Jancis Robinson (17/20):
Single varietal of Carinyena (Carignan) from their own vineyards. Vines were planted between 1985-98 at 350 m elevation, on llicorella soils. Fermented with wild yeast. Aged in chestnut and French oak barrels for nine months. Organic. Production of 1,800 bottles. Family-run winery since 2005. Tasted blind.
This a powerful wine. Extremely youthful, showing a fusion of currants, prunes, and super-dark berries. The nose is exuberant and sweetly scented. It is on the very sweet side. Smooth and jammy texture, convincing and broad palate.
(FC)
Jancis Robinson (17/20):
Single varietal of Carinyena (Carignan) from their own vineyards. Vines were planted between 1985-98 at 350 m elevation, on llicorella soils. Fermented with wild yeast. Aged in chestnut and French oak barrels for nine months. Organic. Production of 1,800 bottles. Family-run winery since 2005. Tasted blind.
This a powerful wine. Extremely youthful, showing a fusion of currants, prunes, and super-dark berries. The nose is exuberant and sweetly scented. It is on the very sweet side. Smooth and jammy texture, convincing and broad palate.
(FC)
Het wijnhuis
De wijnmaker des huizes is Jordi Aixales. Jordi had al veel ervaring opgedaan met het maken van wijn tot hij besloot om in het diepe te duiken en zijn eigen wijnbedrijf in Priorat te starten. Met de hulp van zijn familie maakte hij een vliegende start en bracht hij in 2005 de eerste wijnen op de markt. De reacties waren unaniem lovend en de wijnen waren mede vanwege de zeer kleine oplage binnen mum van tijd uitverkocht. Tien jaar later houdt Jordi nog steeds vast aan zijn principes waar hij in geloofde toen hij het bedrijf oprichtte; met respect voor natuur (100% bio) en traditie fantastische wijnen produceren.
De druiven
Deze Priorat is gemaakt van 100% Cariñena, ook wel Carignan in Frankrijk. Cariñena staat bekend als een druif die laat in het seizoen rijpt waardoor deze perfect tot zijn recht komt in warme gebieden. De druif heeft relatief dikke steeltjes wat ervoor zorgt dat machinaal oogsten erg lastig is en de druiven dus secuur handmatig worden uitgezocht. Hoewel de druif een tijd een mindere reputatie heeft gehad zet een jonge generatie wijnboeren de druif nu weer letterlijk in het zonnetje en bereiken hier verbluffende resultaten mee.
De streek
Eén van de kleinste wijnbouwgebieden van Spanje is Priorato (of Priorat in het Catalaans), en ligt ten westen van Tarragona. In een relatief korte periode, vanaf de jaren ’80 van de afgelopen eeuw, zijn de wijnen uit dit gebied uitgegroeid tot de meest bejubelde ter wereld. Het unieke microklimaat maar vooral de unieke bodem is daarvoor verantwoordelijk. De basis van de bodem bestaat uit roodachtig en zwarte leisteen, “llicorella” geheten en bevat kleine deeltjes kwartsiet. Deze schitteren in de zon en weerkaatsen de warmte. De toplaag bestaat uit gebroken leisteen en mica en is zo’n 50 cm dik. De wortels moeten daardoor diep de grond in op zoek naar voedingsstoffen, water en mineralen. Het verklaart de concentratie en de mineraliteit van de wijnen die hier vandaan komen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.
-
Max
-
Nederland | 18 september 2020Diep rood fruit, vol zon, met een subtiele ondertoon van mineraliteit. Elegant maar krachtig!
-
Marnix
-
Haarlem | 7 oktober 2017Vol fruit, pruim en een licht zoetje, lekkere rozijn in de afdronk.
-
Marloes
-
UTRECHT | 26 september 2017Supermooi!
-
Teun Jaspers
-
Naarden | 20 mei 2017Favoriet. Boerse wijn. Stal, aarde, bramen
-
Pascal
-
Amsterdam | 9 februari 2021
-
Hanne
-
Rotterdam | 25 november 2020
-
Kleis
-
Amsterdam | 9 november 2020
-
John
-
Amsterdam | 16 mei 2020
-
Erwin
-
Hilversum | 13 november 2019
-
Maarten
-
Nederland | 18 oktober 2019
-
Luis
-
Nederland | 8 oktober 2019
-
A
-
EDERVEEN | 31 maart 2019
-
DP
-
Amsterdam | 1 maart 2019
-
Angeles
-
Nederland | 7 februari 2019
-
Christa
-
UTRECHT | 21 januari 2019
-
Anas
-
'S-GRAVENHAGE | 7 juli 2018
-
Evert
-
Amsterdam | 19 april 2018
-
Milou
-
Utrecht | 24 maart 2018
-
Mark
-
WAARDENBURG | 7 maart 2018
-
Maurits
-
Amstelveen | 20 februari 2018
-
Gerben
-
Amsterdam | 13 februari 2018
-
Thijs
-
Heemstede | 11 februari 2018
-
Jeroen
-
Utrecht | 10 december 2017
-
Annelotte
-
KORTENHOEF | 14 november 2017
-
Barbara
-
Noordwijkerhout | 3 november 2017
-
Erik
-
Amsterdam | 21 september 2017
-
Aike
-
Nederland | 16 juni 2017
-
Mickey
-
Den Haag | 6 juni 2017
-
James
-
TempCiti | 17 augustus 2019Big beast
-
Jory
-
Utrecht | 24 september 2017Leer, potloodslijpsel
-
Theo
-
ZAANDAM | 2 augustus 2017Man man man wat is dit een goddelijke wijn. Rijpe tannines, zwoel, vanille.
-
Kris
-
Nederland | 26 april 2017Haleluja!
-
Barteljoris
-
Nederland | 26 april 2017Een creatieve wijn
-
Bernard
-
Nederland | 25 april 2017De winnaar van ons kerstdiner!
-
Arine
-
Nederland | 24 april 2017Deze wijn afgelopen kerst gedronken bij hertenbiefstuk. Wat een fantastische wijn! Elke slok weer anders. Helaas wat aan de prijs maar bij een bijzondere gelegenheid schaf ik zeker weer een fles aan.
-
Sjoerd
-
Nederland | 24 april 2017Mijn favoriete wijn bij Grapedistrict, wanneer komt er meer wijn uit Priorat???
-
Kim
-
Nederland | 22 april 2017Mijn absolute favoriet als het gaat om rode wijn. Het kost wat, maar dat is deze ook echt waard. Diepe donkere smaak, iets van karamel en een hint van vanille. Als ik echt iets te vieren heb, dan gaat deze op tafel.
-
Ian
-
Nederland | 25 oktober 2020
-
Simon
-
Amsterdam | 17 augustus 2019
-
Charlotte
-
Amsterdam | 22 november 2018
-
Mimi
-
Nederland | 3 mei 2018
-
Jo
-
Nederland | 2 april 2018
-
Ben
-
Nederland | 16 oktober 2017
-
Jan-Peter
-
Amsterdam | 17 september 2017
-
Luuk
-
Nederland | 17 september 2017