Wijnspijs | Pekingeend en spätburgunder

Wijnspijs | Pekingeend en spätburgunder

Pekingeend en spätburgunder.. ein ganz geile Kombination! Waar de meeste Chinese gerechten goed gaan met bier, is Pekingeend toch écht een uitzondering. Het knapperige huidje, de rode kleur van het vlees en de zoete hoisin schreeuwt (in dit geval kwaakt) om rode wijn! Redding kwam van onze oosterburen. Max Pfannebecker maakt in Rheinhessen namelijk een bijzonder goede pinot noir (Spätburgunder in het Duits) met fris rood fruit, intens zachte tannine en kruidige en boerse aroma’s (klinkt vies, is ontzettend lekker)! Dus hup, snel naar de toko en laat dat eendje zwemmen in de hoisinsaus en rode wijn.


Beoordeeld met een 8.5 / 10 – De Grote Hamersma

“Verse kruidigheid, donkere pruimen plus de slankheid, bossigheid en intelligentie zoals ik die graag in een Oude Wereld-Pinot Noir aantref. Schenk vol die Pfannebecker. Lijkt mij dat daar namelijk meer in kan dan in een gewoon glas.”

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 grote Pekingeend
    Tip: Kijk in het vriesvak van je toko of ze een voorgegaarde, ontbeende eend hebben. Hebben ze deze niet, haal dan een hele schoongemaakte eend (en bereid je voor op een nachtje wachten en drogen).
  • Honing
  • Rijstazijn
  • Sojasaus 
  • 16 kleine Chinese pannenkoekjes 
    Vaak direct naast de eend in de vriezer
  • 2 komkommers
  • 1 flink bos bosui
  • 1 grote fles hoisinsaus

Pekingeend en spätburgunder.. ein ganz geile Kombination! Waar de meeste Chinese gerechten goed gaan met bier, is Pekingeend toch écht een uitzondering. Het knapperige huidje, de rode kleur van het vlees en de zoete hoisin schreeuwt (in dit geval kwaakt) om rode wijn! Redding kwam van onze oosterburen. Max Pfannebecker maakt in Rheinhessen namelijk een bijzonder goede pinot noir (Spätburgunder in het Duits) met fris rood fruit, intens zachte tannine en kruidige en boerse aroma’s (klinkt vies, is ontzettend lekker)! Dus hup, snel naar de toko en laat dat eendje zwemmen in de hoisinsaus en rode wijn.


Beoordeeld met een 8.5 / 10 – De Grote Hamersma

“Verse kruidigheid, donkere pruimen plus de slankheid, bossigheid en intelligentie zoals ik die graag in een Oude Wereld-Pinot Noir aantref. Schenk vol die Pfannebecker. Lijkt mij dat daar namelijk meer in kan dan in een gewoon glas.”

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 grote Pekingeend
    Tip: Kijk in het vriesvak van je toko of ze een voorgegaarde, ontbeende eend hebben. Hebben ze deze niet, haal dan een hele schoongemaakte eend (en bereid je voor op een nachtje wachten en drogen).
  • Honing
  • Rijstazijn
  • Sojasaus 
  • 16 kleine Chinese pannenkoekjes 
    Vaak direct naast de eend in de vriezer
  • 2 komkommers
  • 1 flink bos bosui
  • 1 grote fles hoisinsaus


Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!