘nduja (pittige worst uit Calabrië), gegrilde courgette, burrata en pijnboompitjes. Als laatste besprenkeld met citroenolie voor een beetje extra frisheid.

Bij de laatste pizza kwam de Ju de Vie in het glas; een stevige rode wijn uit de Rhône die vraagt om rijke, aardse smaken. Ik maakte een saus van champignons opgebakken met boter, knoflook, ui en tijm. Even in de keukenmachine met een scheutje room, een snuf zout en flink wat peper en het werd een ideale pizzasaus. Wij aten ‘m met rucola, parmezaan, bresaola en truffel. Dat was op deze regenachtige zondagavond een match made in heaven.

Veel plezier met jouw pizzaparty!

Veel plezier met jouw pizzaparty!

Recept zuurdesemdeeg

Voordat je begint, zorg er wel voor dat je een “rijpe” starter hebt, dus dat hij de dag van te voren gevoerd is. 

Ingrediënten voor twee pizza’s: 
  • 320 gram patentbloem
  • 215 gram water
  • 11 gram zout
  • 75 gram zuurdesem starter
  • Griesmeel om te bestuiven
Instructie
Meng de ingrediënten (behalve het griesmeel) in een kom. Als alles goed gemengd is, houd je erg nat deeg over. Bestuif daarom je aanrecht met wat bloem en stort het deeg op je aanrecht. Stroop je mouwen op, want nu wordt het kneden geblazen! (Al kan dit natuurlijk ook in een keukenmachine.) Op het kneden staat niet echt een tijdsduur, maar omdat het een nat deeg betreft, moet je niet bang zijn om zeker aan het begin nogal hardhandig te werk te gaan. Pas als het deeg mooi elastisch is, niet meer plakt en het niet meer in elkaar zakt, is er genoeg gekneed. Bol het deeg op en plaats het in een kom.

Laat het deeg gedurende twee uur reizen op kamer temperatuur. Gedurende deze tijd moet het deeg ieder half uur “stretch & folden”. Hierbij rek je het deeg op en vouw je het weer dubbel, drie keer per kant. Herhaal dit proces ieder half uur.

Vorm na twee uur het deeg terug tot een bal en verdeel het in tweeën. Rol deze twee delen op tot kleine strakke ballen en leg ze in een kom. Laat deze ballen vervolgens 5 tot 6 uur voor een tweede keer rijzen. Hierna is het deeg klaar om gevormd te worden. Hiervoor raad ik je aan een goede YouTube video op te zoeken, bijvoorbeeld van The Perfect Loaf.

Na het vormen, zijn de pizza’s klaar om te bakken. Verwarm de oven hiervoor voor op de hoogste stand, in mijn geval was dat 230 graden. De makkelijkste manier om de pizza heel in de oven te krijgen, is bijvoorbeeld om een broodplank te bestrooien met het griesmeel, het gevormde deeg hierop te leggen en vervolgens het deeg zo in de voorverwarmde oven te schuiven. Bak de pizza in 7 à 8 minuten. Dan komt nu het leukste werk: de toppings! 
Recept zuurdesemdeeg

De toppings

Als aftrap dronken we de Gleisweiler Hölle riesling van Theo Minges, een wijn die barst van de mineralen, witte bloesem en citrusfruit uit de Duitse Pfalz. Het is de ultieme wintersportwijn, dus dat vraagt om winterse smaken. De eerste pizza was daarom geïnspireerd op flammküchen. Hoewel we niet op een besneeuwde berg zaten, gaf de rijke topping van crème fraîche, Emmentaler, pancetta, rode ui en boerenkoolroosjes ons wel het Alpengevoel.
De toppings

Als tweede wijn dronken we gamay uit de Loire, gemaakt door Regis Dansault. Het is een sappige, lichte rode wijn vol kersen met een aangename structuur. Tegenover al dat fruit mag er best wat pittigheid op tafel. De tweede pizza heb ik daarom belegd met tomatenpuree, ‘nduja (pittige worst uit Calabrië), gegrilde courgette, burrata en pijnboompitjes. Als laatste besprenkeld met citroenolie voor een beetje extra frisheid.

Bij de laatste pizza kwam de Ju de Vie in het glas; een stevige rode wijn uit de Rhône die vraagt om rijke, aardse smaken. Ik maakte een saus van champignons opgebakken met boter, knoflook, ui en tijm. Even in de keukenmachine met een scheutje room, een snuf zout en flink wat peper en het werd een ideale pizzasaus. Wij aten ‘m met rucola, parmezaan, bresaola en truffel. Dat was op deze regenachtige zondagavond een match made in heaven.

Veel plezier met jouw pizzaparty!

Veel plezier met jouw pizzaparty!

Laurence

Als wijninkoper en voormalig sommelier vind ik het leuk om mensen te voorzien van verrassende maar vooral ook goede wijnspijs adviezen. 

Laurence

Als wijninkoper en voormalig sommelier vind ik het leuk om mensen te voorzien van verrassende, maar vooral ook goede wijnspijs adviezen. 


Lees ook de andere blogs

Ontdek recepten en andere interessante feitjes

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Lees meer

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Lees meer

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!
Lees meer

Dit weekend planten wij een boom voor elke aankoop!

Zo maken we de wereld samen wat groener!
Lees meer

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Contact
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen & betalen
  • Levering
  • Retourneren
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Relatiegeschenken
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
Visa
PayPal
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2023 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.