• Smooth
  • 8,5

Prima Pietra Appassimento

Veneto, Italië
Corvina, Merlot
Net als bij de beroemde Amarone laat wijnmaker Alessandro zijn druiven eerst 5 weken indrogen voordat hij overgaat op persen. Daardoor krijgt deze wijn zijn intense concentratie en prachtige zachte structuur.

€ 9,99

op voorraad
Productnummer: SM820X

Prima Pietra Appassimento

€ 9,99

op voorraad
Productnummer: SM820X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Appassimento is een techniek die al ouder is dan de weg naar Rome. Hierbij oogsten we de druiven extreem laat, als het al bijna rozijnen zijn mogen ze pas worden geplukt. Daarna laten wij de druiven nog eens 5 weken in speciale kisten op zolder drogen. Hierdoor verdampt ongeveer 35% van het vocht uit de druif maar worden de aroma’s in deze druiven wel veel sterker.”

Alessandro donà

8,5
8,5/ 10 de Grote Hamersma
"Drogen moet mogen. We treffen het meer en meer: wijn gemaakt van soms wat meer soms wat minder ingedroogde druiven. Techniek: om de boel geconcentreerder en zoeter te krijgen. 
Pruimen worden zo pruimen op sap. Bramen transformeren tot bramenconfiture. Kersen komen plots uit de kersentaart. Met wat chococrumble en een zoet espressootje ernaast. 
 Is het té: dan kun je zo'n wijn bijkans op je brood smeren.  Is het precies goed dan kun je het schenken. Dan tref je toch ook nog wat zuren en specerij en is het een weldadige wijn die heerlijk combineert met bijvoorbeeld paddenstoelenragù met spaghetti. "
Productinformatie
Wijnmaker Alessandro Donà
Wijnhuis Cantina Monteforte
Druif corvina, merlot
Jaar 2020
Herkomst Veneto, Italië
Oogst per HA 100 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond klei
Alcoholpercentage 14%
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar rijpe kers, vanille, viooltjes, zoethout
Lekker bij harde kazen, spaghetti al ragu, stoofvlees
Veneto , Italië
Veneto ligt in het noordoosten van Italië en is een van de meest bekende wijnstreken van het land. Wat het gebied zo mooi maakt is de grote verscheidenheid aan wijnen die je hier aantreft. Zo is Veneto het thuis van de beroemde Prosecco bubbels maar ook van de witte Soave en Lugana wijnen. Maar ook met rode wijnen kun je hier als wijnliefhebber je hart ophalen. De beroemde Valpolicella en Amarone wijnen komen namelijk ook hier vandaan. De beste en meest beroemde rode wijnen uit deze regio worden veelal gemaakt via de Appassimento methode. Dit is een manier van wijnmaken waarbij de druiven laat geoogst worden, om vervolgens nog enkele weken in te drogen. Traditioneel gezien gebeurd dit op zolder van het wijnhuis. Hierdoor verdampt wel 35% van het vocht uit de druiven maar worden de aroma’s in de druiven versterkt. Het resulteert in wijnen met veel concentratie maar met een prachtig zachte structuur. Het is niet voor niets dat de wijnen wereldberoemd zijn geworden.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Lisette
07-11-2022

Heerlijke makkelijk te drinken wijn

Niels
27-01-2023

Luc Wackers
REVIEW | 18-01-2023

Marieke
REVIEW | 25-11-2022

Lisette
REVIEW | 07-11-2022

4.8/5 5 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens