• Smooth
  • Bio

Marof Goričko Noir

Prekmurje, Slovenië
Blaufrankisch, Merlot, Zweigelt
Zweigelt, blaufränkisch en merlot doen je misschien niet aan Slovenië denken, maar wijnmaker Uros is net als zijn wijnen uniek! Hij maakt hier een elegante, houtgerijpte wijn vol donker fruit én internationale allure.

€ 18,99

op voorraad
Productnummer: SM890X

Marof Goričko Noir

€ 18,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Als kind hielp ik al op het wijnhuis van mijn ouders. Samen met mijn moeder plantte ik destijds wijngaarden aan. Als het zou kunnen, zou ik nu ook nog alle werk in de wijngaarden zelf doen. Alleen door zelf dagelijks in de wijngaarden te staan, krijg je een gevoel bij de wijnranken, de jaargang en uiteindelijk ook bij het eindresultaat; de wijn.”

Uros valcl

Productinformatie
Wijnmaker Uros Valcl
Wijnhuis Marof winery
Druif blaufrankisch, merlot, zweigelt
Jaar 2019
Herkomst Prekmurje, Slovenië
Oogst per HA 25 hl/ha
Wijnstokken 35 jaar oud
Ondergrond kalksteen, marmer, vuursteen, zand
Alcoholpercentage 13,5%
Wijnbouw biologisch
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood)
Smaakt naar bramen, kersen, specerijen, vanille
Lekker bij côte de veau, geroosterde paprika, ossobuco
Prekmurje, Slovenië
Hoewel de regio Goričko een eeuwenoude wijnbouwtraditie heeft, was het toch lange tijd een beetje het ondergeschoven kindje van de Sloveense wijnbouw. Historische, culturele omstandigheden en de afgezonderde ligging zorgde ervoor dat de wijnen buiten haar eigen regio eigenlijk nauwelijks gedronken werden. In de jaren 60 waren er nog maar weinig wijngaarden te vinden. De wijngaarden die waren overgebleven, werden aangeplant met rassen die in de Verenigde Staten erg in trek waren. Natuurlijk waren er uitzonderingen, zoals in het dorp Mačkovci. Hier stonden nog de traditionele blaufränkisch, sauvignon blanc, silvaner en welschriesling aangeplant. Zelf in de jaren 80, toen de Sloveense wijnbouw een enorme kwaliteitsimpuls doormaakte, bleef deze regio een blinde vlek. Het duurde tot 2007 toen entrepreneur Stane Polanič samen met wijnmaker Uroš, uitgerekend hier, Marof winery begonnen en langzaam maar zeker deze schone slaapster wakker kussen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens