• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol rijk wit)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Raw (natuurwijn)
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Lentewijnen
Cadeaus
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Mijn aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Raw (natuurwijn)
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Lentewijnen
      • Cadeaus
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

De magie van wijnboer Magali, meesterblendster uit de Languedoc

De magie van wijnboer Magali, meesterblendster uit de Languedoc

Van één ding zijn wij zeker: kleine wijnboeren maken betere wijn! Met liefde gemaakt en met aandacht voor smaak. En dat proef je! Want zeg nou zelf: zo’n zelfgemaakte lasagne van een Italiaanse Mama is natuurlijk veel lekkerder dan een ‘kant-en-klare-fabrieks-maaltijd’. Zo is het met wijn ook. Magali Dardé is zo’n wijnmaakster. Zij is een expert op het gebied van smaak en wordt gezien als de meesterblendster van haar geboortestreek. Dit proces wilden we wel eens van wat dichterbij meemaken. Daarom vroegen wij haar om voor ons een speciale cuvée samen te stellen – de Côte de l’Herault – dé perfecte samenstelling van vermentino en colombard.


Familiewijngoed in de Languedoc

Magali maakt wijn op haar familiewijngoed in de Languedoc. Deze Zuid-Franse regio heeft zich ontpopt als één van de meest interessante wijnstreken van Frankrijk. In de vorige eeuw stond deze streek bekend als herkomstgebied van goedkoop geproduceerde bulkwijnen die je nog steeds vaak in de onderste schappen van de supermarkt kan tegenkomen. Magali is één van de aanjagers om deze reputatie 180 graden om te draaien. 

“Hier in de Languedoc vind je enorm veel verschillende microklimaten en ondergronden, die mij veel potentie bieden om geweldige wijn te maken. Waar veel Franse wijnstreken vast zitten aan strenge regels en traditie, ligt in de Languedoc de wereld aan je voeten. Er is hier enorm veel mogelijk. Ik heb de oneindige vrijheid om te experimenteren met een breed scala aan verschillende druivenrassen, en dat maakt mijn werk geweldig uitdagend. De zoektocht naar de perfecte blend is mijn persoonlijke levensdoel!” 

Aldus meesterblendster Magali.


Wijn blenden is een kunst. Het geheim zit ‘m in de beste eigenschappen van de druiven naar boven halen. Het is onze missie om heel wijndrinkend Nederland bekend te maken met de ambachtelijke wijnen van kleinschalige wijnboeren. Daarom vroegen wij Magali om een perfecte blend samen te stellen. Magali: “Wijn blenden is een kunst. Het geheim zit ‘m in de beste eigenschappen van de druiven naar boven halen. Het idee was een multi-inzetbare wijn, die frisheid combineert met verfijnd aromatisch fruit en power. Zowel geschikt voor de uitgebreide borrel, de eerste lente-zonnestralen, als bij uiteenlopende gerechten.”


Hoe smaakt dat dan? 

Ze koos er voor om vermentino en colombard te blenden. 

“De vermentino is een gebalanceerde druif. Hij heeft hele frisse zuren en zorgt voor ontzettend veel subtiel fruit van citroen, limoen en grapefruit. Hij heeft ook iets kruidigs. Wanneer de druiven volledig rijp worden onder de Franse zomerzon ontwikkelt hij aroma’s van kamille en dille. De aromatische colombard is meer uitgesproken. Deze druif houdt van warmte en is een echte laatbloeier. Helemaal aan het einde van het seizoen zijn de druiven pas rijp, maar dan smaken ze al geweldig! Je proeft dan rijp perzik- en nectarinefruit en het sap ruikt dan al naar appel- en perenbloesem.” Wanneer de druiven handmatig geoogst zijn, worden ze geperst en wordt het sap apart van elkaar vergist in RVS-vaten om het pure fruit van de druiven te benadrukken. “Je proeft steeds een andere samenstelling. Eerst iets meer colombard, en dan wat meer vermentino. Uiteindelijk ben ik tevreden, meer dan tevreden zelfs! Want deze wijn is ‘best of both worlds’. Fris, enorm doordrinkbaar én toch aromatisch en krachtig.” Liet Magali ons trots weten. Proef hem zelf, en haal dan vooral ook een uitgebreide borrelplank in huis, want de Côte de l’Herault kan van alles aan; heftige Franse kazen, pittige kip of een frisse salade tijdens de eerste zonnestralen. Dus: proef zelf waarom wijnen van kleine wijnmakers beter smaken!

