• Bubbly
  • Bio

Masot Prosecco Spumante

Prosecco, Italië
Glera
Het starten van het kleine wijnhuis Masot was voor de familie Da Ros een wijnsprookje dat werkelijkheid werd. Ze maken bijzondere prosecco’s: biologisch, mooi fruitig, fris en gemaakt van één jaargang.

€ 13,99

op voorraad
Productnummer: BU465X

Masot Prosecco Spumante

€ 13,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Masot betekent zoiets als kleine landeigenaar. We zijn er namelijk trots op om een klein familiebedrijf te zijn dat enerzijds oude tradities in ere houdt, maar ook vol goede moed naar de toekomst durft te kijken. Een toekomst van passie, sprookjes, smaken en aroma’s!”

Andrea da ros

Productinformatie
Wijnmaker Andrea Da Ros
Wijnhuis Masot vini
Druif glera
Jaar 2022
Herkomst Prosecco, Italië
Oogst per HA 130 hl/ha
Wijnstokken 18 jaar oud
Ondergrond klei, leisteen
Alcoholpercentage 11,5%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel bubbly (bubbels)
Smaakt naar bloesem, nectarines, perzik
Lekker bij aperitief, ricotta, risotto
Prosecco, Italië
Omdat de wereld, vooral door de grote vraag uit Amerika, op een gegeven moment overspoeld werd door waterige Prosecco, is er veel moeite in gestoken om de streek beter te beschermen en een kwaliteitsboost te geven. Sinds 2009 is Prosecco een erkend herkomstgebied en niet langer alleen de naam voor de wijn. Tot die tijd werd prosecco ook als naam voor de druif gebruikt, maar die heet nu officieel glera. Prosecco wordt gemaakt volgens de charmat methode, waarbij een tweede vergisting plaatsvindt in een gesloten tank. De toevoeging extra dry op het etiket betekent overigens niet dat de wijn beendroog is. Hij is zelfs iets zachter en fruitiger dan een brut, maar nog steeds lekker fris met een aangename rondheid.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens