• Bubbly
  • Bio

Bibo Runge Deserteur Sparkling - alcoholvrije wijn

Rheingau, Duitsland
Riesling
Deserteur: een aparte naam voor een wijn. Maar niet als je bedenkt dat juist de alcohol in deze fles de grote wegloper is. Ook alcoholvrij blijft dit typisch riesling: vol tropisch fruit, mineralen en frisse zuren.

€ 12,99

op voorraad
Productnummer: BU500X

Bibo Runge Deserteur Sparkling - alcoholvrije wijn

€ 12,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Bij Bibo Runge maken wij “de wijnen van de toekomst”. Dat is natuurlijk niet alleen alcoholvrij want wij maken ook wijnen met alcohol. Maar lekkere alcoholvrije wijn maken is natuurlijk een veel grotere uitdaging. Ondanks dat we geen biologische certificering hebben, werken we eigenlijk meer dan alleen biologisch. Met als doel klimaatneutraal te werken. Hierdoor is de hele productie handmatig, zelfs het persen doen we met de hand. Ter illustratie; onze jaarlijkse uitstoot CO2 van ons wijnhuis is nog minder dan een retourtje naar New York.”

Markus bonsels

Productinformatie
Wijnmaker Markus Bonsels
Wijnhuis Weingut Bibo Runge
Druif riesling
Herkomst Rheingau, Duitsland
Oogst per HA 70 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond klei & leem, vuursteen
Alcoholpercentage alcoholvrij
   
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel bubbly (bubbels)
Smaakt naar bieten
Lekker bij aperitief, gerookte vis, peulvruchten
Rheingau, Duitsland
Rheingau is een van de bekendste Duitse wijngebieden, maar qua omvang vrij klein. Door de steile hellingen langs de rivier de Rijn, hebben de wijngaarden een perfecte ligging om zo veel mogelijk zon op te vangen. Rheingau is ook de plek waar de oudste wijngaard met Riesling te vinden is. Deze druif behoort onder wijnliefhebbers tot de meest geliefde druivenrassen. De natuurlijke zuren in de wijn zorgen dan ook voor een grote diversiteit aan wijnen; van frisse borrelwijnen tot complexe maaltijdbegeleiders en mooie dessertwijnen. De riesling kan het allemaal.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens