Le Casematte Nanucci
Premium Wijnen
Le Casematte Nanucci
Italië Terre Siciliana Italië
Julius Caesar en Plinius de Oudere beloofde het al duizenden jaren geleden: “Nocera is het beste druivenras om wijn van te maken!”. Ondanks dat de druif daarna in de vergetelheid raakte, laat hij tegenwoordig zijn ware potentie zien! Donker fruit met spannende zuren en verfijnde tannines. Gemaakt door doorgewinterd wijnmaker Carlo Ferrini en oud-voetballegende Andrea Barzagli, die laat zien dat hij ook met het maken van wijn kan scoren!
28,99

op voorraad

op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, is dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie

 

92+/100 punten - Robert Parker

“This is a new listing from Le Casematte. The 2017 Nocera Nanuci offers you a unique opportunity to taste a native variety from Sicily in its purest form. The Nocera grape is used across the northern tip of Sicily near Messina and in Calabria, and it is naturally high in acidity. That freshness comes through, as does the pretty dark color that is associated with this variety. The aromas are tight and very floral in nature with wild rose as a protagonist. There is also a savory and salty element to the flavor profile that, along with the low pH, makes this wine excellent for those rare, fatty Sicilian meat dishes such as frittula: beef byproducts fried in lard. Fewer than 4,000 bottles of this debut wine exist. Congratulations, Sabbatino, on the birth of your youngest!”

Producteigenschappen

Druif Nocera
Jaar 2017
Herkomst Terre Siciliana, Italië
Smaakt naar laurier, zwarte bessen
Lekker bij ossobuco, pasta met wildzwijn
Wijnmaker Gianfranco Sabbatino
Oogst per HA 25 hl/ha
Wijnstokken 18 jaar
Ondergrond Klei, vulkanisch
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw Biologisch gecertificeerd

 

92+/100 punten - Robert Parker

“This is a new listing from Le Casematte. The 2017 Nocera Nanuci offers you a unique opportunity to taste a native variety from Sicily in its purest form. The Nocera grape is used across the northern tip of Sicily near Messina and in Calabria, and it is naturally high in acidity. That freshness comes through, as does the pretty dark color that is associated with this variety. The aromas are tight and very floral in nature with wild rose as a protagonist. There is also a savory and salty element to the flavor profile that, along with the low pH, makes this wine excellent for those rare, fatty Sicilian meat dishes such as frittula: beef byproducts fried in lard. Fewer than 4,000 bottles of this debut wine exist. Congratulations, Sabbatino, on the birth of your youngest!”

Het wijnhuis

Het Siciliaanse wijnhuis Casematte is een samenwerking tussen Gianfranco Sabbatino en Andrea Barzagli. Gianfranco werkte als accountant, maar vriend Andrea is misschien wat bekender. Hij is de snoeiharde verdediger die grote successen kende met het Italiaanse elftal. Het duo wordt ondersteund door wijnmaker Carlo Ferrini. Samen beheren zij het wijnhuis met 11 hectare aan wijngaarden, waarin vooral inheemse Siciliaanse druivenrassen staan aangeplant. Dit kleinschalige project is vernoemd naar de twee Kazematten (militaire stenen verdedigingswerken), die nog op het terrein liggen en ook in het logo van het wijnhuis te vinden zijn.

De druiven

De Nocera kom je niet bijzonder veel tegen. De oorsprong van deze druif ligt in Messina, Noord Sicilië. Hoewel deze druif ondertussen een zeldzaamheid is geworden, was deze vroeger wijdverspreid. In de jaren 1800 kwam je hem tegen in de Provence en de Beaujolais waar ze gekend werden als Suquet en Barbe de Sultan. De Nocera bezit een fijne dosis donker fruit en een verfijnde zuurgraad. Bij Casematte worden de druiven biologisch geteeld en ze staan aangeplant als zogenaamde bush vines; kleine struiken die stevig geworteld staan om de verkoelende, maar soms harde wind te kunnen trotseren. Het bladerdek beschermt de druiven tevens tegen het felle zonlicht.

De streek

De herkomstbenaming Terre Siciliane IGP mag op het hele eiland Sicilië gebruikt worden en geeft wijnmakers vrij veel keus en vrijheid in welke soorten druiven en vinificatiemethoden ze willen toepassen. Dat kan fijn zijn als je je niet aan allerlei strenge regels en wetgeving wilt houden, maar je eigen weg wilt volgen. Precies zoals Gianfranco en Adrea dat doen. Hun wijngaarden liggen op zo’n 500 meter boven zeeniveau in de regio Faro, in het noordelijke deel van het eiland, grenzend aan de zeestraat die Sicilië scheidt van het Italiaande vasteland. Hier heeft de wind vanaf de Ionische en Tyrreense Zee vrij spel, wat zorgt voor een uniek microklimaat in de wijngaarden met een duidelijk temperatuurverschil tussen dag en nacht – wat de smaakontwikkeling in de druiven ten goede komt.

Reviews van anderen

Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,
dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.

Koen

AMSTERDAM | 16 januari 2021
Verified Buyer

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens