

Zoete paprika, geitenkaas en walnoten: dat is een ideale combinatie. Voor nog geen vijf euro per persoon heb jij deze gezonde maaltijd al op tafel. En weet je wat dit gerecht nóg lekkerder maakt? Onze biologische Caos sauvignon blanc uit de sale. Deze frisse, stuivende witte wijn uit Spanje is nu nog maar 5,99 euro. Dubbel besparen, dubbel genieten!
Zoete paprika, geitenkaas en walnoten: dat is een ideale combinatie. Voor nog geen vijf euro per persoon heb jij deze gezonde maaltijd al op tafel. En weet je wat dit gerecht nóg lekkerder maakt? Onze biologische Caos sauvignon blanc uit de sale. Deze frisse, stuivende witte wijn uit Spanje is nu nog maar 5,99 euro. Dubbel besparen, dubbel genieten!


Ingrediënten (voor 4 personen)
• Vier zoete puntpaprika’s (hoe dikker, hoe beter!)
• Couscous (200 gram)
• Geitenkaas, naturel of honing (300 gram)
• Rucola (150 gram)
• Één handje walnoten per persoon
• Verse peterselie
• Extra vierge olijfolie
• Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de puntpaprika’s in gelijke helften en verwijder de zaadjes en witte delen. Leg de helften met de holle kant naar boven in een ovenschaal. Verdeel met een lepel de couscous over de paprika’s, gevolgd door de geitenkaas. Besprenkel de gevulde paprika’s met een goede scheut extra vierge olijfolie, zout en peper. Nu kunnen ze de oven in! Zet de timer op twintig minuten. Hak ondertussen de peterselie fijn en verdeel de rucola over twee platte borden. Kijk na twintig minuten of de geitenkaas mooi gesmolten is en de paprika’s zachter zijn geworden. Ja? Super! Haal de ovenschaal uit de oven en leg per bord twee paprikahelften schuin overlappend neer. Garneer met de fijngehakte peterselie, walnoten en nog wat peper en zout. Klaar is kees. Vergeet niet de sauvignon blanc in te schenken en genieten maar!
Ingrediënten (voor 4 personen)
• Vier zoete puntpaprika’s (hoe dikker, hoe beter!)
• Couscous (200 gram)
• Geitenkaas, naturel of honing (300 gram)
• Rucola (150 gram)
• Één handje walnoten per persoon
• Verse peterselie
• Extra vierge olijfolie
• Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de puntpaprika’s in gelijke helften en verwijder de zaadjes en witte delen. Leg de helften met de holle kant naar boven in een ovenschaal. Verdeel met een lepel de couscous over de paprika’s, gevolgd door de geitenkaas. Besprenkel de gevulde paprika’s met een goede scheut extra vierge olijfolie, zout en peper. Nu kunnen ze de oven in! Zet de timer op twintig minuten. Hak ondertussen de peterselie fijn en verdeel de rucola over twee platte borden. Kijk na twintig minuten of de geitenkaas mooi gesmolten is en de paprika’s zachter zijn geworden. Ja? Super! Haal de ovenschaal uit de oven en leg per bord twee paprikahelften schuin overlappend neer. Garneer met de fijngehakte peterselie, walnoten en nog wat peper en zout. Klaar is kees. Vergeet niet de sauvignon blanc in te schenken en genieten maar!

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!