• Smooth
  • Bio

Domaine de Pieblanc Ventoux

Rhone, Frankrijk
Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah
In 2014 besloot Matthieu wijn te gaan maken aan de voet van de beroemde Mont Ventoux. Hier viel hij meteen op door zijn biodynamische werkwijze en doordrinkbare wijnen die barsten van het donkere cassisfruit en zachte specerijen.

€ 13,49

op voorraad
Productnummer: SM850X

Domaine de Pieblanc Ventoux

€ 13,49

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ik groeide op in Cornas in een familie van levensgenieters. Mijn broer had zijn passie al vroeg gevonden; hij werd kok. Voor mij duurde het iets langer. Na een carrière in de telecom besloot ik in 2014 om me net als mijn broer bezig te gaan houden met zaken die het leven echt leuker maken. Daarom ben ik teruggekeerd naar de Rhône vallei om echte terroir wijnen te gaan maken.”

Matthieu ponson

Productinformatie
Wijnmaker Matthieu Ponson
Wijnhuis Domaine de Pieblanc
Druif carignan, cinsault, grenache, syrah
Jaar 2020
Herkomst Rhone, Frankrijk
Oogst per HA 30 hl/ha
Wijnstokken 30 jaar oud
Ondergrond klei & kalksteen
Alcoholpercentage 13,5%
   
Wijnbouw biodynamisch
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar blauwe bessen, cassis, laurier, piment
Lekker bij barbecue, gepofte knolselderij, steak
Rhone, Frankrijk
De meeste mensen zullen de Mont Ventoux vooral kennen van de ondragelijke klim in de Tour de France. Maar het zal ongetwijfeld niet lang meer duren voordat de Ventoux regio ook bij wijnliefhebbers een belletje zal doen rinkelen. Hoewel dit gebied historisch gezien niet bekend staat om zijn kwaliteitswijnen, is het tegenwoordig een van de meest vooruitstrevende wijnregio's van Frankrijk. Onder leiding van de lokale wijnautoriteiten wordt hier namelijk hard aan de weg getimmerd, en dat blijkt niet voor niets. In de strijd tegen klimaat verandering is het een van de koelste stukjes Rhône-vallei. Daarnaast vind je hier een grote verscheidenheid aan bodemsoorten en microklimaten, waardoor steeds meer wijnmakers ervoor kiezen zich hier te vestigen. Gestimuleerd door de lokale wijnautoriteiten besluiten hier steeds meer boeren om de druiven niet langer te verkopen aan coöperaties zoals gebruikelijk was, maar om juist zelf wijn te gaan maken. Daar houdt het echter niet bij op. De lokale wijnautoriteit stelde in 2021 een manifest op met daarin doelen verwerkt voor wijnbouw in de regio. Deze doelen hebben allemaal betrekking op biodiversiteit en klimaatverandering. Deze doelen zouden voor 2030 behaald moeten zijn, waardoor maar liefst 25% van de wijngaarden biologisch bewerkt moeten worden. Voor veel grote coöperaties zijn deze doelen lastig te behalen, waardoor Ventoux een regio aan het worden is juist voor kleine wijnboeren. Eén ding is zeker, de wijntoekomst ziet er hier rooskleurig uit.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4 3
Jessica
's-Gravenhage | 10-06-2024
Verified buyer
Image 5

Jip
Amsterdam | 10-04-2024
Verified buyer
Image 5

Peter
REVIEW | 24-06-2023

4/5 3 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens