• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologische wijn
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Op kenmerk
Biologische wijn
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologische wijn
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Natuurwijn
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Cadeaus
Herfstwijnen
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Jouw aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologische wijn
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologische wijn
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologische wijn
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Natuurwijn
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Cadeaus
      • Herfstwijnen
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Wijnspijs | Laurence's gyoza van langoustine en buikspek

Wijnspijs | Laurence's gyoza van langoustine en buikspek

Oranje wijnen of amber wijnen zijn echte wijnspijs helden. Doordat ze vaak relatief lichtvoetig zijn, maar ook body en soms zelfs tannines hebben, gaan ze verrassend goed bij veel gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens een oranje wijn bij gebakken vis, kip of zelfs côte de boeuf met een zure bernaise saus. Wij kunnen je vertellen: er gaat een wereld voor je open. Wijninkoper Laurence was van plan een van deze gerechten te maken, tot hij op de markt verse langoustines tegenkwam. Door de veelzijdigheid van deze wijn bleek ook dat een schot in de roos. De Jakot van wijnhuis Nando heeft behalve die body nog veel meer te bieden. Hij is namelijk verrassend elegant en floraal. Een combinatie die je bij witte of rode wijnen niet zo snel zult vinden!
Oranje wijnen of amber wijnen zijn echte wijnspijs helden. Doordat ze vaak relatief lichtvoetig zijn, maar ook body en soms zelfs tannines hebben, gaan ze verrassend goed bij veel gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens een oranje wijn bij gebakken vis, kip of zelfs côte de boeuf met een zure bernaise saus. Wij kunnen je vertellen: er gaat een wereld voor je open. Wijninkoper Laurence was van plan een van deze gerechten te maken, tot hij op de markt verse langoustines tegenkwam. Door de veelzijdigheid van deze wijn bleek ook dat een schot in de roos. De Jakot van wijnhuis Nando heeft behalve die body nog veel meer te bieden. Hij is namelijk verrassend elegant en floraal. Een combinatie die je bij witte of rode wijnen niet zo snel zult vinden!

Ingrediënten

  • Wonton vellen
  • 300 gram schone langoustine staarten
  • 150 gram speklap
  • Thaise basilicum
  • Limoen
  • Zout
  • Chili vlokken / verse chili
  • Water
  • Stoommandje
  • Keukenmachine
  • Dumpling vouwer
Shop deze wijn
Ingrediënten

Zelf gyoza maken klinkt als een hele opgave, maar eigenlijk is het best makkelijk. Als je een Toko in de buurt hebt, is dit je excuus om hier snel naar toe te rennen. Elke Toko heeft ze namelijk in de diepvries liggen: wonton vellen. Deze pasta vellen hoeven alleen maar te ontdooien en je deeg is geregeld! (Kleine tip: deze vellen vellen kun je ook prima gebruiken om zelf ravioli van te maken, maar dat is weer een heel ander verhaal.) De toko is vaak ook de plek om Thaise basilicum te vinden. Mochten ze dit niet hebben, kun je dit helaas niet vervangen voor “gewone” basilicum. Ga dan voor een mix van dragon en bieslook. En nu je er toch bent, kijk vooral ook even bij het keukengerei. Ze hebben er vaak dumpling vouwers. Deze zijn vaak goedkoop en ze maken het vouwen van de perfecte gyoza een eitje! Ook de stoommandjes zijn hier te vinden.

Instructies:

Stap 1. Naar de Toko rennen dus en dat deeg laten ontdooien. Zorg daarnaast dat de langoustine staarten uit hun schaal gehaald zijn en de darmkanaaltjes verwijderd zijn. Leg het stoommandje alvast in een bak met water, zodat deze straks niet verbrand.

Stap 2. Snijd de 150 gram speklap in grove stukken en doe dit in de blender. Tip: puls de blender en laat deze niet in één keer doordraaien. Soms blijven stukken namelijk aan de onderkant of zijkant van de keukenmachine plakken waardoor er een oneven gehakt ontstaat. Door te pulsen, voorkom je dit. Pulse ook weer niet te lang, want de langoustines moeten nog erbij en je wilt natuurlijk wel iets van structuur overhouden.

Stap 3. Voeg de langoustine staarten, een flinke hoeveelheid Thaise basilicum, de geraspte schil van 1 limoen, een flinke snuf zout en (naar smaak) verse chili of chili vlokken toe. Wees niet al te bang met het zout. Dit geeft het “beslag” namelijk binding. Pulse dit alles weer tot de gewenste grofheid. Het doel moet niet zijn om er een Olvarit papje van te maken. Je wilt juist dat het nog structuur heeft, zeker van de langoustine! Kijk even dat het beslag goed samenhoudt, voeg anders nog een beetje extra zout toe. Je zou ook kunnen kiezen voor ei, maar dat maakt het meteen erg machtig.

Stap 4. Leg de wonton vellen op je werkblad, maak de randen nat en leg hier ongeveer een theelepel van het beslag in. Leg iedere keer 1 vel in de wontonvouwer en klap deze dicht. Check even goed of er geen lucht tussen is komen te zitten en of alle randjes goed dicht zijn. Zet ondertussen een pan met water op het vuur.

