

Natuurwijn: dat is wijn met de volledige goedkeuring van moeder natuur, zonder teveel mensen die ingrijpen. Gemaakt met handgeplukte druiven, spontaan vergist met inheemse gisten, ongefilterd, helemaal biodynamisch en zonder de toevoeging van sulfiet. Het resultaat is verbluffend. In deze Château la Baronne Les Lanes proef je fris rood fruit en frisse zuren met verfijnde bitters en een licht tintje aardse aroma’s van bosgrond en paddenstoelen. Een culinaire uitdaging, want naast dat hij het goed doet bij rood vlees van de grill, kozen wij voor een vegetarisch gerecht. Bietenrisotto met geitenkaas om precies te zijn. De wijn ging een kwartiertje de ijskast in en was geweldig bij het aardse van de bieten. Ga voor puur natuur, en drink eens een natuurwijn!
Natuurwijn: dat is wijn met de volledige goedkeuring van moeder natuur, zonder teveel mensen die ingrijpen. Gemaakt met handgeplukte druiven, spontaan vergist met inheemse gisten, ongefilterd, helemaal biodynamisch en zonder de toevoeging van sulfiet. Het resultaat is verbluffend. In deze Château la Baronne Les Lanes proef je fris rood fruit en frisse zuren met verfijnde bitters en een licht tintje aardse aroma’s van bosgrond en paddenstoelen. Een culinaire uitdaging, want naast dat hij het goed doet bij rood vlees van de grill, kozen wij voor een vegetarisch gerecht. Bietenrisotto met geitenkaas om precies te zijn. De wijn ging een kwartiertje de ijskast in en was geweldig bij het aardse van de bieten. Ga voor puur natuur, en drink eens een natuurwijn!


Château La Baronne Les Lanes
Bij de ongefilterde natuurwijnen van wijnpuristen Jean en Anne Lignères staan de traditionele druivenrassen van de Languedoc in de schijnwerpers. Zo zijn ze het meest trots op hun stokoude druivenranken van Carignan en Grenache. De opbrengst van deze oude wijnranken is laag en samen met de lange schilinweking zorgt dit voor een gigantische concentratie. De wijn gaat met minimale toevoeging van sulfiet en ongefilterd de fles in. Het resultaat is een kruidige wijn met zachte tannine en bitters waar het frisse fruit de boventoon voert.
Ingrediënten
- 1 grote rode ui
- Risottorijst (200 gram)
- 1 liter groentebouillon
- 3 voorgekookte bieten
- 1 geitenkaasje
- 1 handje walnoten
- Tuinkers
- Slablaadjes
- Een paar radijsjes
- Boter
- Olijfolie en azijn
- Peper en zout
Instructies
Zet allereerst de Baronne Les Lanes even in de koelkast. Pel en snipper de ui fijn. Spoel de risotto af onder de kraan en laat het goed uitlekken. Verwarm 1 liter groentebouillon. Verwarm een flinke klont boter in een pan met een dikke bodem en fruit de uit aan. Roer de risotto erdoor en bak al roerend tot de risottokorrels glanzen. Schenk steeds een beetje bouillon er bij en laat de risotto pruttelen tot de rijst helemaal gaar is (zo 25 minuten). Blijf ondertussen roeren en bouillon bijschenken. Snijd de bieten in kleine dobbelsteentjes en verwarm ze de laatste 5 minuten mee in de risotto. Maak een slaatje met fijn gesneden radijsjes en maak deze aan met peper, olie en azijn. Breng de risotto op smaak met peper en zout en verdeel de risotto over de borden. Garneer met wat salade, geroosterde walnoten, wat geknipte tuinkers en brokkel de geitenkaas er over. Open tot slot de koelkast en de wijn. Eet- en drinksmakelijk!
Château La Baronne Les Lanes
Bij de ongefilterde natuurwijnen van wijnpuristen Jean en Anne Lignères staan de traditionele druivenrassen van de Languedoc in de schijnwerpers. Zo zijn ze het meest trots op hun stokoude druivenranken van Carignan en Grenache. De opbrengst van deze oude wijnranken is laag en samen met de lange schilinweking zorgt dit voor een gigantische concentratie. De wijn gaat met minimale toevoeging van sulfiet en ongefilterd de fles in. Het resultaat is een kruidige wijn met zachte tannine en bitters waar het frisse fruit de boventoon voert.
Ingrediënten
- 1 grote rode ui
- Risottorijst (200 gram)
- 1 liter groentebouillon
- 3 voorgekookte bieten
- 1 geitenkaasje
- 1 handje walnoten
- Tuinkers
- Slablaadjes
- Een paar radijsjes
- Boter
- Olijfolie en azijn
- Peper en zout
Instructies
Zet allereerst de Baronne Les Lanes even in de koelkast. Pel en snipper de ui fijn. Spoel de risotto af onder de kraan en laat het goed uitlekken. Verwarm 1 liter groentebouillon. Verwarm een flinke klont boter in een pan met een dikke bodem en fruit de uit aan. Roer de risotto erdoor en bak al roerend tot de risottokorrels glanzen. Schenk steeds een beetje bouillon er bij en laat de risotto pruttelen tot de rijst helemaal gaar is (zo 25 minuten). Blijf ondertussen roeren en bouillon bijschenken. Snijd de bieten in kleine dobbelsteentjes en verwarm ze de laatste 5 minuten mee in de risotto. Maak een slaatje met fijn gesneden radijsjes en maak deze aan met peper, olie en azijn. Breng de risotto op smaak met peper en zout en verdeel de risotto over de borden. Garneer met wat salade, geroosterde walnoten, wat geknipte tuinkers en brokkel de geitenkaas er over. Open tot slot de koelkast en de wijn. Eet- en drinksmakelijk!

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!