Volgens wijnboer Matthieu is zijn soepele rode wijn de ideale BBQ wijn deze zomer. Dat liet Eva, winkelmanager in Amsterdam Oud Zuid, zich geen twee keer zeggen. Haar BBQ ging aan voor wild zwijn met asperges!
Volgens wijnboer Matthieu is zijn soepele rode wijn de ideale BBQ wijn deze zomer. Dat liet Eva, winkelmanager in Amsterdam Oud Zuid, zich geen twee keer zeggen. Haar BBQ ging aan voor wild zwijn met asperges!
Ingrediënten: (voor 4 personen)
- 8 wild zwijn koteletten (ook lekker met lamskoteletten)
- 1 kilo krieltjes
- 1 kilo witte asperges
- rozemarijn
- olijfolie
- vadouvan kruiden
- peper
- zout
Instructies:
Maak de barbecue aan, zodat het vlees en de asperges erop kunnen wanneer de barbecue heet genoeg is. Verwarm ook alvast de oven voor op 200 graden. In de tussentijd kruid je de wild zwijn koteletten met peper, zout en vadouvan kruiden. Als je geen wild zwijn maar lamskoteletten hebt, is deze stap natuurlijk hetzelfde.
Doe vervolgens de krieltjes in een bak, giet hier wat olijfolie overheen en bestrooi met peper, zout en rozemarijn naar smaak. Hussel alles goed door elkaar, zodat de krieltjes allemaal gekruid zijn. Doe ze hierna in de oven voor 35 minuten of tot dat ze goudbruin zijn.
Nu is het tijd om de asperges voor te koken (of te stomen). Kook of stoom ze beetgaar, zodat ze daarna alleen nog even op de barbecue gegrild hoeven te worden, maar niet meer door hoeven te garen. Als de asperges zijn voorgekookt, leg je de koteletten op de barbecue en bak je ze zo'n 3 minuten per kant. Wikkel ze daarna in aluminiumolie. Zo kunnen ze nog even rusten en blijven ze warm. Schenk tussendoor vooral alvast een glas wijn in, want ook tijdens het koken is deze wijn top.
Leg nu de asperges op de barbecue en gril rondom. Besprenkel ze nog met wat olijfolie en zout als ze klaar zijn. Verdeel daarna de krieltjes, asperges en koteletten over de borden of zet alles gezellig in schalen op tafel. Eet smakelijk!
Ingrediënten: (voor 4 personen)
- 8 wild zwijn koteletten (ook lekker met lamskoteletten)
- 1 kilo krieltjes
- 1 kilo witte asperges
- rozemarijn
- olijfolie
- vadouvan kruiden
- peper
- zout
Instructies:
Maak de barbecue aan, zodat het vlees en de asperges erop kunnen wanneer de barbecue heet genoeg is. Verwarm ook alvast de oven voor op 200 graden. In de tussentijd kruid je de wild zwijn koteletten met peper, zout en vadouvan kruiden. Als je geen wild zwijn maar lamskoteletten hebt, is deze stap natuurlijk hetzelfde.
Doe vervolgens de krieltjes in een bak, giet hier wat olijfolie overheen en bestrooi met peper, zout en rozemarijn naar smaak. Hussel alles goed door elkaar, zodat de krieltjes allemaal gekruid zijn. Doe ze hierna in de oven voor 35 minuten of tot dat ze goudbruin zijn.
Nu is het tijd om de asperges voor te koken (of te stomen). Kook of stoom ze beetgaar, zodat ze daarna alleen nog even op de barbecue gegrild hoeven te worden, maar niet meer door hoeven te garen. Als de asperges zijn voorgekookt, leg je de koteletten op de barbecue en bak je ze zo'n 3 minuten per kant. Wikkel ze daarna in aluminiumolie. Zo kunnen ze nog even rusten en blijven ze warm. Schenk tussendoor vooral alvast een glas wijn in, want ook tijdens het koken is deze wijn top.
Leg nu de asperges op de barbecue en gril rondom. Besprenkel ze nog met wat olijfolie en zout als ze klaar zijn. Verdeel daarna de krieltjes, asperges en koteletten over de borden of zet alles gezellig in schalen op tafel. Eet smakelijk!
Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!