• Smooth
  • 96

Benvenuti Livio Teran

Istrië, Kroatië
Teran
Nog nooit wist een Kroatische wijn de journalisten zo te overtuigen als de Teran van de wijnmakende broers Albert en Nikola. Maar alle lof is volkomen terecht. Deze houtgerijpte wijn barst van de complexiteit, elegantie en structuur.

€ 29,99

op voorraad
Productnummer: SM875X

Benvenuti Livio Teran

€ 29,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

Benvenuti is niet alleen onze naam, het betekent ook ‘welkom’. Onze vader was namelijk een pionier voor kwalitatieve wijnbouw in Istrië en heel Kroatië. Zijn passie ging zo ver dat iedereen welkom was om dat te komen proeven. Zo kwam hij ook op de naam, als een uitnodiging voor mensen om zijn wijnen te ontdekken. Tegenwoordig zetten wij deze passie voort, naar zijn voorbeeld. Zo maken wij gebruik van traditionele druivenrassen en rijpen wij al onze wijnen nog altijd op (gebruikte) houten vaten.

Albert & nikola benvenuti

96
96/100 Decanter
An elegant wine with ripe red fruit aromatics. The palate is juicy and well structured with plenty of tannins and integrated sweet oak. An engaging wine with lots going on and a long, smooth finish.
Productinformatie
Wijnmaker Albert & Nikola Benvenuti
Wijnhuis Benvenuti vini
Druif teran
Jaar 2019
Herkomst Istrië, Kroatië
Oogst per HA 28 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond gesedimenteerd kalksteen en klei
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar kersen, piment, rozenbottel, vanille, viooltjes
Lekker bij côte de boeuf, gepofte biet, geroosterde bloemkool
Istrië, Kroatië
Bij wijnbouw denk je misschien niet meteen aan Kroatië. Toch heeft de wijnstreek Istrië een rijke wijnbouw geschiedenis, sterker nog: het is een van de oudste wijngebieden van Europa. Deze geschiedenis gaat zelfs terug tot voor de komst van de Romeinen. Het waren namelijk de Grieken die in de 6e eeuw V.Chr. de eerste druiven aanplanten op dit schiereiland. De regio is heuvelachtig met een extreem lange kustlijn. Dit betekent dat er in het wijngebied van Istrië veel verschillende microklimaten bestaan, waardoor veel verschillende druivenrassen zich hier thuis voelen. De Malvasia is een van de oudste soorten die hier nog altijd verbouwd wordt, het werd waarschijnlijk al zo’n 2600 jaar geleden door de Grieken hier aangeplant. Hoewel de hedendaagse Malvasia door evolutie niet meer helemaal dezelfde druif is als destijds, is het nog altijd een veel aangeplant druivenras is Slovenië, Kroatië en zelfs Portugal.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4 1
Bas
MEPPEL | 09-04-2024

Fijne wijn. Vooral voor bij een pittig diner. Iets minder ‘rond’ dan ik had verwacht voor deze prijs.

4/5 1 review
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens