• Smooth

Cantina Sangro Montepulciano

Abruzzen, Italië
Montepulciano
Montepulciano d’Abruzzo klinkt niet alleen magisch, zo smaakt het ook! Deze druif uit het hart van Italië zorgt voor rijke wijnen met zachte tannine. Een betere begeleider van de Italiaanse keuken is er eigenlijk niet.

€ 7,99

€ 9,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: LE863X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"Bij Cantina Sociale Frentana zijn wij echt als een familie. Als een van onze wijnboeren ziek is, schiet iedereen te hulp in de wijngaarden. Zo zorgen wij niet alleen samen voor onze wijngaarden, maar ook voor onze wijnboeren."

Gianni pasquale

Productinformatie
Wijnmaker Gianni Pasquale
Wijnhuis Cantina Frentana
Druif montepulciano
Jaar 2021
Herkomst Abruzzen, Italië
Oogst per HA 100 hl/ha
Wijnstokken 15 jaar oud
Ondergrond klei
Alcoholpercentage 13,5%
   
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar kersen, rood fruit, zachte tannine
Lekker bij eend, pizza, tomatensaus
Abruzzen, Italië
Cantina Sociale Frentana werd in 1958 opgericht als samenwerking tussen wijnboeren. Het was Francesco d’Agostino, de dokter van het dorp, die voorstelde dat de boeren moesten samenwerken. Op zijn initiatief werd besloten samen op te trekken, elkaar te helpen met het bewerken van het land en het verkopen van de wijn. Dit bleek succesvol en al snel sloten meer boeren zich bij dit initiatief aan. Inmiddels telt deze groep al 98 wijnboeren. Iedere boer heeft 1 stem in het bestuur, hoe groot of klein deze ook is. Hierdoor worden alle beslissingen echt gezamenlijk genomen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.25 2
Bas
MEPPEL | 30-03-2024

Fantastisch, net geproefd, heerlijk italiaans, sappig en fris! Wilde er meer van bestellen maar hij is uitverkocht. Afwachten of-ie weer terugkomt ?!

Evert
REVIEW | 11-11-2023

4.25/5 2 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens