• Op werkdagen voor 17u besteld = vandaag verzonden
  • Gratis retourneren in onze winkels
Alle wijn
Wit
Rood
Overig
Wijn op smaak
Inspiratie
Proefboxen
Wijnboeren
Over ons
Aanbiedingen
Op smaak
Lichte wijnen
Ronde wijnen
Volle wijnen
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Alle wijn
Op smaak
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol rijk wit)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Wit
Op smaak
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood)
Deep (stevig, diep rood)
Op kenmerk
Biologisch
Prijswinnaars
Vegan
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Toon alle Rood
Op smaak
Bubbly (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Op kenmerk
Raw (natuurwijn)
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Ontdek
Nieuw
Best beoordeeld
Wijnen met video
Wit
Easy (fris, licht wit)
Mellow (droog, fruitig wit)
Rich (vol, rijk wit)
Rood
Blush (zacht, licht rood)
Smooth (soepel, rond rood
Deep (stevig, diep rood)
Overig
Bubbels (bubbels)
Rosy (rosé)
Honey (dessertwijnen)
Ontdek
Nieuwe wijnen
Bestsellers & favorieten
Uitgelichte wijnen
Exclusief
Cellar (premium wijnen)
Limited editions
Prijswinnaars
Momenten
Borrelwijnen
Lentewijnen
Cadeaus
Grapedistrict
Ons verhaal
Onze zoektocht
Onze kleine wijnboeren
Meer
Blog
Vacatures
Grape app
Info
Winkels
Grapedistrict Horeca
FAQ
Naar de startpagina
Winkels
Mijn account
Aanmelden
of registreren
Overzicht Jouw profiel Adressen Betaalwijzen Bestellingen Mijn aanbevelingen Review mijn wijnen
  • Alle wijn
    • Toon Alle wijn
    • Op smaak
      • Lichte wijnen
      • Ronde wijnen
      • Volle wijnen
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wit
    • Toon Wit
    • Op smaak
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol rijk wit)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Rood
    • Toon Rood
    • Op smaak
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood)
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Op kenmerk
      • Biologisch
      • Prijswinnaars
      • Vegan
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Overig
    • Op smaak
      • Bubbly (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
    • Op kenmerk
      • Raw (natuurwijn)
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
    • Ontdek
      • Nieuw
      • Best beoordeeld
      • Wijnen met video
  • Wijn op smaak
    • Wit
      • Easy (fris, licht wit)
      • Mellow (droog, fruitig wit)
      • Rich (vol, rijk wit)
    • Rood
      • Blush (zacht, licht rood)
      • Smooth (soepel, rond rood
      • Deep (stevig, diep rood)
    • Overig
      • Bubbels (bubbels)
      • Rosy (rosé)
      • Honey (dessertwijnen)
  • Inspiratie
    • Ontdek
      • Nieuwe wijnen
      • Bestsellers & favorieten
      • Uitgelichte wijnen
    • Exclusief
      • Cellar (premium wijnen)
      • Limited editions
      • Prijswinnaars
    • Momenten
      • Borrelwijnen
      • Lentewijnen
      • Cadeaus
  • Proefboxen
  • Wijnboeren
  • Over ons
    • Grapedistrict
      • Ons verhaal
      • Onze zoektocht
      • Onze kleine wijnboeren
    • Meer
      • Blog
      • Vacatures
      • Grape app
    • Info
      • Winkels
      • Grapedistrict Horeca
      • FAQ
  • Aanbiedingen
  • Mijn account
  • Klantenservice
  • Winkels

Wijnspijs | Klassieke asperges met bearnaise en Toni's Grüner Veltliner

Wijnspijs | Klassieke asperges met bearnaise en Toni's Grüner Veltliner

Op aanraden van wijnboer Toni maakten we een super lekker doordeweeks asperge recept bij zijn grüner veltliner. Grüner veltliner, asperges en zalm, what’s not to love. Het zachte lentefruit gaat namelijk heerlijk bij de subtiele, zachte smaken van de asperges en het frisse zuurtje gaat hand-in-hand met het zuurtje in de bearnaisesaus. Eetsmakelijk! 


Ingrediënten: 


 4 flinke asperges per persoon 
500 gram kruimige aardappelen
250 gram gerookte zalmplakjes
2 eidooiers
4 eitjes
250 gram boter
3 eetlepels witte wijn azijn
250 ml witte wijn
2 sjalotten
Peperkorrels en zout
Paar takjes bieslook 

Instructies: 