Van één ding zijn wij zeker: kleine wijnboeren maken betere wijn! Met liefde gemaakt en met aandacht voor smaak. En dat proef je! Want zeg nou zelf: zo’n zelfgemaakte lasagne van een Italiaanse Mama is natuurlijk veel lekkerder dan een ‘kant-en-klare-fabrieks-maaltijd’. Zo is het met wijn ook. Magali Dardé is zo’n wijnmaakster. Zij is een expert op het gebied van smaak en wordt gezien als de meesterblendster van haar geboortestreek. Dit proces wilden we wel eens van wat dichterbij meemaken. Daarom vroegen wij haar om voor ons een speciale cuvée samen te stellen – de Côte de l’Herault – dé perfecte samenstelling van vermentino en colombard.


Familiewijngoed in de Languedoc

Magali maakt wijn op haar familiewijngoed in de Languedoc. Deze Zuid-Franse regio heeft zich ontpopt als één van de meest interessante wijnstreken van Frankrijk. In de vorige eeuw stond deze streek bekend als herkomstgebied van goedkoop geproduceerde bulkwijnen die je nog steeds vaak in de onderste schappen van de supermarkt kan tegenkomen. Magali is één van de aanjagers om deze reputatie 180 graden om te draaien. 

“Hier in de Languedoc vind je enorm veel verschillende microklimaten en ondergronden, die mij veel potentie bieden om geweldige wijn te maken. Waar veel Franse wijnstreken vast zitten aan strenge regels en traditie, ligt in de Languedoc de wereld aan je voeten. Er is hier enorm veel mogelijk. Ik heb de oneindige vrijheid om te experimenteren met een breed scala aan verschillende druivenrassen, en dat maakt mijn werk geweldig uitdagend. De zoektocht naar de perfecte blend is mijn persoonlijke levensdoel!” 

Aldus meesterblendster Magali.


Wijn blenden is een kunst. Het geheim zit ‘m in de beste eigenschappen van de druiven naar boven halen. Het is onze missie om heel wijndrinkend Nederland bekend te maken met de ambachtelijke wijnen van kleinschalige wijnboeren. Daarom vroegen wij Magali om een perfecte blend samen te stellen. Magali: “Wijn blenden is een kunst. Het geheim zit ‘m in de beste eigenschappen van de druiven naar boven halen. Het idee was een multi-inzetbare wijn, die frisheid combineert met verfijnd aromatisch fruit en power. Zowel geschikt voor de uitgebreide borrel, de eerste lente-zonnestralen, als bij uiteenlopende gerechten.”


Hoe smaakt dat dan? 

Ze koos er voor om vermentino en colombard te blenden. 

“De vermentino is een gebalanceerde druif. Hij heeft hele frisse zuren en zorgt voor ontzettend veel subtiel fruit van citroen, limoen en grapefruit. Hij heeft ook iets kruidigs. Wanneer de druiven volledig rijp worden onder de Franse zomerzon ontwikkelt hij aroma’s van kamille en dille. De aromatische colombard is meer uitgesproken. Deze druif houdt van warmte en is een echte laatbloeier. Helemaal aan het einde van het seizoen zijn de druiven pas rijp, maar dan smaken ze al geweldig! Je proeft dan rijp perzik- en nectarinefruit en het sap ruikt dan al naar appel- en perenbloesem.” Wanneer de druiven handmatig geoogst zijn, worden ze geperst en wordt het sap apart van elkaar vergist in RVS-vaten om het pure fruit van de druiven te benadrukken. “Je proeft steeds een andere samenstelling. Eerst iets meer colombard, en dan wat meer vermentino. Uiteindelijk ben ik tevreden, meer dan tevreden zelfs! Want deze wijn is ‘best of both worlds’. Fris, enorm doordrinkbaar én toch aromatisch en krachtig.” Liet Magali ons trots weten. Proef hem zelf, en haal dan vooral ook een uitgebreide borrelplank in huis, want de Côte de l’Herault kan van alles aan; heftige Franse kazen, pittige kip of een frisse salade tijdens de eerste zonnestralen. Dus: proef zelf waarom wijnen van kleine wijnmakers beter smaken!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
PayPal
Visa
Creditcard
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2022 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.