Die van wijnmaakster Adeline en Charlotte om precies te zijn. Die heeft enorm veel frisheid en lichte aroma’s van verse framboosjes en bosaardbeien. Kon het maar altijd zulk lekker weer zijn…
Ken je de animatiefilm Ratatouille (Walt Dinsney, 2007), waar knaagdier Remy een waanzinnige ratatouille maakt voor de onhandige chefkok Alfredo? Omdat het met dit weer wel de Provence lijkt hier in Nederland, moesten we zo ongeveer wel dit Provençaalse recept maken! Wat drink je daarbij? Een rosé uit de Aix-en-Provence natuurlijk. Die van wijnmaakster Adeline en Charlotte om precies te zijn. Die heeft enorm veel frisheid en lichte aroma’s van verse framboosjes en bosaardbeien.
Die van wijnmaakster Adeline en Charlotte om precies te zijn. Die heeft enorm veel frisheid en lichte aroma’s van verse framboosjes en bosaardbeien. Kon het maar altijd zulk lekker weer zijn…
Ken je de animatiefilm Ratatouille (Walt Dinsney, 2007), waar knaagdier Remy een waanzinnige ratatouille maakt voor de onhandige chefkok Alfredo? Omdat het met dit weer wel de Provence lijkt hier in Nederland, moesten we zo ongeveer wel dit Provençaalse recept maken! Wat drink je daarbij? Een rosé uit de Aix-en-Provence natuurlijk. Die van wijnmaakster Adeline en Charlotte om precies te zijn. Die heeft enorm veel frisheid en lichte aroma’s van verse framboosjes en bosaardbeien.
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette (op de markt op bij de marqt)
- 3 grote tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Takjes verse tijm
- Een paar flinke scheuten olijfolie
- Zout en peper
Instructies:
Was de groente en snij de kontjes van de courgettes en de aubergines. Hak de tomaten, de ui en de knoflook in kleine blokjes. Fruit de ui in een klein beetje olijfolie, laat de tomatenpuree even mee pruttellen om hem te ontzuren en voeg uiteindelijk ook de knoflook en de tomatenblokjes toe. Pak de staafmixer en mix goed tot je een glad geheel hebt, laat de tomatensaus lekker lang opstaan, zodat de saus wat zoeter wordt. Snij de courgettes en aubergine in hele dunne plakjes met een mandoline of met een superscherp mes. Leg de plakjes groenten om en om mooi gedrapeerd over de tomatensaus op de bodem van je pan. Je kunt ze rechtop zetten of wat platter leggen, dat is aan jou. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met takjes tijm, die je van de steeltjes afritst. Verwarm de oven voor op 180 graden en maak een bakpapiertje die precies op de pan past om de pan af te dekken. Zet de pan in de oven en na 45 minuten kan je aan tafel!
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette (op de markt op bij de marqt)
- 3 grote tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Takjes verse tijm
- Een paar flinke scheuten olijfolie
- Zout en peper
Instructies:
Was de groente en snij de kontjes van de courgettes en de aubergines. Hak de tomaten, de ui en de knoflook in kleine blokjes. Fruit de ui in een klein beetje olijfolie, laat de tomatenpuree even mee pruttellen om hem te ontzuren en voeg uiteindelijk ook de knoflook en de tomatenblokjes toe. Pak de staafmixer en mix goed tot je een glad geheel hebt, laat de tomatensaus lekker lang opstaan, zodat de saus wat zoeter wordt. Snij de courgettes en aubergine in hele dunne plakjes met een mandoline of met een superscherp mes. Leg de plakjes groenten om en om mooi gedrapeerd over de tomatensaus op de bodem van je pan. Je kunt ze rechtop zetten of wat platter leggen, dat is aan jou. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met takjes tijm, die je van de steeltjes afritst. Verwarm de oven voor op 180 graden en maak een bakpapiertje die precies op de pan past om de pan af te dekken. Zet de pan in de oven en na 45 minuten kan je aan tafel!
Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!