• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol rijk wit)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Raw (natuurwijn)
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Lentewijnen
Cadeaus
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Mijn aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Raw (natuurwijn)
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Lentewijnen
      • Cadeaus
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Het familierecept van wijnboer Julien

Het familierecept van wijnboer Julien

Toen wij wijnboer Julien Mus van Domaine de la Graveirette naar zijn familierecept vroegen, dook hij gelijk de keuken in voor zijn favoriete vleesgerecht. Wanneer de eerste zonnestralen zich laten zien, kan je de klok erop gelijk zetten dat elke slager weer piekfijn lamsvlees in de etalage heeft liggen én dat Julien zijn hele dinertafel naar buiten verplaatst. Hij maakt een superrijpe blend van grenache, marselan, mourvèdre en merlot: Ju de Vie Rouge (het sap van het leven). Dit is al een bijzondere wijn, maar wanneer je er een stevige en gekruide lamsschouder bij maakt, smaakt hij helemaal bijzonder goed!
Toen wij wijnboer Julien Mus van Domaine de la Graveirette naar zijn familierecept vroegen, dook hij gelijk de keuken in voor zijn favoriete vleesgerecht. Wanneer de eerste zonnestralen zich laten zien, kan je de klok erop gelijk zetten dat elke slager weer piekfijn lamsvlees in de etalage heeft liggen én dat Julien zijn hele dinertafel naar buiten verplaatst. Hij maakt een superrijpe blend van grenache, marselan, mourvèdre en merlot: Ju de Vie Rouge (het sap van het leven). Dit is al een bijzondere wijn, maar wanneer je er een stevige en gekruide lamsschouder bij maakt, smaakt hij helemaal bijzonder goed!

8,5/10 punten - Cees van Casteren (Master of Wine) - De Wijngids 2019

"Het ‘Ju de vie’, oftewel levenssap, is een onorthodoxe Châteauneuf-blend met merlot van 20 jaar oude stokken die in de smaak vooral lijkt op Crozes-Hermitage. Attractief parfum van zwarte thee, zoethout en blauwe bes, gevolgd door een genereus mondvullende smaak met pruim, bes en drop, peperige kruidigheid en stevige tannine."
8,5/10 punten - Cees van Casteren (Master of Wine) - De Wijngids 2019

Ingrediënten:

  • 1 kilo lamsschouder
  • 1 kilo nieuwe aardappelen
  • 5 eetlepels mosterd
  • 5 tenen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • zout & peper
  • 1 fles Domaine de la Graveirette Ju de Vie Rouge
Ingrediënten:

Instructies:

Hak of pureer de tenen knoflook fijn. Voeg de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, 1 takje tijm, zout en peper toe en verdeel de rub over het lamsvlees met een kwast. Laat de rub gedurende 1 uur intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en leg het vlees na het intrekken in een braadslede. Laat de lamsschouder 15 minuten garen op 220 graden. Draai na 15 minuten de temperatuur naar 180 graden om het vlees 30 tot 35 minuten door te laten garen. Snijd ondertussen de aardappels in partjes en kook ze in 10 minuten gaar in kokend water. Laat ze even uitwasemen. Bak ze vervolgens in een laagje olijfolie in een hete pan tot ze kleur beginnen te krijgen. Garneer daarna de aardappelen met een takje tijm. Schenk tot slot de rode Ju de Vie in en geniet er van!
Instructies:

8,5/10 punten - Cees van Casteren (Master of Wine) - De Wijngids 2019

"Het ‘Ju de vie’, oftewel levenssap, is een onorthodoxe Châteauneuf-blend met merlot van 20 jaar oude stokken die in de smaak vooral lijkt op Crozes-Hermitage. Attractief parfum van zwarte thee, zoethout en blauwe bes, gevolgd door een genereus mondvullende smaak met pruim, bes en drop, peperige kruidigheid en stevige tannine."
8,5/10 punten - Cees van Casteren (Master of Wine) - De Wijngids 2019

Ingrediënten:

  • 1 kilo lamsschouder
  • 1 kilo nieuwe aardappelen
  • 5 eetlepels mosterd
  • 5 tenen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • zout & peper
  • 1 fles Domaine de la Graveirette Ju de Vie Rouge
Ingrediënten:

Instructies:

Hak of pureer de tenen knoflook fijn. Voeg de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, 1 takje tijm, zout en peper toe en verdeel de rub over het lamsvlees met een kwast. Laat de rub gedurende 1 uur intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en leg het vlees na het intrekken in een braadslede. Laat de lamsschouder 15 minuten garen op 220 graden. Draai na 15 minuten de temperatuur naar 180 graden om het vlees 30 tot 35 minuten door te laten garen. Snijd ondertussen de aardappels in partjes en kook ze in 10 minuten gaar in kokend water. Laat ze even uitwasemen. Bak ze vervolgens in een laagje olijfolie in een hete pan tot ze kleur beginnen te krijgen. Garneer daarna de aardappelen met een takje tijm. Schenk tot slot de rode Ju de Vie in en geniet er van!
Instructies:

Ju De Vie Rouge
Ju De Vie Rouge
€ 11,99
op voorraad

Ju De Vie Rouge
Ju De Vie Rouge
€ 11,99
op voorraad

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
PayPal
Visa
Creditcard
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2022 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.