Schil en snij de aardappelen in blokjes en laat ze even koken totdat ze gaar zijn. Laat ze even uitwasemen en bak ze goudbruin in een pan met een scheutje olie. Smelt de boter en verwijder de witte laag eiwitten tot je ‘geklaarde’ boter overhoudt. Laat de witte wijn met de azijn even tot de helft inkoken met wat gekneusde peperkorrels en fijngehakte sjalotten (nadien er samen met de peperkorrels uitzeven) en laat de boter en de ingekookte ‘gastrique’ even afkoelen. Klop de eidooiers ‘au bain marie’ op samen met de gastrique (niet te warm, anders stollen de dooiers). Voeg druppelsgewijs de boter toe tot je een dikke, luchtige bearnaisesaus krijgt door constant te kloppen met een gaarde. Gaat de saus schiften, voeg snel wat koud water toe om het geheel af te koelen en ‘m uit de schift te halen. Kook ondertussen de geschilde asperges in een grote pan water totdat je er met een vork makkelijk door heen prikt. Kook de eitjes zo´n 10 minuten tot ze hardgekookt zijn, pel de eitjes en hak ze fijn. Hak ook de bieslook fijn, strooi wat zout over je gebakken krieltjes en serveer de asperges met de gerookte zalm, de fijngehakte ei, je zelfgemaakte bearnaisse en de fijngehakte bieslook. Je hebt tot 24 juni (Sint Jan, het officieel einde van het aspergeseizoen) om nog met volle teugen van het witte goud te genieten!

Op aanraden van wijnboer Toni maakten we een super lekker doordeweeks asperge recept bij zijn grüner veltliner. Grüner veltliner, asperges en zalm, what’s not to love. Het zachte lentefruit gaat namelijk heerlijk bij de subtiele, zachte smaken van de asperges en het frisse zuurtje gaat hand-in-hand met het zuurtje in de bearnaisesaus. Eetsmakelijk! 


Ingrediënten: 


 4 flinke asperges per persoon 
500 gram kruimige aardappelen
250 gram gerookte zalmplakjes
2 eidooiers
4 eitjes
250 gram boter
3 eetlepels witte wijn azijn
250 ml witte wijn
2 sjalotten
Peperkorrels en zout
Paar takjes bieslook 

Instructies: 


Schil en snij de aardappelen in blokjes en laat ze even koken totdat ze gaar zijn. Laat ze even uitwasemen en bak ze goudbruin in een pan met een scheutje olie. Smelt de boter en verwijder de witte laag eiwitten tot je ‘geklaarde’ boter overhoudt. Laat de witte wijn met de azijn even tot de helft inkoken met wat gekneusde peperkorrels en fijngehakte sjalotten (nadien er samen met de peperkorrels uitzeven) en laat de boter en de ingekookte ‘gastrique’ even afkoelen. Klop de eidooiers ‘au bain marie’ op samen met de gastrique (niet te warm, anders stollen de dooiers). Voeg druppelsgewijs de boter toe tot je een dikke, luchtige bearnaisesaus krijgt door constant te kloppen met een gaarde. Gaat de saus schiften, voeg snel wat koud water toe om het geheel af te koelen en ‘m uit de schift te halen. Kook ondertussen de geschilde asperges in een grote pan water totdat je er met een vork makkelijk door heen prikt. Kook de eitjes zo´n 10 minuten tot ze hardgekookt zijn, pel de eitjes en hak ze fijn. Hak ook de bieslook fijn, strooi wat zout over je gebakken krieltjes en serveer de asperges met de gerookte zalm, de fijngehakte ei, je zelfgemaakte bearnaisse en de fijngehakte bieslook. Je hebt tot 24 juni (Sint Jan, het officieel einde van het aspergeseizoen) om nog met volle teugen van het witte goud te genieten!

Soellner Hengstberg Grüner Veltliner
Soellner Hengstberg Grüner Veltliner
€ 16,49
op voorraad

Soellner Hengstberg Grüner Veltliner
Soellner Hengstberg Grüner Veltliner
€ 16,49
op voorraad

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van events, proeverijen en wijnnieuws!
Contact

ma t/m vr 9.00 - 17.00 klantenservice@grapedistrict.nl +31 20 66 51 115

Vind een winkel

Klantenservice
  • Veelgestelde vragen
  • Bestellen
  • Betalen
  • Levering
  • Retourneren & klachten
Informatie
  • Over Grapedistrict
  • Horeca
  • Contact
  • Vacatures
  • Blog
  • Winkels
Download de app
  • Jouw gekochte wijnen reviewen, aanbevelingen en persoonlijke aanbiedingen bekijken.
iDEAL
Mastercard
PayPal
Visa
Creditcard
PostNL
Nix18
Ophalen bij PostNL-punt
  • Algemene voorwaarden
  • Privacy verklaring
  • Sitemap
@2006 - 2022 Grapedistrict B.V.
Deze website gebruikt cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Hiermee kunnen we content en advertenties personaliseren, want we laten je natuurlijk graag alleen nuttige advertenties zien. Daarom gebruiken we technologie om je gedrag binnen en buiten onze website te volgen op een anonieme manier. Meer weten? Lees hier alles over onze cookie- en privacyverklaring. Klik op accepteren om akkoord te gaan. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele en analytische cookies en gebruiken we technieken die daarop lijken.