• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol rijk wit)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Raw (natuurwijn)
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Lentewijnen
Cadeaus
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Mijn aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Raw (natuurwijn)
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Lentewijnen
      • Cadeaus
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Wijnspijs | Taco's met gefrituurde avocado en godello uit Bierzo

Wijnspijs | Taco's met gefrituurde avocado en godello uit Bierzo

Ik zat laatst ergens in de zon op het terras en zag dit op de borrelkaart staan. Superlekker serieus! Al helemaal met een glas bijzonder frisse witte wijn er bij. Dit móést ik thuis namaken – maar dan in een taco met koriander, pittige saus en rode ui. De keuze voor een wijn was snel gemaakt. De godello van wijnmaker Benito uit het Spaanse Bierzo heeft dezelfde power, frisheid en spannende aroma’s al dit waanzinnige recept! Eetsmakelijk!

Ingrediënten:

Olie om in te frituren
70 gram bloem
200 ml bruiswater
8 kleine tortilla’s
koriander
Snufje zout, paprikapoeder en peper
1 grote rode ui
1 klein blikje mais
1 eetlepel suiker
60 milliliter appelazijn
60 milliliter kraanwater
Mayonaise en chipotlesaus 

Instructies:


Snij de uien in halve ringen en stop ze in een afsluitbare potje. Vul de pot af met de 60 ml appelazijn, suiker en een snuf zout en vul af met 60 ml water en schud de pot even goed. Laat de pot minimaal een uur in de koelkast staan. Halveer en ontpit de avocado en snij in plakken van 1 centimeter. Hussel de bloem met een snufje zout, paprikapoeder en vers gemalen peper. Klop het bruiswater door het bloemmengsel en haal de avocadoplakken door het beslag. Frituur deze kort in de hete frituurolie (180 graden). Verwarm de tortilla’s even in de oven (of even direct op een klein pitje van het fornuis). Smeer de tortilla’s in met een mengsel van mayonaise en chipotlesaus en leg alle ingrediënten (fijngehakte koriander, ingelegde rode ui, mais en de gefrituurde avocado) op de tortilla. 
Stond die godello al koud? Eet- en drinksmakelijk!
Ik zat laatst ergens in de zon op het terras en zag dit op de borrelkaart staan. Superlekker serieus! Al helemaal met een glas bijzonder frisse witte wijn er bij. Dit móést ik thuis namaken – maar dan in een taco met koriander, pittige saus en rode ui. De keuze voor een wijn was snel gemaakt. De godello van wijnmaker Benito uit het Spaanse Bierzo heeft dezelfde power, frisheid en spannende aroma’s al dit waanzinnige recept! Eetsmakelijk!

Ingrediënten:

Olie om in te frituren
70 gram bloem
200 ml bruiswater
8 kleine tortilla’s
koriander
Snufje zout, paprikapoeder en peper
1 grote rode ui
1 klein blikje mais
1 eetlepel suiker
60 milliliter appelazijn
60 milliliter kraanwater
Mayonaise en chipotlesaus 

Instructies:


Snij de uien in halve ringen en stop ze in een afsluitbare potje. Vul de pot af met de 60 ml appelazijn, suiker en een snuf zout en vul af met 60 ml water en schud de pot even goed. Laat de pot minimaal een uur in de koelkast staan. Halveer en ontpit de avocado en snij in plakken van 1 centimeter. Hussel de bloem met een snufje zout, paprikapoeder en vers gemalen peper. Klop het bruiswater door het bloemmengsel en haal de avocadoplakken door het beslag. Frituur deze kort in de hete frituurolie (180 graden). Verwarm de tortilla’s even in de oven (of even direct op een klein pitje van het fornuis). Smeer de tortilla’s in met een mengsel van mayonaise en chipotlesaus en leg alle ingrediënten (fijngehakte koriander, ingelegde rode ui, mais en de gefrituurde avocado) op de tortilla. 
Stond die godello al koud? Eet- en drinksmakelijk!

Bodegas Encima Cigüena
Bodegas Encima Cigüena
€ 13,49
op voorraad

Bodegas Encima Cigüena
Bodegas Encima Cigüena
€ 13,49
op voorraad

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
PayPal
Visa
Creditcard
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2022 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.