Chateau Musar
cellar
Chateau Musar
Libanon Bekaavallei Libanon
Wie denkt dat Frankrijk de bakermat is van wijn, heeft het mis. In de Libanese Bekaa vallei wordt al 6000 jaar wijn gemaakt. Het icoon is Chateau Musar van de familie Hochar en geniet wereldwijde bekendheid. De wijn komt pas na 7 jaar rijping op de markt en staat erom bekend daarna nog tientallen jaren verder te kunnen rijpen. Arme Fransen, wijn is rood en komt uit…… Libanon! Bewaaradvies: 2016 - 2030
4.4

18 ratings

34,99

nog 6 op voorraad

nog 6 op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
93/100 punten - Jancis Robinson (vintage 2006)

Cold winter (two weeks of snow) and cold summer – just 10 days of normal summer temperatures. Much more like the 1950s. One third each of Cabernet, Cinsault and Carignan, blended in 2009 and aged for a year in French Nevers oak barrels. Wines are usually released seven years after harvest but in 2013 the 2006 was still far from ready so it was, unusually, held back until spring 2017. Another new chapter in terms of density of colour. For the first time (tasting from old to young) this could be described as crimson. Seriously heady! Smells exotic and mature on the nose but not on the palate. But compared with the older vintages I have just tasted this of course is a baby… Masses of concentration and allure but, although it would give pleasure, it would clearly be sensible to keep it for quite a few more years. Lovely combination of fruit and freshness. Really vivacious. Sweet and rigorous. Drink now-2020.

Producteigenschappen

Druif Cabernet Sauvignon, Carignan, Cinsault, Grenache, Merlot, Mourvèdre
Jaar 2006
Herkomst Bekaavallei, Libanon
Smaakt naar cassis, donker sappig fruit, specerijen en kruiden
Lekker bij wild gerechten
Wijnmaker Tarek Sakr
Oogst per HA 25 hL
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond Kiezels, leisteen
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw Biologisch
93/100 punten - Jancis Robinson (vintage 2006)

Cold winter (two weeks of snow) and cold summer – just 10 days of normal summer temperatures. Much more like the 1950s. One third each of Cabernet, Cinsault and Carignan, blended in 2009 and aged for a year in French Nevers oak barrels. Wines are usually released seven years after harvest but in 2013 the 2006 was still far from ready so it was, unusually, held back until spring 2017. Another new chapter in terms of density of colour. For the first time (tasting from old to young) this could be described as crimson. Seriously heady! Smells exotic and mature on the nose but not on the palate. But compared with the older vintages I have just tasted this of course is a baby… Masses of concentration and allure but, although it would give pleasure, it would clearly be sensible to keep it for quite a few more years. Lovely combination of fruit and freshness. Really vivacious. Sweet and rigorous. Drink now-2020.

Het wijnhuis

In de Libanese Bekaavallei wordt al sinds lang voor de Romeinse tijd wijn gemaakt . Na een meer dan duizend jaar durende alcoholische drooglegging als gevolg van de Islam begonnen de Jezuïeten in 1857 weer met wijnbouw. De vallei is met haar koele nachten en warme dagen ideaal voor druiventeelt. Dankzij sneeuw uit de bergen vloeit in de vallei voldoende water. De ondergrond bestaat uit een mengsel van leem, keien en grijze kalksteen. Het microklimaat is zo ideaal dat de druivenstokken doorgaans kerngezond blijven. In 1930 richtte Gaston Hochar het wijnbedrijf Chateau Musar op. Toen viel Libanon nog onder Frans mandaat. Zijn zoon Serge heeft het bedrijf de wereldwijde bekendheid gegeven door te kiezen voor een zeer unieke blend van druiven die hun oorsprong vinden in de Rhône en de Bordeaux. Musar kiest voor lange rijping op houten vaten en op fles voordat de wijn op de markt wordt gebracht. Het bedrijf bewaakt hiermee de unieke stijl van het huis. Serge Hochar wordt gezien als een van de meest invloedrijke mensen in de wijnwereld.

Reviews van anderen

Rutger

Nederland | 2 januari 2019

Joost

Rotterdam | 27 december 2018

Wiebeke

Nederland | 11 november 2018

pieter

Amsterdam | 18 september 2018

Remi

Utrecht | 1 september 2018

Willem

Utrecht | 28 augustus 2018

Erik

Amsterdam | 22 augustus 2018

Maurice

Delft | 20 augustus 2018

Jonathan

Nederland | 5 april 2018

Ron

Poortugaal | 5 april 2018

Rutger

Amsterdam | 4 april 2018

Theo

Nederland | 19 februari 2018

Ferdinand

Amsterdam | 18 februari 2018

Auke

Nederland | 2 juni 2017

Jurriaan Beijerinck

Amsterdam | 21 mei 2017
 

Dennis van den Oever

'S-GRAVENHAGE | 20 mei 2017
 

Lonnie

AMSTERDAM | 13 april 2016
really nice wine in my opinion. worth checking out

Mokum

Amsterdam | 5 april 2016
Je hebt veel betere wijn dan Chateau Musar in Libanon, Chateau Musar is wel de bekendste en je betaald dan ook voor de naam mee. Ik zou chateau Qanafar eerder aanbevel, velen malen beter maar iets duurder. Red Libanon stukken goedkoper maar ook erg goed. zou de wijn 3,5 willen geven maar dat gaat niet bij deze puntentelling.
MEER REVIEWS BEKIJKEN

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens