• Deep
  • 96

Voerzio Martini Barolo La Serra

Barolo, Italië
Nebbiolo
Het maken van Barolo kost tijd, moeite en vergt enorm veel expertise. Tweeling Mirko en Federica leerde het van hun oom en maken - dankzij zijn strenge leermeesterschap - een complexe en waanzinnige Barolo.

€ 49,99

op voorraad
Productnummer: CE230X

Voerzio Martini Barolo La Serra

€ 49,99

op voorraad
Productnummer: CE230X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"Samen met onze oom Gianni Voerzio maken we hier in La Morra, het hart van de D.O.C.G. Barolo, met zorg de beste wijnen. Tijdens het groeiseizoen snoeien wij de wijnranken tot wel vijf keer met de hand, om de opbrengst uit de wijngaard laag te houden en te zorgen dat alleen de beste druiven overblijven en een mooie gelijkmatige rijping kunnen ondergaan. Ook oogsten wij met de hand en vervoeren daarna de druiven in kleine kistjes om rotting en oxidatie te voorkomen. Deze zorg en aandacht zijn zeker te proeven in onze wijnen!"

Gianni voerzio

95
95/100 punten - James Suckling
"Dense and very layered with pretty, polished tannins and aromas and flavors of cherries, dried strawberries and hints of cedar. It’s full-bodied and intense."
Productinformatie
Wijnmaker Gianni Voerzio
Wijnhuis Voerzio Martini
Druif nebbiolo
Jaar 2016
Herkomst Barolo, Italië
Oogst per HA 46 hl/ha
Wijnstokken 37 jaar oud
Ondergrond klei, mergel
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel deep (stevig, diep rood)
Smaakt naar rozen, viooltjes
Lekker bij truffel
Barolo , Italië
Het beste wijngebied van Italië, Piëmonte, ligt in het noordwesten van het land. In het noorden en westen wordt de streek begrensd door de Alpen. Het dorp La Morra is het hart van de D.O.C.G. Barolo en daar ligt ook the wijngaard "La Serra". Het terroir, mede verantwoordelijk voor het unieke karakter van Barolo, is hier het meest ideaal. Een bodem van fijn zand, kalk en klei in combinatie met hellingen gelegen op het zuiden of zuidwesten zijn ideaal voor de nebbiolo druif. Dit is het enige toegestande druivenras voor Barolo. Laat oogsten en een goede opvoeding van de wijn is erg belangrijk. De Voerzio Martini Barolo Le Serra rijpt 24-30 maanden op, deels nieuwe, grote vaten van Frans eiken. Alle moeite en geduld die het kost om deze wijn te maken, worden ruimschoots beloond met een wijn die een enorm breed smaakpalet, complexe neus en groot bewaarpotentieel heeft.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Mattanja
AMSTERDAM | 19-12-2021
Verified buyer
Image 5

Waar voor je geld. Topwijn

Wouter
Utrecht | 25-11-2021
Verified buyer
Image 5

-

Pim
Amsterdam | 06-08-2021
Verified buyer
Image 5

-

Kevin
Amsterdam | 02-07-2021
Verified buyer
Image 5

-

Mitchell
Amsterdam | 20-03-2021
Verified buyer
Image 5

-

Marnix
Utrecht | 23-12-2020
Verified buyer
Image 5

-

Mark
Bennebroek | 25-12-2019
Verified buyer
Image 5

-

Max
- | 29-10-2019
Verified buyer
Image 5

-

Karlijn
TempCiti | 23-10-2019
Verified buyer
Image 5

-

Rutger
Amsterdam | 28-12-2018
Verified buyer
Image 5

-

4.53/5 15 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens