Blankenhorn Markgräfler Gutedel
Baden, Duitsland
Colle Adimari Chianti Governo
Toscane, Italië
Marof Goričko Noir
Prekmurje, Slovenië
Aphros Vinhao
Vinho verde, Portugal
Colle Adimari Drim
Toscane, Italië
Masot Prosecco Spumante
Prosecco, Italië
Buchmayer Pinot Noir
Weinviertel, Oostenrijk
Fortissimo Alentejo Tinto
Alentejo, Portugal
I Pentri Falanghina Monte Cigno
Campania, Italië
Les Hauts de Joyan Sauvignon Gris
Périgord, Frankrijk
Quinta da Pedra Alta Tinto
Douro, Portugal
Verus Vinogradi Furmint
Ormoz, Slovenië
Blankenhorn Crémant Baden
Baden, Duitsland
Prima Pietra Appassimento
Veneto, Italië
Bruno Murciano Las Blancas
Valencia, Spanje
Finca Loranque Tempranillo
Toledo, Spanje
Ju De Vie Blanc
Vin de france, Frankrijk
Door het druilerige herfstweer verandert onze wijnkeuze. We grijpen vaker naar vol, rijk wit of een rode wijn. Perfect te drinken bij stoofschotels en borrelplanken, of wanneer je onder een deken op de bank bent gekropen. Ontdek onze favoriete wijnen voor dit seizoen in deze blog!
De meeste herfstgerechten zijn rijk, vol van smaak en romig. Dat vraagt ook om rijke en romige wijnen. Bij stoofpotjes kun je denken aan stevige rode wijnen, zoals primitivo. Een primitivo heeft hetzelfde gestoofde karakter en diepe smaak. Stamppotten vragen om romige en volle wijnen. De basis van een goede stamppot is een romige aardappelpuree. Denk bijvoorbeeld aan een houtgerijpte chardonnay of chenin blanc! Daarnaast zijn de herfst en pompoen natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zachte en zoetige karakter van pompoenen vraagt bijna om de viognier druif.
Hoewel de focus vaak ligt op rode wijnen, zijn wat vollere, rijkere witte wijnen ook perfect voor de herfst. Witte wijnen zoals chardonnay met een rijke, boterachtige smaak kunnen goed samengaan met herfstgerechten.
Een goede herfstwijn heeft kenmerken als een volle body, complexe smaken en rijke aroma's. Veel herfstwijnen hebben een kruidige ondertoon die goed samengaat met de kruidige smaken van herfstgerechten.
Serveer rode herfstwijnen op kamertemperatuur of iets koeler, rond de 16-18°C. Te warme rode wijn kan de alcohol doen uitstijgen, terwijl te koude wijn de smaken kan onderdrukken. Als je kiest voor een herfstachtige witte wijn, serveer deze iets warmer dan normaal, rond de 10-12°C, zodat de rijke smaken beter tot hun recht komen.
Blog Grapedistrict
Ontdek recepten en andere interessante feitjes!