

Barigoule is in Nederland minder bekend, maar in de Provence een echte klassieker. Zoals bij veel provençaalse gerechten geldt: less is more. Zo ook bij barigoule. Het bestaat maar uit een paar ingrediënten: artisjokharten, ui, knoflook en kruiden gestoofd in bouillon en witte wijn. Wijninkoper Laurence zag echter zijn kans om er zijn eigen draai aan te geven. Om er een volwaardige maaltijd van te maken, voegde hij cherrytomaatjes, paprika, kappertjes en een mooi stukje vis toe. De combinatie met de Olbieta van Marco Abella maakt van dit gerecht een ultiem zomers feestje! Een heerlijk zonnig gerecht voor in de tuin, op het balkon of (dak)terras.
Barigoule is in Nederland minder bekend, maar in de Provence een echte klassieker. Zoals bij veel provençaalse gerechten geldt: less is more. Zo ook bij barigoule. Het bestaat maar uit een paar ingrediënten: artisjokharten, ui, knoflook en kruiden gestoofd in bouillon en witte wijn. Wijninkoper Laurence zag echter zijn kans om er zijn eigen draai aan te geven. Om er een volwaardige maaltijd van te maken, voegde hij cherrytomaatjes, paprika, kappertjes en een mooi stukje vis toe. De combinatie met de Olbieta van Marco Abella maakt van dit gerecht een ultiem zomers feestje! Een heerlijk zonnig gerecht voor in de tuin, op het balkon of (dak)terras.