Ooit Beef Wellington gegeten? Dit gerecht met ossenhaas uit de oven trekt altijd veel aandacht op aan tafel. Wij gingen voor de vegetarische variant - je raadt het al - met biet. Biet Wellington! Wellington is de officiële hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Daarom was de link met de Nieuw-Zeelandse pinot noir van de knotsgekke wijnmakers Tim en Rob snel gemaakt. Zij maken een sappige, licht aardse pinot - die geweldig gaat met paddenstoelen en biet. Een match made in... New-Zealand! Enjoy!
Ingrediënten:
400 gram kastanje champignons
1 pakje bladerdeeg uit de vriezer
2 eetlepels truffelolie
2 eetlepels sojasaus
2 tenen knoflook
1 losgeklopt ei
peper & zout
beetje sesamzaadjes
plastic keukenfolie
rode saus
het sap van de uitgelekte rode biet
1 fijngesnipperde sjalot
50 gram roomboter
1 scheut rode wijn
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mierikswortel
peper en zout
Instructies:
Ooit Beef Wellington gegeten? Dit gerecht met ossenhaas uit de oven trekt altijd veel aandacht op aan tafel. Wij gingen voor de vegetarische variant - je raadt het al - met biet. Biet Wellington! Wellington is de officiële hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Daarom was de link met de Nieuw-Zeelandse pinot noir van de knotsgekke wijnmakers Tim en Rob snel gemaakt. Zij maken een sappige, licht aardse pinot - die geweldig gaat met paddenstoelen en biet. Een match made in... New-Zealand! Enjoy!
Ingrediënten:
400 gram kastanje champignons
1 pakje bladerdeeg uit de vriezer
2 eetlepels truffelolie
2 eetlepels sojasaus
2 tenen knoflook
1 losgeklopt ei
peper & zout
beetje sesamzaadjes
plastic keukenfolie
rode saus
het sap van de uitgelekte rode biet
1 fijngesnipperde sjalot
50 gram roomboter
1 scheut rode wijn
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mierikswortel
peper en zout