

Prima Pietra Appassimento
Veneto, Italië
Corvina, Merlot
Net als bij de beroemde Amarone laat wijnmaker Alessandro zijn druiven eerst 5 weken indrogen voordat hij overgaat op persen. Daardoor krijgt deze wijn zijn intense concentratie en prachtige zachte structuur.
€ 9,99
Productnummer:
SM820X

Prima Pietra Appassimento
€ 9,99
- Gratis verzending vanaf € 50,-
- Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
- Gratis retourneren in alle winkels
- Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer
“Appassimento is een techniek die al ouder is dan de weg naar Rome. Hierbij oogsten we de druiven extreem laat, als het al bijna rozijnen zijn mogen ze pas worden geplukt. Daarna laten wij de druiven nog eens 5 weken in speciale kisten op zolder drogen. Hierdoor verdampt ongeveer 35% van het vocht uit de druif maar worden de aroma’s in deze druiven wel veel sterker.”
Alessandro donà

Productinformatie
Wijnmaker | Alessandro Donà |
---|---|
Wijnhuis | Cantina Monteforte |
Druif | corvina, merlot |
Jaar | 2020 |
Herkomst | Veneto, Italië |
Oogst per HA | 100 hl/ha |
Wijnstokken | 20 jaar oud |
Ondergrond | klei |
Alcoholpercentage | 14% |
Wijnbouw | conventioneel |
Smaakprofiel | smooth (soepel, rond rood) |
Smaakt naar | rijpe kers, vanille, viooltjes, zoethout |
Lekker bij | harde kazen, spaghetti al ragu, stoofvlees |


Veneto, Italië
Veneto ligt in het noordoosten van Italië en
is een van de meest bekende wijnstreken van het land. Wat het gebied zo mooi
maakt is de grote verscheidenheid aan wijnen die je hier aantreft. Zo is Veneto
het thuis van de beroemde Prosecco bubbels maar ook van de witte Soave en
Lugana wijnen. Maar ook met rode wijnen kun je hier als wijnliefhebber je hart
ophalen. De beroemde Valpolicella en Amarone wijnen komen namelijk ook hier
vandaan. De beste en meest beroemde rode wijnen uit deze regio worden veelal
gemaakt via de Appassimento methode. Dit is een manier van wijnmaken waarbij
de druiven laat geoogst worden, om vervolgens nog enkele weken in te drogen.
Traditioneel gezien gebeurd dit op zolder van het wijnhuis.
Hierdoor verdampt wel 35% van het vocht uit de druiven maar worden de aroma’s
in de druiven versterkt. Het resulteert in wijnen met veel concentratie maar
met een prachtig zachte structuur. Het is niet voor niets dat de wijnen
wereldberoemd zijn geworden.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
Aanmelden
4.43
7
Niels
REVIEW | 08-02-2023
Verified buyer
Niels
27-01-2023
Verified buyer
Luc Wackers
REVIEW | 18-01-2023
Verified buyer
Marieke
REVIEW | 25-11-2022
Verified buyer
Lisette
REVIEW | 07-11-2022
Verified buyer
Lisette
07-11-2022
Heerlijke makkelijk te drinken wijn
Nicole
REVIEW | 25-06-2023
4.43/5
7
reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens