Wijnspijs | Gnocchi met zongedroogde tomaat, spinazie en Refosco

Wijnspijs | Gnocchi met zongedroogde tomaat, spinazie en Refosco

Italiaanse gerechten vragen natuurlijk om Italiaanse wijn, dat staat in de sterren geschreven. Italianen houden van simpele gerechten, zonder al te veel poespas. Je hebt voor dit gnocchigerecht dus niet bijzonder veel ingrediënten nodig. Wat je sowieso wél nodig hebt, is een fles Villa Vitas Refosco uit het uiterste noordoosten van Italië: Friuli. Wijnmaker Roberto Vitas maakt deze rode wijn van inheemse Refoscodruiven. De wijn is sappig, licht van rood fruit en heeft alle warme elementen om met de zongedroogde tomaat te matchen.
Italiaanse gerechten vragen natuurlijk om Italiaanse wijn, dat staat in de sterren geschreven. Italianen houden van simpele gerechten, zonder al te veel poespas. Je hebt voor dit gnocchigerecht dus niet bijzonder veel ingrediënten nodig. Wat je sowieso wél nodig hebt, is een fles Villa Vitas Refosco uit het uiterste noordoosten van Italië: Friuli. Wijnmaker Roberto Vitas maakt deze rode wijn van inheemse Refoscodruiven. De wijn is sappig, licht van rood fruit en heeft alle warme elementen om met de zongedroogde tomaat te matchen.

Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!

Lente wijnspijs | uit 't seizoen

De lekkerste combinaties voor in de lente!