

De Italiaanse keuken is niet voor te stellen zonder tomaat. De Italianen noemen hem de ‘pomo d’oro’; de gouden appel! Gelukkig maken ze ook geweldige wijnen die bij tomaat matchen. Wijnen van sangiovese uit Toscane matchen geweldig bij tomaat vanwege de zachte zuren en z’n donkerrode fruit! Wij kozen voor de ‘out-of-the-box-sangiovese’ van wijnboer Isidoro bij deze pasta met gestoofde tomatensaus en tomatensalade! Wijnmaker Isidoro behoort namelijk tot het rebelse ‘Super-Tuscan’-gezelschap. Hij maakt wijnen die de regels van Toscane totaal aan hun laars lappen. Italiaanse sangiovese geblend met Franse Bordeauxdruiven dat kon in het verleden namelijk écht niet. Isidoro weet wel beter; hij combineert Italiaanse finesse met de kracht uit Bordeaux.
De Italiaanse keuken is niet voor te stellen zonder tomaat. De Italianen noemen hem de ‘pomo d’oro’; de gouden appel! Gelukkig maken ze ook geweldige wijnen die bij tomaat matchen. Wijnen van sangiovese uit Toscane matchen geweldig bij tomaat vanwege de zachte zuren en z’n donkerrode fruit! Wij kozen voor de ‘out-of-the-box-sangiovese’ van wijnboer Isidoro bij deze pasta met gestoofde tomatensaus en tomatensalade! Wijnmaker Isidoro behoort namelijk tot het rebelse ‘Super-Tuscan’-gezelschap. Hij maakt wijnen die de regels van Toscane totaal aan hun laars lappen. Italiaanse sangiovese geblend met Franse Bordeauxdruiven dat kon in het verleden namelijk écht niet. Isidoro weet wel beter; hij combineert Italiaanse finesse met de kracht uit Bordeaux.