• Bubbly
  • 9
  • Bio

Sadi Malot Champagne Grand Cru Les 2 Cepages

Winemaker Cindy uses a special technique for her champagne; the wine partly comes from a solera system from 1982. This makes the wine perfect to drink now and more than worthy of its Grand Cru status.

€49.99

in stock
Product number: BU535X

Sadi Malot Champagne Grand Cru Les 2 Cepages

€49.99

  • Free shipping from €75,-
  • For next-day delivery: order by 5 p.m. on business days
  • Free returns in all stores
  • Not satisfied, money back guarantee
About the winemaker

“A Solera system is a system of a large tank or several small tanks in which different vintages of wine are combined. Each year, a portion of wine is taken from the bottom, while new wine is added to the top. In this way, the average age of the wine in the soleira system increases each year, and with it the complexity.”

Cindy malot

9
9/10 punten - De Grote Hamersma
"Fascinerend. Champagne gemaakt met het handboek 'Zo maak je sherry'. De in Jerez gebruikt soleratechniek heeft ook Reims en omstreken bereikt. Cindy Malot voegt zodoende in meerdere kleine tanks verschillende jaargangen wijn samen. Elk jaar wordt er een deel wijn van onderop afgenomen, terwijl er bovenop weer nieuwe wijn wordt toegevoegd. Zo stijgt jaarlijks de gemiddelde leeftijd van de wijn dankzij dit solera systeem en daarmee ook de complexiteit. In tegenstelling tot bij de meeste sherry's zweert Cindy hout echter af om dat te bewerkstelligen: zijn pinot noir en chardonnay kennen slechts roestvrijstaal van binnen. Een krachtige puntgave brut (en toch slechts een dosage van 3,3 gram) valt ons ten deel. De grip van de pinot noir en fijnheid van de chardonnay. Subtiele citroenschilletjes, zachte gele appels, een bewijs van brioche, een verdwaald amandeltje en mineraalgeknisper.Eerder gastronomisch dan als aperitief. Komt dat mooi uit dat juist champagne gastronomisch zo breed inzetbaar is."
Product information
Winemaker Cindy Malot
Wine estate Champagne Sadi Malot
Grape chardonnay, pinot noir
Year non vintage
Origin Champagne, France
Harvest per hectare 60 hl/ha
Grapevines 35 years old
Soil limestone
Alcohol percentage 12,5%
Vine culture organic
   
Tasting profile bubbly (bubbles)
Tastes like brioche, lemon, mineral, nuts, red apple
Pair with aperitif, porchetta, roomsauzen, shellfish and crustaceans
Champagne, France
Winegrowers all over the world try to copy the style of the Champagne region, but that is impossible. The thick layer of chalk on which the grapes grow gives Champagne its unique, mineral character. This subsoil also retains heat well, which allows the grapes to ripen well. The most common grape varieties in Champagne are Chardonnay (white), Pinot Noir and Pinot Meunier (both blue). The Sadi Malot winery is located in the so-called Montagne de Reims, the area par excellence for the very best Pinot Noirs.
Reviews
Below you will find all the reviews about this wine. If we are sure that a review is written by a verified buyer, it is shown first and weighs more heavily in the average rating.
5 2
Bart
REVIEW | 28-02-2025

Als je dit drinkt koop je nooit meer Moet

Michiel
REVIEW | 07-06-2025

5/5 2 Reviews
Frequently bought together
Try these wines!