• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol rijk wit)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Raw (natuurwijn)
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Lentewijnen
Cadeaus
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Mijn aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Raw (natuurwijn)
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Lentewijnen
      • Cadeaus
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Wijnspijs | Vega(n) Sri Lankaanse aubergine curry en een Catalaanse blend

Wijnspijs | Vega(n) Sri Lankaanse aubergine curry en een Catalaanse blend

Ben jij ooit op Sri Lanka geweest? Op elke hoek van elke straat kan je voor een prikkie een lokale curry bestellen. En dat vaak helemaal vega(n) én met een gemeende glimlach! Helaas is er geen fatsoenlijk glas wijn te bestellen daar tussen de kokosnoten en tuktuks. Daarom deze Catalaanse blend van grenache en viognier, die z’n mannetje staat bij verschillende kruiden en pittige pepers. Proef je mee?

Ben jij ooit op Sri Lanka geweest? Op elke hoek van elke straat kan je voor een prikkie een lokale curry bestellen. En dat vaak helemaal vega(n) én met een gemeende glimlach! Helaas is er geen fatsoenlijk glas wijn te bestellen daar tussen de kokosnoten en tuktuks. Daarom deze Catalaanse blend van grenache en viognier, die z’n mannetje staat bij verschillende kruiden en pittige pepers. Proef je mee?

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de Curry:

  • 2 grote aubergines
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 rode pepertjes
  • 4 rode uien
  • 1 groot stuk gember
  • 4 tenen knoflook
  • 1/4 tl gemalen kurkuma
  • 1/4 tl mosterdpoeder
  • 2 tl suiker
  • 1/2 tl peper
  • 2 el zout
  • 80 ml azijn
  • 500 gram Basmatirijst 
  • 2 blaadjes citroenblad

Voor de pittige Sambol:

  • 1 handje vol geraspte kokos
  • 1 witte ui
  • 1 a 2 rode pepertjes (hoe pittig wil je het hebben?)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 limoen

Ingrediënten voor 4 personen

Instructies

Snij de aubergines in middelgrote blokken en frituur ze in een flinke laag olie tot ze echt goudbruin zijn. Hak de knoflook, rode peper en de gember fijn en laat het even met alle kruiden, suiker en zout in de azijn meebakken. Voeg de afgekoelde, gefrituurde aubergines toe en zet het vuur er nog even 2 minuten onder. Kook vervolgens de rijst volgens de instructies op de verpakking met twee blaadjes citroenblad voor wat extra frisse smaak. 

Voor de Sri Lankaanse Sambol (totaal iets anders dan Chinese Sambal, wel lekker pittig) hak je de pepertjes en de knoflook heel fijn. Voeg dan alle ingrediënten samen en voeg dan het sap van de limoen toe om de sambol een beetje vochtig te maken. 

Maak het bord netjes op en schenk die Catalaanse witte maar eens even flink in! Proost en හරිම රසයි (eetsmakelijk)!
Instructies

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de Curry:

  • 2 grote aubergines
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 rode pepertjes
  • 4 rode uien
  • 1 groot stuk gember
  • 4 tenen knoflook
  • 1/4 tl gemalen kurkuma
  • 1/4 tl mosterdpoeder
  • 2 tl suiker
  • 1/2 tl peper
  • 2 el zout
  • 80 ml azijn
  • 500 gram Basmatirijst 
  • 2 blaadjes citroenblad

Voor de pittige Sambol:

  • 1 handje vol geraspte kokos
  • 1 witte ui
  • 1 a 2 rode pepertjes (hoe pittig wil je het hebben?)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 limoen

Ingrediënten voor 4 personen

Instructies

Snij de aubergines in middelgrote blokken en frituur ze in een flinke laag olie tot ze echt goudbruin zijn. Hak de knoflook, rode peper en de gember fijn en laat het even met alle kruiden, suiker en zout in de azijn meebakken. Voeg de afgekoelde, gefrituurde aubergines toe en zet het vuur er nog even 2 minuten onder. Kook vervolgens de rijst volgens de instructies op de verpakking met twee blaadjes citroenblad voor wat extra frisse smaak. 

Voor de Sri Lankaanse Sambol (totaal iets anders dan Chinese Sambal, wel lekker pittig) hak je de pepertjes en de knoflook heel fijn. Voeg dan alle ingrediënten samen en voeg dan het sap van de limoen toe om de sambol een beetje vochtig te maken. 

Maak het bord netjes op en schenk die Catalaanse witte maar eens even flink in! Proost en හරිම රසයි (eetsmakelijk)!
Instructies

Catalan Eagle Terra Alta Blanco
Catalan Eagle Terra Alta Blanco
€ 11,49
op voorraad

Catalan Eagle Terra Alta Blanco
Catalan Eagle Terra Alta Blanco
€ 11,49
op voorraad

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
PayPal
Visa
Creditcard
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2022 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.