5plus1
Voerzio Martini Barolo La Serra
Cellar Wijnen
Voerzio Martini Barolo La Serra
Italië Piëmonte Italië
In het dorp La Morra, het kloppende hart van de D.O.C.G. Barolo, wordt deze mythische wijn gemaakt door Mirko en Frederica Martini. Deze gepassioneerde wijnmakers hebben het niet makkelijk, het verbouwen van Nebbiolodruiven heeft namelijk wat voeten in aarde. Deze druif heeft dikke schil die veel tannines bevat waardoor de wijnen in hun jeugd erg hard kunnen zijn. Ook heeft hij veel zuren en rijpt hij soms lastig. Alleen in de allerbeste wijngaarden met hulp van hardwerkende wijnmakers wordt je beloond met een enorm breed smaakpalet en een exotische neus van teer, rozen en viooltjes. Loopt bij jou ook het water al in de mond? Hij is op dronk, maar wordt alleen maar beter wanneer je 'm nog even laat liggen.... Bewaaradvies: 2018 - 2024. Decanteren
4.65

3 ratings

39,99

nog 14 op voorraad

nog 14 op voorraad

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
95/100 punten - Decanter - 2012
""Decadent and voluptuous with aromas of delicious fragrant violet, deep, rich cherry and savoury leather all lifted with beautiful, peeper spiced notes. Silk textured and softly rich, the palate has superb depth and layered by smoky tobacco, intoxicating cedar and lush,ripe black cherry."”

95/100 punten - James Suckling - 2013
“Exotic and beautiful with ripe berries, burnt oranges and hints of coffee and Chinese tea. Full body, soft and silky tannins and a flavorful finish."


Producteigenschappen

Druif Nebbiolo
Jaar 2012
Herkomst Piëmonte, Italië
Smaakt naar rozen, viooltjes
Lekker bij truffel
Wijnmaker Gianni Voerzio
Oogst per HA 46 hL
Wijnstokken 37 jaar oud
Ondergrond Klei, mergel
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw Duurzaam
95/100 punten - Decanter - 2012
""Decadent and voluptuous with aromas of delicious fragrant violet, deep, rich cherry and savoury leather all lifted with beautiful, peeper spiced notes. Silk textured and softly rich, the palate has superb depth and layered by smoky tobacco, intoxicating cedar and lush,ripe black cherry."”

95/100 punten - James Suckling - 2013
“Exotic and beautiful with ripe berries, burnt oranges and hints of coffee and Chinese tea. Full body, soft and silky tannins and a flavorful finish."


De streek

Het beste wijngebied van Italië, Piëmonte, ligt in het noordwesten van het land. In het noorden en westen wordt de streek begrensd door de Alpen. Voet van de berg is dan ook de vertaling voor Piëmonte. Het dorp La Morra is het hart van de D.O.C.G. Barolo en daar ligt ook the wijngaard "La Serra". Het terroir, mede verantwoordelijk voor het unieke karakter van Barolo, is hier het meest ideaal. Het is een combinatie van fijn zand, kalk en klei. Ook de hellingen waarop de druiven groeien zijn van groot belang. Die moeten gelegen zijn op het zuiden of zuidwesten om voldoende zon te krijgen.

De druiven

Nebbiolo is het enige toegestane druivenras voor Barolo. Waarschijnlijk is de naam van het ras afgeleid van het Italiaanse woord voor mist, nebbia. Tijdens de oogst in oktober hangt er in de wijngaarden van de streek een dikke mist. Nebbiolo is verre van een makkelijke druif. Zijn dikke schil bevat veel tannines waardoor de wijnen in hun jeugd erg hard zijn. Ook heeft hij veel zuren en rijpt hij moeilijk. De beste wijngaarden en laat plukken zijn een oplossing. Een goede wijnmaker helpt ook. Dan wordt je beloond met een wijn met een enorm breed smaakpalet en een exotische neus van teer, rozen en viooltjes.

Het wijnhuis

Wijnhuis Voerzio Martini gaat decennia terug toen het werd opgericht door Gianni Voerzio in het prestigieuze La Morra. De succesvolle en ervaren wijnmaker wordt tegenwoordig bijgestaan door Mirko en Federica Martini. Ze zijn beide oenoloog en geven het bedrijf met hun innovatieve opvattingen een extra impuls. De toch al hoge kwaliteit van de wijn wordt door het tweetal nog eens versterkt. Zo wordt tijdens het groeiseizoen tot vijf maal handmatig gesnoeid ("thinning") zodat alleen de beste druiven gelijkmatig kunnen rijpen en de productie laag wordt gehouden. Er wordt met de hand geoogst en de druiven vervoerd in kleine kistjes om oxidatie en rotting te voorkomen. De wijn rijpt tussen de 24 en 30 maanden op grote vaten van Frans eiken waarvan 60% nieuw is.

Reviews van anderen

Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer,
dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer. Meer weten? Klik hier.

Rutger

Amsterdam | 28 december 2018
Verified Buyer

ronald

Amsterdam | 23 december 2018
Verified Buyer

Gerben

Amsterdam | 11 december 2018
Verified Buyer

Plaats een review

Je moet ingelogd zijn om een review te kunnen plaatsen.

Download de Grapedistrict App
Downloaden van App Store Downloaden van Google Play
Wachtwoord vergeten

Voer je e-mailadres in om je wachtwoord aan te passen

Laden...

Contactformulier

Contactgegevens