• Blush
  • 91

Invivo Central Otago Pinot Noir

Central otago, Nieuw-zeeland
Pinot noir
Dit is pinot noir uit de meest zuidelijke wijnstreek ter wereld; het Nieuw-Zeelandse Central Otago. Die eigenwijze kiwi's weten hoe je pinot noir moet maken! Een totaal andere stijl dan dat je gewend bent uit de Bourgogne of Duitsland, maar dat moet je zelf ontdekken.

€ 17,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: BL310X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Wij zeggen altijd; made from grapes, time and two maxed out creditcards. In 2008 begonnen wij dit avontuur met z’n tweeën en een chagrijnige bankier die ons project moest financieren. Het beginnen van een wijnhuis is geen makkie! Gelukkig hielp onze innovatieve en eigentijdse benadering om onze wijnen op de internationale markt te brengen."

Rob cameron

91
Beoordeeld met 91 / 100 punten door Wine Orbit
“Sweetly fruited and immediately enticing, the wine shows ripe cherry, olive, roasted hazelnut and earthy mushroom aromas on the nose, followed by a finely expressed palate delivering supple texture and silky tannins. Beautifully rounded and flowing to an elegant complex finish.”
Productinformatie
Wijnmaker Rob Cameron
Wijnhuis Invivo Wines
Druif pinot noir
Jaar 2019
Herkomst Central Otago, Nieuw-Zeeland
Oogst per HA 35 hl/ha
Wijnstokken 10 jaar oud
Ondergrond leem, schist
Alcoholpercentage 14%
   
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel blush (zacht, licht rood)
Smaakt naar aardbeien, hazelnoot, rijpe kers
Lekker bij gevogelte, steak tartare
Central otago, Nieuw-zeeland
Central Otago is de meest zuidelijke wijnstreek van Nieuw-Zeeland en daarmee de meest zuidelijkste wijnstreek ter wereld! Hier komen de allerbeste Nieuw-Zeelandse pinot noirs vandaan. Het gebied kent namelijk een uniek klimaat met lange, koude winter en korte hete zomers. Het is fijn dat de zomers hier kort zijn, de ozonlaag is hier namelijk op z'n aller dunst en de zon kan genadeloos hard schijnen. De pinot noir houdt van een lange aanloop naar zo'n korte zomer. De schil van de pinot noir is namelijk dun en kan vroeg in het rijpingsstadium verbranden, wanneer hij ver in het rijpingsproces is gevorderd kan hij de zon aan. Dit resulteert in een andere stijl pinot noir die je gewend bent uit de Bourgogne of Duitsland. Hij ontwikkelt namelijk enorm veel vers recht-door-zee fruit en een zijdezachte tannine- en zurenstructuur.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4 2
Hanneke
REVIEW | 19-11-2022
Verified buyer
Image 5

Jarco
11-04-2022
Verified buyer
Image 5

4/5 2 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens