• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol rijk wit)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Raw (natuurwijn)
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Lentewijnen
Cadeaus
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Mijn aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Raw (natuurwijn)
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Lentewijnen
      • Cadeaus
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Toscaanse pasta met Super Tuscan

Toscaanse pasta met Super Tuscan

De Italiaanse keuken is niet voor te stellen zonder tomaat. De Italianen noemen hem de ‘pomo d’oro’; de gouden appel! Gelukkig maken ze ook geweldige wijnen die bij tomaat matchen. Wijnen van sangiovese uit Toscane matchen geweldig bij tomaat vanwege de zachte zuren en z’n donkerrode fruit! Wij kozen voor de ‘out-of-the-box-sangiovese’ van wijnmaker Isidoro bij deze pasta met gestoofde tomatensaus en tomatensalade! Wijnmaker Isidoro behoort namelijk tot het rebelse ‘Super-Tuscan’-gezelschap. Hij maakt wijnen die de regels van Toscane totaal aan hun laars lappen. Italiaanse sangiovese geblend met Franse Bordeauxdruiven dat kon in het verleden namelijk écht niet. Isidoro weet wel beter; hij combineert Italiaanse finesse met de kracht uit Bordeaux.

Podere Casanova Mane 

Beoordeeld met een 9 / 10 door De Grote Hamersma 

“Gelegenheidscombinatie: cabernet sauvignon en merlot (bordeauxhabitués) en sangiovese (de nummer 1 van Italië) samen een Super-Tuscan vormend. Soms alleen super vanwege het astronomische prijskaartje dat er op werd geprikt. Wijnmaker Isidoro heeft het wat minder hoog in de bol. In ieder geval wat de kassa-aanslag betreft. Kwalitatief zit het helemaal snor. Opgewekte, lekker ongedwongen rosso. Volop zure kersen, koele cassis, pruimen, bessen en fiks in het sap hangend. Bonuspunten vanwege zijn fijne prijskaartje.”

Ingrediënten: 

  • 500 gram riblappen 
  • 2 blikken tomatenblokjes 
  • 1 winterpeen 
  • 1 grote rode ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 stengel bleekselderij 
  • 1 snuf nootmuskaat 
  • 200 ml rode wijn 
  • bosje tijm en rozemarijn 
  • verse pasta (tagliatelle) 
  • 200 gram rucola 
  • 200 gram kleine tomaatjes 
  • balsamico azijn 
  • extra vergine olijfolie 
  • heel veel Parmezaanse kaas 
  • 1 fles Podere Casanova Mane

Instructies: 

Snij de riblappen in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verwarm een stoofpan met een beetje olijfolie en schroei het vlees op hoog vuur aan. Haal het vlees uit de pan en zet het even apart. Bak een fijngesnipperde ui even kort aan in dezelfde pan. Voeg als de ui glazig is geworden ook de fijngehakte knoflook toe. 
Snij vervolgens de winterpeen en de stengel bleekselderij fijn en doe de groenten ook in de pan. Wanneer alle groenten gaar zijn, voeg het vlees toe en giet de wijn er over tot alles onder staat. Laat de stoof zo ongeveer een uur of laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. 

Na een uurtje kan je de tomaat uit blik toevoegen, laat de saus daarna nog een uurtje stoven en breng hem op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snij de kleine tomaatjes fijn en was de rucola. Meng de ingrediënten voor de salade in een kom, giet er een flinke scheut balsamico en extra vergine olijfolie over en rasp een grote hoeveelheid Parmezaanse kaas over de salade. Hussel goed. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en laat de pasta nog twee minuten in de saus meegaren, dan neemt hij extra goed de saus op. 

Serveer de pasta met de salade in diepe borden en rasp er nog flink wat kaas over. 

Eet smakelijk!

De Italiaanse keuken is niet voor te stellen zonder tomaat. De Italianen noemen hem de ‘pomo d’oro’; de gouden appel! Gelukkig maken ze ook geweldige wijnen die bij tomaat matchen. Wijnen van sangiovese uit Toscane matchen geweldig bij tomaat vanwege de zachte zuren en z’n donkerrode fruit! Wij kozen voor de ‘out-of-the-box-sangiovese’ van wijnmaker Isidoro bij deze pasta met gestoofde tomatensaus en tomatensalade! Wijnmaker Isidoro behoort namelijk tot het rebelse ‘Super-Tuscan’-gezelschap. Hij maakt wijnen die de regels van Toscane totaal aan hun laars lappen. Italiaanse sangiovese geblend met Franse Bordeauxdruiven dat kon in het verleden namelijk écht niet. Isidoro weet wel beter; hij combineert Italiaanse finesse met de kracht uit Bordeaux.

Podere Casanova Mane 

Beoordeeld met een 9 / 10 door De Grote Hamersma 

“Gelegenheidscombinatie: cabernet sauvignon en merlot (bordeauxhabitués) en sangiovese (de nummer 1 van Italië) samen een Super-Tuscan vormend. Soms alleen super vanwege het astronomische prijskaartje dat er op werd geprikt. Wijnmaker Isidoro heeft het wat minder hoog in de bol. In ieder geval wat de kassa-aanslag betreft. Kwalitatief zit het helemaal snor. Opgewekte, lekker ongedwongen rosso. Volop zure kersen, koele cassis, pruimen, bessen en fiks in het sap hangend. Bonuspunten vanwege zijn fijne prijskaartje.”

Ingrediënten: 

  • 500 gram riblappen 
  • 2 blikken tomatenblokjes 
  • 1 winterpeen 
  • 1 grote rode ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 stengel bleekselderij 
  • 1 snuf nootmuskaat 
  • 200 ml rode wijn 
  • bosje tijm en rozemarijn 
  • verse pasta (tagliatelle) 
  • 200 gram rucola 
  • 200 gram kleine tomaatjes 
  • balsamico azijn 
  • extra vergine olijfolie 
  • heel veel Parmezaanse kaas 
  • 1 fles Podere Casanova Mane

Instructies: 

Snij de riblappen in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verwarm een stoofpan met een beetje olijfolie en schroei het vlees op hoog vuur aan. Haal het vlees uit de pan en zet het even apart. Bak een fijngesnipperde ui even kort aan in dezelfde pan. Voeg als de ui glazig is geworden ook de fijngehakte knoflook toe. 
Snij vervolgens de winterpeen en de stengel bleekselderij fijn en doe de groenten ook in de pan. Wanneer alle groenten gaar zijn, voeg het vlees toe en giet de wijn er over tot alles onder staat. Laat de stoof zo ongeveer een uur of laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. 

Na een uurtje kan je de tomaat uit blik toevoegen, laat de saus daarna nog een uurtje stoven en breng hem op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snij de kleine tomaatjes fijn en was de rucola. Meng de ingrediënten voor de salade in een kom, giet er een flinke scheut balsamico en extra vergine olijfolie over en rasp een grote hoeveelheid Parmezaanse kaas over de salade. Hussel goed. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en laat de pasta nog twee minuten in de saus meegaren, dan neemt hij extra goed de saus op. 

Serveer de pasta met de salade in diepe borden en rasp er nog flink wat kaas over. 

Eet smakelijk!

Podere Casanova Mane Toscana
Podere Casanova Mane Toscana
€ 11,89
op voorraad

Podere Casanova Mane Toscana
Podere Casanova Mane Toscana
€ 11,89
op voorraad

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
PayPal
Visa
Creditcard
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2022 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.