
Catherine Le Goeuil
Wijnmaakster Catherine werd ziek van haar eigen bestrijdingsmiddelen. Ze begon daarom 25 jaar geleden met de biodynamische wijnbouw en nu voelt ze zich lekkerder dan ooit! Die energie en kracht proef je terug in haar wijnen.

Catherine Le Goeuil
Wijnmaakster Catherine werd ziek van haar eigen bestrijdingsmiddelen. Ze begon daarom 25 jaar geleden met de biodynamische wijnbouw en nu voelt ze zich lekkerder dan ooit! Die energie en kracht proef je terug in haar wijnen.
Wijnboer aan het woord
“Zonder enige ervaring besloot ik van mijn passie mijn werk te maken. In 1993 kocht ik 6 hectare wijngaarden en mijn eerste oogst mislukte volledig. Ik schakelde de hulp in van mijn buren. Dit waren de grote wijnbedrijven die al decennialang verzekerd waren van een goede oogst en zij adviseerden mij om pesticiden en herbiciden te gebruiken. Ik merkte al snel dat mijn gezondheid achter uit ging. Ik besloot gelijk te stoppen met sproeien en mij te verdiepen in biologische wijn. Mijn besluit om te investeren in organische alternatieven werd beloond. Mijn opbrengst per hectare was misschien wel minder, maar de kwaliteit van mijn wijn ging met sprongen vooruit, net als mijn gezondheid en energie.”
Wijnboer aan het woord
“Zonder enige ervaring besloot ik van mijn passie mijn werk te maken. In 1993 kocht ik 6 hectare wijngaarden en mijn eerste oogst mislukte volledig. Ik schakelde de hulp in van mijn buren. Dit waren de grote wijnbedrijven die al decennialang verzekerd waren van een goede oogst en zij adviseerden mij om pesticiden en herbiciden te gebruiken. Ik merkte al snel dat mijn gezondheid achter uit ging. Ik besloot gelijk te stoppen met sproeien en mij te verdiepen in biologische wijn. Mijn besluit om te investeren in organische alternatieven werd beloond. Mijn opbrengst per hectare was misschien wel minder, maar de kwaliteit van mijn wijn ging met sprongen vooruit, net als mijn gezondheid en energie.”