• Honey
  • Bio

Jour de Fruit Monbazillac

Bergerac, Frankrijk
Muscadelle, Semillon
‘Edele rot’ is de deftige naam voor de schimmel die de druiven doet verschrompelen, indrogen en bol doet staan van aroma’s en suiker. Deze hemelse nectar vormt de ultieme combinatie met blauwe schimmelkaas.

€ 10,69

op voorraad
Productnummer: HO260X

Jour de Fruit Monbazillac

€ 10,69

op voorraad
Productnummer: HO260X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Ik weet het, beschimmelde druiven. Dat klinkt niet heel lekker. Het tegendeel is waar. In de Monbazillac zijn de omstandigheden ideaal om mijn druiven later in het oogstseizoen te plukken. De schimmel botrytis maakt dan eigenlijk hele kleine gaatjes in de druiven waardoor ze uitdrogen tot krenten. Pers je deze druiven, dan krijg je een soort van geconcentreerd godennectar. Onmisbaar bij desserts, taarten of kaasplanken met veel blauwe kaas.''

Christian roche

Sauternes
De geuzennaam van Monbazillac is ook wel ‘de armeluis Sauternes’. Sauternes heeft een wat prestigieuzere naam, omdat deze streek in de mythische Bordeaux ligt. Slechts enkele kilometers naar het oosten ligt Monbazillac, net buiten de Bordeaux. Zelfde druiven, zelfde schimmel, zelfde procedé en smaak, maar dan wat goedkoper!
Productinformatie
Wijnmaker Christian Roche
Wijnhuis Domaine de l'Ancienne Cure
Druif muscadelle, semillon
Jaar 2018
Herkomst Bergerac, Frankrijk
Oogst per HA 18 hl/ha
Wijnstokken 70 jaar oud
Ondergrond leisteen
Wijnbouw biologisch gecertificeerd
   
Smaakprofiel honey (dessertwijn)
Smaakt naar marsepein, sinaasappelschil
Lekker bij blauwe kaas, citroentaart
Bergerac , Frankrijk
Monbazillac is de streek voor zoete wijnen uit de Bergerac. Monbazillac wordt exact volgens de zelfde methode en van dezelfde gemaakt als Sauternes (sauvignon blanc, sémillon en muscadelle), dat wat noordwestelijker in de Bordeaux ligt. De druiven worden later geplukt en door edele rotting aangetast. Kort gezegd komt het erop neer dat de schil van de druiven wordt aangetast door een schimmel (botrytis cinerea) waardoor de druif veel vocht verliest en de suikers en zuren inwinnen aan concentratie. Van de verschrompelde druiven wordt wijn gemaakt. Honing, abrikozen en ander tropisch fruit zijn kenmerkend voor deze stijl van edelzoete witte wijnen die bijzonder goed samengaan met foie gras en blauwe kaas.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Marloes
UTRECHT | 11-04-2019
Verified buyer
Image 5

Vol geel en geconfijt fruit, kruidig en honingachtig. Kortom, je proeft heel veel. Lekker bij blauwe kaas

Maurice
Delft | 29-12-2018
Verified buyer
Image 5

heel erg lekker en toch fris

Sijmen
Amsterdam | 16-09-2018
Verified buyer
Image 5

chille dessert wijn slobbert goed weg

tania
Utrecht | 21-03-2021
Verified buyer
Image 5

-

Thijs
ROTTERDAM | 21-01-2021
Verified buyer
Image 5

-

Elroy
Amsterdam | 19-11-2020
Verified buyer
Image 5

-

Maureen
- | 09-11-2020
Verified buyer
Image 5

-

Ton
Utrecht | 02-11-2020
Verified buyer
Image 5

-

Tahira
Amsterdam | 13-10-2020
Verified buyer
Image 5

-

Roelke
DIEVER | 09-05-2020
Verified buyer
Image 5

-

4.04/5 26 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens