• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol rijk wit)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Raw (natuurwijn)
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Lentewijnen
Cadeaus
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Mijn aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Raw (natuurwijn)
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Lentewijnen
      • Cadeaus
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Wijnspijs | Vegetarische paddenstoelenshoarma met Beaujolais

Wijnspijs | Vegetarische paddenstoelenshoarma met Beaujolais

Wanneer wij paddenstoelen horen, denken wij direct aan Bourgogne- of Beaujolaiswijnen. Dit zijn lichte wijnen uit het midden van Frankrijk met fris rood fruit, niet te veel tannine en lichte aardse tinten. De ideale combinatie met paddenstoelen, die ook subtiel van smaak zijn. Tel je daar een flinke dosis kruiden bij op, kom je al snel bij onze fruitige Domaine Gaget Beaujolais. Een vegetarische match made in heaven!
Wanneer wij paddenstoelen horen, denken wij direct aan Bourgogne- of Beaujolaiswijnen. Dit zijn lichte wijnen uit het midden van Frankrijk met fris rood fruit, niet te veel tannine en lichte aardse tinten. De ideale combinatie met paddenstoelen, die ook subtiel van smaak zijn. Tel je daar een flinke dosis kruiden bij op, kom je al snel bij onze fruitige Domaine Gaget Beaujolais. Een vegetarische match made in heaven!

Ingrediënten

voor 4 broodjes: 
  • 800 gram oesterzwammen of gemengde paddenstoelenmix (met oesterzwammen) 
  • 2 theelepels kaneelpoeder 
  • 2 theelepels nootmuskaatpoeder 
  • 2 theelepels komijnpoeder 
  • 1 eetlepels cayennepeper 
  • 3 flinke scheuten olijfolie 
  • 4 pitabroodjes voorverpakt (óf 400 gram bloem 300 ml water 1 eetlepel gist) 
  • 1 spitskool 
  • 1 flinke scheut witte azijn 
  • Yoghurt 
  • 2 teentjes knoflook 
  • peper en zout 
  • 1 fles Domaine Gaget Beaujolais

Shop deze wijn

Ingrediënten

Instructies

Voor de broodjes: 
Meng 1 eetlepel gist met de 300 ml lauw water en laat even een paar minuutjes staan. Maak je keukenblad schoon en leg de bloem op het werkblad. Maak een kuiltje in de bloem en laat het gietwater in het kuiltje lopen. Meng stapsgewijs de bloem met het water en kneed het geheel echt heel goed door totdat je een stevig deeg hebt, dat niet meer plakt (voeg eventueel nog extra bloem toe). Laat het deeg een uurtje rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in 4 bolletjes en rol ze uit tot pitabroodjes. Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de pita’s kort af totdat ze bruin zijn aan de bovenkant (zo’n 5 minuten). 

Voor de vulling: 
Snij de spitskool in dunne reepjes en stop ze met twee gelijke delen water en witte wijnazijn in een bakje, zodat de kool helemaal onder staat. Ze het bakje voor een half uur tot een uur in de koelkast, zodat ze lekker zuur worden. Scheur de paddenstoelen tot reepjes stop ze in een kom. Voeg er alle kruiden aan toe en schenk er flink wat olie overheen. Hussel het geheel goed, zodat alle kruiden goed verdeeld zijn. Zet de oven op 180 graden en verdeel de gekruide paddenstoelen op een bakplaat met bakpapier. Laat de paddenstoelen zo’n 10 minuten gaar worden. 

Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de yoghurt samen met wat peper en zout voor je eigen knoflooksaus. Wanneer de broodjes gaar en warm zijn, snij je ze open en vul je ze met je eigen gemaakte vegetarische shoarma, zure spitskool en knoflooksaus. Schenk je wijnglazen vol met Beaujolais en geniet van simpele, maar overheerlijke diner!


Onze wijnboerenfamilie wordt steeds een beetje groter. Ben jij benieuwd welke nieuwe wijnen wij nog meer nieuw op het schap hebben staan? Bekijk ze allemaal hier!
Instructies

Ingrediënten

voor 4 broodjes: 
  • 800 gram oesterzwammen of gemengde paddenstoelenmix (met oesterzwammen) 
  • 2 theelepels kaneelpoeder 
  • 2 theelepels nootmuskaatpoeder 
  • 2 theelepels komijnpoeder 
  • 1 eetlepels cayennepeper 
  • 3 flinke scheuten olijfolie 
  • 4 pitabroodjes voorverpakt (óf 400 gram bloem 300 ml water 1 eetlepel gist) 
  • 1 spitskool 
  • 1 flinke scheut witte azijn 
  • Yoghurt 
  • 2 teentjes knoflook 
  • peper en zout 
  • 1 fles Domaine Gaget Beaujolais

Shop deze wijn

Ingrediënten

Instructies

Voor de broodjes: 
Meng 1 eetlepel gist met de 300 ml lauw water en laat even een paar minuutjes staan. Maak je keukenblad schoon en leg de bloem op het werkblad. Maak een kuiltje in de bloem en laat het gietwater in het kuiltje lopen. Meng stapsgewijs de bloem met het water en kneed het geheel echt heel goed door totdat je een stevig deeg hebt, dat niet meer plakt (voeg eventueel nog extra bloem toe). Laat het deeg een uurtje rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in 4 bolletjes en rol ze uit tot pitabroodjes. Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de pita’s kort af totdat ze bruin zijn aan de bovenkant (zo’n 5 minuten). 

Voor de vulling: 
Snij de spitskool in dunne reepjes en stop ze met twee gelijke delen water en witte wijnazijn in een bakje, zodat de kool helemaal onder staat. Ze het bakje voor een half uur tot een uur in de koelkast, zodat ze lekker zuur worden. Scheur de paddenstoelen tot reepjes stop ze in een kom. Voeg er alle kruiden aan toe en schenk er flink wat olie overheen. Hussel het geheel goed, zodat alle kruiden goed verdeeld zijn. Zet de oven op 180 graden en verdeel de gekruide paddenstoelen op een bakplaat met bakpapier. Laat de paddenstoelen zo’n 10 minuten gaar worden. 

Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de yoghurt samen met wat peper en zout voor je eigen knoflooksaus. Wanneer de broodjes gaar en warm zijn, snij je ze open en vul je ze met je eigen gemaakte vegetarische shoarma, zure spitskool en knoflooksaus. Schenk je wijnglazen vol met Beaujolais en geniet van simpele, maar overheerlijke diner!


Onze wijnboerenfamilie wordt steeds een beetje groter. Ben jij benieuwd welke nieuwe wijnen wij nog meer nieuw op het schap hebben staan? Bekijk ze allemaal hier!
Instructies

Parajes Del  Valle Monastrell Ecológico
Parajes Del Valle Monastrell Ecológico
€ 10,99
op voorraad
Domaine Gaget Les Galets Beaujolais Rouge
Domaine Gaget Les Galets Beaujolais Rouge
€ 11,99
op voorraad

Parajes Del  Valle Monastrell Ecológico
Parajes Del Valle Monastrell Ecológico
€ 10,99
op voorraad
Domaine Gaget Les Galets Beaujolais Rouge
Domaine Gaget Les Galets Beaujolais Rouge
€ 11,99
op voorraad

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
PayPal
Visa
Creditcard
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2022 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.