• Natuurwijn

Kobal Bajta Petnat Rosé

Stajerska, Slovenië
Blaufrankisch
Wijnmaker Bojan besloot dat het tijd was om de traditionele blaufrankish-druif in een nieuw jasje te steken. Het resultaat is deze natuurwijn, of eigenlijk moeten we zeggen: deze natuurlijke rosé bubbel, vol sappig tropisch fruit, aardbeien en fijne kruiden.

€ 16,99

op voorraad
Productnummer: BU485X

Kobal Bajta Petnat Rosé

€ 16,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Na gewerkt te hebben in Nieuw-Zeeland en Australië als wijnmaker was het geen moeilijke keuze om terug te keren naar mijn geboortegrond. Ik groeide op tussen de wijngaarden in Ptuj, de oudste stad van Slovenië. De eerste benoeming stamt al uit het jaar 69. De romeinen verbouwden en verhandelden hier al volop wijn. Het is een mooie gedachte dat ik tegenwoordig mijn eigen draai mag geven aan een 2000 jaar oude traditie.”

Bojan kobal

Productinformatie
Wijnmaker Bojan Kobal
Wijnhuis Kobal Wine Estate
Druif blaufrankisch
Jaar 2023
Herkomst Stajerska, Slovenië
Oogst per HA 40 hl/ha
Wijnstokken 25 jaar oud
Ondergrond marmer
Alcoholpercentage 11,5%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel bubbly (bubbels), natuurwijn (raw)
Smaakt naar aardbeien, drakenfruit, meloen
Lekker bij aperitief, bieten, gefrituurde kip, kreeft
Stajerska, Slovenië
Slovenië staat sinds de opkomst van natuurwijnen weer stevig op de wereldkaart wat betreft wijnbouw. De regio Stajerska is het Sloveense deel van de Steiermark, waar de romeinen al volop wijn verbouwden. De toegangspoort tot deze regio is de stad Maribor. Behalve pittoresk is deze stad ook het huis van de oudste druivenstok ter wereld. Deze gigant is meer dan 400 jaar oud en draagt nog altijd druiven. Het is dan ook niet raar dat het oudste wijnhuis van Slovenië hier te vinden is. Hoewel de regio een rijk wijnbouwverleden kent is het minstens net zo interessant wat er vandaag de dag gebeurt. De hedendaagse natuurwijn is namelijk springlevend in Stiermarken. Tegenwoordig is de meest bekende stijl van wijn maken waarschijnlijk pét-nat (pétillant naturel): de oer-methode van mousserende wijnen maken. Hierbij wordt de wijn gebotteld voordat de eerste gisting is voltooid, waardoor er natuurlijke bubbels in de wijn ontstaan. In tegenstelling tot de methode traditionelle, waarbij gist wordt toegevoegd aan de wijn, is deze methode moeilijker te controleren. Hierdoor moet de wijnmaker erg precies te werk gaan om het juiste resultaat te krijgen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens