• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol rijk wit)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Raw (natuurwijn)
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Lentewijnen
Cadeaus
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Mijn aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Raw (natuurwijn)
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Lentewijnen
      • Cadeaus
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Wijnspijs | Biet Wellington met Nieuw-Zeelandse pinot noir

Wijnspijs | Biet Wellington met Nieuw-Zeelandse pinot noir

Ooit Beef Wellington gegeten? Dit gerecht met ossenhaas uit de oven trekt altijd veel aandacht op aan tafel. Wij gingen voor de vegetarische variant - je raadt het al - met biet. Biet Wellington! Wellington is de officiële hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Daarom was de link met de Nieuw-Zeelandse pinot noir van de knotsgekke wijnmakers Tim en Rob snel gemaakt. Zij maken een sappige, licht aardse pinot - die geweldig gaat met paddenstoelen en biet. Een match made in... New-Zealand! Enjoy!


Ingrediënten:

4 grote voorgekookte bieten van ongeveer dezelfde grootte
400 gram kastanje champignons
1 pakje bladerdeeg uit de vriezer
2 eetlepels truffelolie
2 eetlepels sojasaus
2 tenen knoflook
1 losgeklopt ei
peper & zout
beetje sesamzaadjes
plastic keukenfolie
Voor de sauzen:
rode saus
het sap van de uitgelekte rode biet
1 fijngesnipperde sjalot
50 gram roomboter
1 scheut rode wijn
witte saus
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mierikswortel
peper en zout

Instructies:

Laat de bieten eerst even goed uitlekken (vang het bietensap op) en dep de bieten droog. Snij de champignons en de tenen knoflook fijn en blend alles nog even fijn in de blender. Zet een grote koekenpan op laag vuur en laat daar de truffelolie warm in worden. Stort het champignonmengsel uit over de pan en laat alles langzaam gaar worden. Voeg de sojasaus toe en maal wat verse peper en over. Blijf goed roeren tot echt al het vocht is verdampt (erg belangrijk). Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien en leg flink wat folie op je keukenblad. Leg daar de plakken bladerdeeg op 3x2 of 4x2 (afhankelijk hoe groot je bieten zijn) en verdeel het droge (!!!) champignonmengsel over). Verdeel de bieten en rol het bladerdeeg voorzichtig met het folie dicht. Laat de Biet Wellington eventjes opstijven in de koelkast. Knip het folie open en kwast een beetje losgeklopt ei over de Wellington. Garneer de bovenkant met sesamzaadjes en wat grof zout. Bak de Wellington in 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Wel zo lekker met saus! Meng de bovenstaande ingrediënten voor de witte saus. Voor de rode saus; smelt de boter in een pannetje en gaar kort de fijngesnipperde sjalot hier in. Blus af met een scheut rode wijn en het sap van de uitgelekte bieten. Laat de rode saus even inkoken tot je een gladde saus hebt.
Klaar! Vergeet je glazen niet vol te schenken met (eventueel een beetje gekoelde) pinot noir, eetsmakelijk!


Ooit Beef Wellington gegeten? Dit gerecht met ossenhaas uit de oven trekt altijd veel aandacht op aan tafel. Wij gingen voor de vegetarische variant - je raadt het al - met biet. Biet Wellington! Wellington is de officiële hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Daarom was de link met de Nieuw-Zeelandse pinot noir van de knotsgekke wijnmakers Tim en Rob snel gemaakt. Zij maken een sappige, licht aardse pinot - die geweldig gaat met paddenstoelen en biet. Een match made in... New-Zealand! Enjoy!


Ingrediënten:

4 grote voorgekookte bieten van ongeveer dezelfde grootte
400 gram kastanje champignons
1 pakje bladerdeeg uit de vriezer
2 eetlepels truffelolie
2 eetlepels sojasaus
2 tenen knoflook
1 losgeklopt ei
peper & zout
beetje sesamzaadjes
plastic keukenfolie
Voor de sauzen:
rode saus
het sap van de uitgelekte rode biet
1 fijngesnipperde sjalot
50 gram roomboter
1 scheut rode wijn
witte saus
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mierikswortel
peper en zout

Instructies:

Laat de bieten eerst even goed uitlekken (vang het bietensap op) en dep de bieten droog. Snij de champignons en de tenen knoflook fijn en blend alles nog even fijn in de blender. Zet een grote koekenpan op laag vuur en laat daar de truffelolie warm in worden. Stort het champignonmengsel uit over de pan en laat alles langzaam gaar worden. Voeg de sojasaus toe en maal wat verse peper en over. Blijf goed roeren tot echt al het vocht is verdampt (erg belangrijk). Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien en leg flink wat folie op je keukenblad. Leg daar de plakken bladerdeeg op 3x2 of 4x2 (afhankelijk hoe groot je bieten zijn) en verdeel het droge (!!!) champignonmengsel over). Verdeel de bieten en rol het bladerdeeg voorzichtig met het folie dicht. Laat de Biet Wellington eventjes opstijven in de koelkast. Knip het folie open en kwast een beetje losgeklopt ei over de Wellington. Garneer de bovenkant met sesamzaadjes en wat grof zout. Bak de Wellington in 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Wel zo lekker met saus! Meng de bovenstaande ingrediënten voor de witte saus. Voor de rode saus; smelt de boter in een pannetje en gaar kort de fijngesnipperde sjalot hier in. Blus af met een scheut rode wijn en het sap van de uitgelekte bieten. Laat de rode saus even inkoken tot je een gladde saus hebt.
Klaar! Vergeet je glazen niet vol te schenken met (eventueel een beetje gekoelde) pinot noir, eetsmakelijk!


Invivo Central Otago Pinot Noir
Invivo Central Otago Pinot Noir
€ 17,99
op voorraad

Invivo Central Otago Pinot Noir
Invivo Central Otago Pinot Noir
€ 17,99
op voorraad

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
PayPal
Visa
Creditcard
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2022 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.