

Toen wij wijnboer Julien Mus van Domaine de la Graveirette naar zijn familierecept vroegen, dook hij gelijk de keuken in voor zijn favoriete vleesgerecht. Wanneer de eerste zonnestralen zich laten zien, kan je de klok erop gelijk zetten dat elke slager weer piekfijn lamsvlees in de etalage heeft liggen én dat Julien zijn hele dinertafel naar buiten verplaatst. Hij maakt een superrijpe blend van grenache, marselan, mourvèdre en merlot: Ju de Vie Rouge (het sap van het leven). Dit is al een bijzondere wijn, maar wanneer je er een stevige en gekruide lamsschouder bij maakt, smaakt hij helemaal bijzonder goed!
Toen wij wijnboer Julien Mus van Domaine de la Graveirette naar zijn familierecept vroegen, dook hij gelijk de keuken in voor zijn favoriete vleesgerecht. Wanneer de eerste zonnestralen zich laten zien, kan je de klok erop gelijk zetten dat elke slager weer piekfijn lamsvlees in de etalage heeft liggen én dat Julien zijn hele dinertafel naar buiten verplaatst. Hij maakt een superrijpe blend van grenache, marselan, mourvèdre en merlot: Ju de Vie Rouge (het sap van het leven). Dit is al een bijzondere wijn, maar wanneer je er een stevige en gekruide lamsschouder bij maakt, smaakt hij helemaal bijzonder goed!


8,5/10 punten - Cees van Casteren (Master of Wine) - De Wijngids 2019
"Het ‘Ju de vie’, oftewel levenssap, is een onorthodoxe Châteauneuf-blend met merlot van 20 jaar oude stokken die in de smaak vooral lijkt op Crozes-Hermitage. Attractief parfum van zwarte thee, zoethout en blauwe bes, gevolgd door een genereus mondvullende smaak met pruim, bes en drop, peperige kruidigheid en stevige tannine."
Ingrediënten:
- 1 kilo lamsschouder
- 1 kilo nieuwe aardappelen
- 5 eetlepels mosterd
- 5 tenen knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm
- zout & peper
Instructies:
Hak of pureer de tenen knoflook fijn. Voeg de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, 1 takje tijm, zout en peper toe en verdeel de rub over het lamsvlees met een kwast. Laat de rub gedurende 1 uur intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en leg het vlees na het intrekken in een braadslede. Laat de lamsschouder 15 minuten garen op 220 graden. Draai na 15 minuten de temperatuur naar 180 graden om het vlees 30 tot 35 minuten door te laten garen. Snijd ondertussen de aardappels in partjes en kook ze in 10 minuten gaar in kokend water. Laat ze even uitwasemen. Bak ze vervolgens in een laagje olijfolie in een hete pan tot ze kleur beginnen te krijgen. Garneer daarna de aardappelen met een takje tijm. Schenk tot slot de rode Ju de Vie in en geniet er van!
8,5/10 punten - Cees van Casteren (Master of Wine) - De Wijngids 2019
"Het ‘Ju de vie’, oftewel levenssap, is een onorthodoxe Châteauneuf-blend met merlot van 20 jaar oude stokken die in de smaak vooral lijkt op Crozes-Hermitage. Attractief parfum van zwarte thee, zoethout en blauwe bes, gevolgd door een genereus mondvullende smaak met pruim, bes en drop, peperige kruidigheid en stevige tannine."
Ingrediënten:
- 1 kilo lamsschouder
- 1 kilo nieuwe aardappelen
- 5 eetlepels mosterd
- 5 tenen knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm
- zout & peper
Instructies:
Hak of pureer de tenen knoflook fijn. Voeg de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, 1 takje tijm, zout en peper toe en verdeel de rub over het lamsvlees met een kwast. Laat de rub gedurende 1 uur intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en leg het vlees na het intrekken in een braadslede. Laat de lamsschouder 15 minuten garen op 220 graden. Draai na 15 minuten de temperatuur naar 180 graden om het vlees 30 tot 35 minuten door te laten garen. Snijd ondertussen de aardappels in partjes en kook ze in 10 minuten gaar in kokend water. Laat ze even uitwasemen. Bak ze vervolgens in een laagje olijfolie in een hete pan tot ze kleur beginnen te krijgen. Garneer daarna de aardappelen met een takje tijm. Schenk tot slot de rode Ju de Vie in en geniet er van!

Wijnspijs | Geblakerde prei van de BBQ, romescosaus en Gavi di Gavi
Vandaag gaan we in gedachte naar Italië, naar het noordelijke Piëmont.

Wijnspijs | Groene aspergerisotto en witte Lugana
Combineer deze risotto met een witte wijn uit één van de meest interessante wijngebieden van Italië

Wijnspijs | Butter Chicken en Portugese Chardonnay
Wat schenk je bij zo’n milde curry met naan en kip? Een nét zo’n tropische en boterige blend van chardonnay én artinto!