Stap 5.  Stoom de gyoza in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar.

Stap 6. Bak de gyoza in een hete pan met een beetje olie op, zodat ze aan 1 kant mooi goud/bruin en krokant zijn. Serveer de gyoza vervolgens met eventueel extra chili of bosui en een kommetje soja on the side. Laurence koos voor de mildere witte sojasaus bij de delicate smaak van de langoustine.

De pairing met de Jakot van Nando was verrassend. De wijn bracht het zoete uit de langoustine perfect naar boven. De witte sojasaus maakte daarentegen de wijn nog bloemiger dan hij al was. Echt een goed voorbeeld van hoe wijn en spijs elkaar ten positieve kunnen beïnvloeden.

Instructies:

Ingrediënten

  • Wonton vellen
  • 300 gram schone langoustine staarten
  • 150 gram speklap
  • Thaise basilicum
  • Limoen
  • Zout
  • Chili vlokken / verse chili
  • Water
  • Stoommandje
  • Keukenmachine
  • Dumpling vouwer
Shop deze wijn
Ingrediënten

Zelf gyoza maken klinkt als een hele opgave, maar eigenlijk is het best makkelijk. Als je een Toko in de buurt hebt, is dit je excuus om hier snel naar toe te rennen. Elke Toko heeft ze namelijk in de diepvries liggen: wonton vellen. Deze pasta vellen hoeven alleen maar te ontdooien en je deeg is geregeld! (Kleine tip: deze vellen vellen kun je ook prima gebruiken om zelf ravioli van te maken, maar dat is weer een heel ander verhaal.) De toko is vaak ook de plek om Thaise basilicum te vinden. Mochten ze dit niet hebben, kun je dit helaas niet vervangen voor “gewone” basilicum. Ga dan voor een mix van dragon en bieslook. En nu je er toch bent, kijk vooral ook even bij het keukengerei. Ze hebben er vaak dumpling vouwers. Deze zijn vaak goedkoop en ze maken het vouwen van de perfecte gyoza een eitje! Ook de stoommandjes zijn hier te vinden.

Instructies:

Stap 1. Naar de Toko rennen dus en dat deeg laten ontdooien. Zorg daarnaast dat de langoustine staarten uit hun schaal gehaald zijn en de darmkanaaltjes verwijderd zijn. Leg het stoommandje alvast in een bak met water, zodat deze straks niet verbrand.

Stap 2. Snijd de 150 gram speklap in grove stukken en doe dit in de blender. Tip: puls de blender en laat deze niet in één keer doordraaien. Soms blijven stukken namelijk aan de onderkant of zijkant van de keukenmachine plakken waardoor er een oneven gehakt ontstaat. Door te pulsen, voorkom je dit. Pulse ook weer niet te lang, want de langoustines moeten nog erbij en je wilt natuurlijk wel iets van structuur overhouden.

Stap 3. Voeg de langoustine staarten, een flinke hoeveelheid Thaise basilicum, de geraspte schil van 1 limoen, een flinke snuf zout en (naar smaak) verse chili of chili vlokken toe. Wees niet al te bang met het zout. Dit geeft het “beslag” namelijk binding. Pulse dit alles weer tot de gewenste grofheid. Het doel moet niet zijn om er een Olvarit papje van te maken. Je wilt juist dat het nog structuur heeft, zeker van de langoustine! Kijk even dat het beslag goed samenhoudt, voeg anders nog een beetje extra zout toe. Je zou ook kunnen kiezen voor ei, maar dat maakt het meteen erg machtig.

Stap 4. Leg de wonton vellen op je werkblad, maak de randen nat en leg hier ongeveer een theelepel van het beslag in. Leg iedere keer 1 vel in de wontonvouwer en klap deze dicht. Check even goed of er geen lucht tussen is komen te zitten en of alle randjes goed dicht zijn. Zet ondertussen een pan met water op het vuur.

Stap 5.  Stoom de gyoza in ongeveer 8 tot 10 minuten gaar.

Stap 6. Bak de gyoza in een hete pan met een beetje olie op, zodat ze aan 1 kant mooi goud/bruin en krokant zijn. Serveer de gyoza vervolgens met eventueel extra chili of bosui en een kommetje soja on the side. Laurence koos voor de mildere witte sojasaus bij de delicate smaak van de langoustine.

De pairing met de Jakot van Nando was verrassend. De wijn bracht het zoete uit de langoustine perfect naar boven. De witte sojasaus maakte daarentegen de wijn nog bloemiger dan hij al was. Echt een goed voorbeeld van hoe wijn en spijs elkaar ten positieve kunnen beïnvloeden.

Instructies:

Nando Jakot Blue label
Nando Jakot Blue label
unknown
4.7 | 0 reviews
€ 23,49
Bekijk
uitverkocht

Nando Jakot Blue label
Nando Jakot Blue label
unknown
4.7 | 0 reviews
€ 23,49
Bekijk
uitverkocht

Lees ook de andere blogs

Ontdek meer recepten

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi

Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.
Lees meer

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana

Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië
Lees meer

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay

Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!
Lees meer

Misokip uit de oven en Pecorino

De fruitige Pecorino van wijboer Gianni is een wijnspijs alleskunner!
Lees meer

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
Visa
PayPal
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2023 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.