• Mellow
  • 91

Blankenhorn Markgräfler Gutedel

Baden, Duitsland
Gutedel
Gutedel is weer up and coming! Dit stokoude druivenras is ongeveer 5000 jaar oud en door de Romeinen vanuit Egypte meegenomen naar Baden. Het combineert rijp fruit met kruiden, mooie mineralen en spanning.

€ 10,49

op voorraad
Productnummer: ME835X

Blankenhorn Markgräfler Gutedel

€ 10,49

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"De geschiedenis van ons wijnhuis gaat terug tot het jaar 1624. Het huis diende aanvankelijk als koetshuis, waar paarden konden rusten van een lange tocht en de koetsier kon genieten van een goed glas wijn van het huis. Generaties lang was het huis in handen van de familie Blankenhorn, totdat Rosie Blankenhorn geen opvolger in haar familie kon vinden. Ze droeg het in 2014 aan ons over en sindsdien werken wij hard aan het voortbestaan van de eeuwenlange geschiedenis.”

Yvonne & martin männer

91
Beoordeeld met 91/100 Punten - Falstaff 
“After aeration fragrances of crunchy light fruits (green apple, pear), peach blossom, some crushed rock and delicate smoke emerge. On the palate balanced acidity, grip, delicate fruit, balm, refined phenolics and good structure. Versatile.”
Perswijn: wijn van het jaar 2023
Wat is het toch leuk dat er zulke verrassende winnaars worden gekozen. Misschien zegt gutedel u weinig, maar het is de Duitse naam voor chasselas. Dit druivenras was ooit alom aangeplant in delen van West- en Midden-Europa, ook omdat hij dienstdeed als tafeldruif. Tegenwoordig staat chasselas nog vooral aangeplant bij het Meer van Genève, en hier en daar nog in de Elzas en Zuidwest-Baden. Het Markgräflerland, waar hij Gutedel heet, is de hotspot. De naam zegt veel over hoe de variëteit vroeger werd beschouwd. Bij Blankenhorn, een wijngoed met een grote traditie, dat in 2014 werd overgedaan aan Yvonne en Martin Männer, staat gutedel nog steeds in goed aanzien. Ze maken onder meer deze Gutswein, een lichte en heel eigentijdse wijn met maar 11,5% alcohol, fijne zuren en een heel klein zoetje. Een heerlijke, originele dorstlesser.
8,5
8,5/10 punten - Proefschrift Wine Challenge 2024 Wine Professional
Vullend, rijpe tonen, zuren bieden tegenwicht, goede spanning en rondeur, veel smaak, goede balans en lengte, mooie rijke wijn voor breed publiek, verrassend goed resultaat voor de gutedel druif.
Productinformatie
Wijnmaker Yvonne & Martin Männer
Wijnhuis Weingut Blankenhorn
Druif gutedel
Jaar 2022
Herkomst Baden, Duitsland
Oogst per HA 80 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond löss en klei
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel mellow (droog, fruitig wit)
Smaakt naar kruiden, lentebloesem, limoen, peer
Lekker bij kaasfondue, witte asperges
Baden, Duitsland
Door zijn zuidelijke ligging is Baden het warmste wijngebied van Duitsland. Weingut Blankenhorn ligt zo ongeveer precies op het drielandenpunt met Frankrijk en Zwitserland. Het klimaat is te vergelijken met dat van de Franse Bourgogne, Bourgognedruiven als pinot noir en chardonnay doen het hier dan ook enorm goed. Gutedel is een druif die het hier ook enorm goed doet, het is een onbekende druif die in Zwitserland beter bekend staat als chasselass. Het is een vrij neutraal druivenras die het moet hebben van de bodem waar hij op aangeplant staat. Op de kalkrijke bodem van Baden geeft hij wijnen met enorm veel mineraliteit, spannende citrusaroma's en een gebalanceerde zurenstructuur.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.17 24
Ton
19-11-2022
Verified buyer
Image 5

Prima smaak profiel

Rosanne
ZWAAG | 27-12-2023
Verified buyer
Image 5

Corien
30-08-2023
Verified buyer
Image 5

Emiel
30-12-2022
Verified buyer
Image 5

Wat een heerlijk verassende wijn echt een parel en qua prijs kwaliteit ongeëvenaard.

Zwier
11-07-2022
Verified buyer
Image 5

Uitstekend erg lekker mooie afdronk, droog mineraliteit strak

Marieke
REVIEW | 24-02-2023
Verified buyer
Image 5

Barbara
REVIEW | 24-01-2023
Verified buyer
Image 5

Gea
REVIEW | 15-01-2023
Verified buyer
Image 5

Anja
REVIEW | 17-12-2022
Verified buyer
Image 5

Barbara
REVIEW | 09-11-2022
Verified buyer
Image 5

4.17/5 24 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens