• Rich
  • 90

Benvenuti Malvazija

Istrië, Kroatië
Malvasia
De wijnmakende broers Albert en Nikola Benvenuti zijn het visitekaartje van de Kroatische wijnbouw. Hun Malvasia is een gelaagde, complexe wijn vol rijk fruit, noten en kruiden waarmee ze de wijn-journalisten al jaren overtuigen.

€ 16,99

op voorraad
Productnummer: RI550X

Benvenuti Malvazija

€ 16,99

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

"Benvenuti is niet alleen onze naam, het betekent ook ‘welkom’. Onze vader was namelijk een pionier voor kwalitatieve wijnbouw in Istrië en heel Kroatië. Zijn passie ging zo ver dat iedereen welkom was om dat te komen proeven. Zo kwam hij ook op de naam, als een uitnodiging voor mensen om zijn wijnen te ontdekken. Tegenwoordig zetten wij deze passie voort, naar zijn voorbeeld. Zo maken wij gebruik van traditionele druivenrassen en rijpen wij al onze wijnen nog altijd op (gebruikte) houten vaten."

Albert & nikola benvenuti

90
90/100 Decanter Magazine
Tangy citrus, nectarine and floral nose. The palate is surprisingly long, charming, and has great direction and focus.
Productinformatie
Wijnmaker Albert & Nikola Benvenuti
Wijnhuis Benvenuti vini
Druif malvasia
Jaar 2022
Herkomst Istrië, Kroatië
Oogst per HA 40 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond gesedimenteerd kalksteen en klei
Alcoholpercentage 13%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel rich (vol, rijk wit)
Smaakt naar amandel, gele pruim, mineraal, nectarines
Lekker bij bisque, gegrilde kip, pad thai, waldorfsalade
Istrië, Kroatië
Bij wijnbouw denk je misschien niet meteen aan Kroatië. Toch heeft de wijnstreek Istrië een rijke wijnbouw geschiedenis, sterker nog: het is een van de oudste wijngebieden van Europa. Deze geschiedenis gaat zelfs terug tot voor de komst van de Romeinen. Het waren namelijk de Grieken die in de 6e eeuw V.Chr. de eerste druiven aanplanten op dit schiereiland. De regio is heuvelachtig met een extreem lange kustlijn. Dit betekent dat er in het wijngebied van Istrië veel verschillende microklimaten bestaan, waardoor veel verschillende druivenrassen zich hier thuis voelen. De Malvasia is een van de oudste soorten die hier nog altijd verbouwd wordt, het werd waarschijnlijk al zo’n 2600 jaar geleden door de Grieken hier aangeplant. Hoewel de hedendaagse Malvasia door evolutie niet meer helemaal dezelfde druif is als destijds, is het nog altijd een veel aangeplant druivenras is Slovenië, Kroatië en zelfs Portugal.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
4.5 1
Hein
's-Gravenhage | 17-12-2023

Prijs kwaliteit is super. Wijn paste goed bijkoude /verse vis gerechten. Aanrader.

4.5/5 1 review
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens