Héhé. We hebben er even op moeten wachten, maar het lijkt er op dat we een geweldige zomer krijgen. Daar hoort rosé bij, Italiaanse rosé van pinot grigiodruiven om precies te zijn. Die combineert frisse fruitaroma’s met een lichte amandelaroma’s. Een echte eetrosé dus. Daarom gingen wij aan de slag met een zomerrecept, dat je best mee naar het park, bootje, buitenverblijf of balkon kan nemen! Eetsmakelijk, en vergeet die rosé niet koud te leggen!
Héhé. We hebben er even op moeten wachten, maar het lijkt er op dat we een geweldige zomer krijgen. Daar hoort rosé bij, Italiaanse rosé van pinot grigiodruiven om precies te zijn. Die combineert frisse fruitaroma’s met een lichte amandelaroma’s. Een echte eetrosé dus. Daarom gingen wij aan de slag met een zomerrecept, dat je best mee naar het park, bootje, buitenverblijf of balkon kan nemen! Eetsmakelijk, en vergeet die rosé niet koud te leggen!
Ingrediënten
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 bosje munt
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 komkommer
- 1/2 rode ui
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 ingemaakte citroen
- 2 groene chilipepers (niet te heet)
- 2 grote tenen knoflook
- 4 grote volkoren wraps
- 4 merguezworstjes
- Zout & peper
- 1 fles La Jara Pinot Grigio Rosato
Instructies
Doe de fijngehakte ingemaakte citroen, 2 groene chilipepers, de knoflook en een flinke scheut olijfolie (extra vierge) in een blender en blend alles tot je een gladde olie hebt. Doe de yoghurt in een saladekom en voeg de fijngehakte munt, komijnzaad en wat zout naar smaak toe. Snij de komkommer, ui en tomaat fijn in kleine blokjes en roer even flink door. Grill de merguezworstjes tot ze bruingebakken zijn en leg de wraps even op de grootste gaspit op je fornuis, zodat ze in een hele korte tijd ook even wat kleur krijgen. Verdeel de yoghurt/groente vulling over de wraps, samen met de chili-olie en de merguezworstjes. Bestrooi de vulling met nog een beetje komijnzaad en vouw voor de eerste hap de wrap even dicht. Eet- en drinksmakelijk!
Ingrediënten
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 bosje munt
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 komkommer
- 1/2 rode ui
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 ingemaakte citroen
- 2 groene chilipepers (niet te heet)
- 2 grote tenen knoflook
- 4 grote volkoren wraps
- 4 merguezworstjes
- Zout & peper
- 1 fles La Jara Pinot Grigio Rosato
Instructies
Doe de fijngehakte ingemaakte citroen, 2 groene chilipepers, de knoflook en een flinke scheut olijfolie (extra vierge) in een blender en blend alles tot je een gladde olie hebt. Doe de yoghurt in een saladekom en voeg de fijngehakte munt, komijnzaad en wat zout naar smaak toe. Snij de komkommer, ui en tomaat fijn in kleine blokjes en roer even flink door. Grill de merguezworstjes tot ze bruingebakken zijn en leg de wraps even op de grootste gaspit op je fornuis, zodat ze in een hele korte tijd ook even wat kleur krijgen. Verdeel de yoghurt/groente vulling over de wraps, samen met de chili-olie en de merguezworstjes. Bestrooi de vulling met nog een beetje komijnzaad en vouw voor de eerste hap de wrap even dicht. Eet- en drinksmakelijk!
Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!