• Blush
  • Bio

Silice Tinto

Ribeira sacra, Spanje
Albarello, Garnacha tintorera, Mencia, Merenzao
Ribeira Sarca; ´heilige kust´ in het Galicisch. Daar is niets van gelogen. Wanneer je op de steile rivieroevers, staat waar de wijngaarden zich bevinden, waan je je in de wijnhemel. De wijn uit deze streek is het godennectar..

€ 19,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: BL305X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Wij zijn één grote familie! Althans, mijn kompanen Juan en Carlos zijn daadwerkelijk broers, ik ken ze al vanaf we alle drie klein waren. In 2013 begon ons professionele avontuur in het extreme landschap van de subzone Amandi. Op de extreem steile hellingen is het onmogelijk om machinaal te oogsten, elke druif wordt daarom met de hand geplukt. We werken volledig biologisch met het grootste respect voor de natuur.”

Fredi ‘fresquito’ torres

Weetje van onze inkopers Seth en Laurence
Onderzoek heeft aangetoond dat de druiven mencia en cabernet franc dezelfde voorouders hebben. Ze hebben beiden een hoog aantal pyrazine-verbindingen. Dat zijn de aromatische verbindingen verantwoordelijk voor de kruidige en vegetale aroma’s van deze twee druiven. 
Productinformatie
Wijnmaker Fredi ‘Fresquito’ Torres
Wijnhuis Silice Viticultores
Druif albarello, garnacha tintorera, mencia, merenzao
Jaar 2018
Herkomst Ribeira Sacra, Spanje
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel blush (zacht, licht rood)
Smaakt naar kersen, rode bessen
Lekker bij charcuterie, kip fajiatas, pastrami
Ribeira sacra, Spanje
Ribeira heeft de meest indrukwekkende wijngaarden ter wereld. Uniek in hun soort! Bijna alle wijngaarden zijn gelegen langs de rivieren op de enorm steile hellingen tot beneden aan de rivier. Er heerst hier een écht Atlantisch klimaat - met zachte winters, milde zomers en veel regen. De mencia is een druif die extreem goed gedijt in dit bijzondere koele klimaat (voor Spaanse begrippen). In onrijpe jaren met weinig zon kan de druif nogal eens stroef doen overkomen. In de handen van ervaren wijnmakers kan hij echter briljante wijnen opleveren. Dan proef je het uitbundige rode fruit en de zijdezachte tannines en bitters. Overigens bestaat de overige 20% van deze wijn uit ablarello, merenzao en garnacha tintonera.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.5 2
Richard
REVIEW | 13-11-2022
Verified buyer
Image 5

Jarco
11-04-2022
Verified buyer
Image 5

4.5/5 2 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens