• Rich

Boca Rueda Verdejo

Rueda, Spanje
Verdejo
Wijnmaker Juan laat met zijn Boca de verdejo druif van een heel andere kant zien. Voor deze wijn blend hij namelijk super frisse wijn met een deel op houten vaten gerijpte wijn voor nog meer complexiteit en diepgang.  

€ 10,99

1 op voorraad
Productnummer: LE940X

Boca Rueda Verdejo

€ 10,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“De verdejo is een lastige druif. Althans, het is altijd lastig om de oogst van deze druiven te plannen. Het sap van de verdejodruiven oxideert vrij snel. Wij oogsten daarom ’s nachts bij lage temperatuur en weinig licht. Het hele dorp moet dan ook vroeg op om ons te helpen. Als dank organiseren wij altijd een groot oogstfeest om iedereen te bedanken voor de kleine oogjes en het vroege opstaan.”

Juan de benito

Productinformatie
Wijnmaker Juan de Benito
Druif verdejo
Jaar 2022
Herkomst Rueda, Spanje
Oogst per HA 42 hl/ha
Wijnstokken 40 jaar oud
Ondergrond kalk, zandsteen
Alcoholpercentage 13%
   
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel rich (vol, rijk wit)
Smaakt naar citroen, krijt, passievrucht, vanille
Lekker bij gevogelte, wilde zalm
Rueda, Spanje
Het landschap in Castilla y León is niet heel spannend en wordt vooral gekenmerkt door golvende plateaus met veel graan en af en toe een kudde schapen. Het stadje Rueda daarentegen is verre van saai en staat bekend om haar fruitige wijnen. De verdejodruiven worden ’s nachts geplukt als de temperatuur is gedaald naar 10 tot 15 graden. Door het gebrek aan licht is er minder kans op oxidatie van de druif, waardoor de frisheid goed bewaard blijft. De smaak van de verdejo wordt naast fris gekenmerkt door de geur van citrus en de smaak van peren, met een licht bittere ondertoon.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens