• Mellow

Domein de Wijngaardsberg Pinot Gris

Limburg, Nederland
Pinot gris
De Romeinen verbouwden al wijn in het mooiste stukje van Nederland. Wijnboer Jules besloot deze traditie nieuw leven in te blazen. Op een verlaten wijngaard uit het jaar 968 maakt hij pinot gris met een Bourgondisch karakter.

€ 21,49

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: ME945X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“De oudste wijngronden van Nederland? De flanken van de Wijngaardsberg in het Limburgse Ulestraten! Al in 968 stonden hier druivenstokken, langs de Romeinse weg van Meerssen naar Hunnecum. De wijngaarden bestonden tot 1800 en in 2002 keerden ze terug. Al snel bleek waarom men vroeger juist dít plekje voor wijnbouw koos. Deze regio heeft tegenwoordig het klimaat van Dijon, de hoofdstad van de Bourgogne, in de jaren 70. Warm genoeg voor mooie wijn dus.”

Jules nijst

Productinformatie
Wijnmaker Jules Nijst
Wijnhuis Domein de Wijngaardsberg
Druif pinot gris
Jaar 2022
Herkomst Limburg, Nederland
Oogst per HA 30 hl/ha
Wijnstokken 20 jaar oud
Ondergrond löss, mergel
Alcoholpercentage 13%
Wijnbouw conventioneel
   
Smaakprofiel mellow (droog, fruitig wit)
Smaakt naar bloesem, framboos, mineraal, peper, perzik
Lekker bij curry, gerookte eendenborst, kabeljauw, peking eend
Limburg, Nederland
De Romeinen wisten het al, monniken in de middeleeuwen ook, wij ontdekken het nu opnieuw: Zuid-Limburg is gemaakt voor wijnbouw. Het klimaat, de hellingen, een bodem die zo uit de Champagne of de Bourgogne lijkt te komen. De ideale omstandigheden om wijn te maken! De bodem is hier uniek voor Nederland: de bovenlaag bestaat uit löss met daaronder de wereldberoemde mergel. Löss werd na de laatste grote ijstijd door de wind afgezet, is lekker luchtig, warmt snel op en geldt als een van de beste grondsoorten voor wijnbouw. De kalkrijke mergel zorgt voor frisse zuren en spanning in de wijnen. Het heuvelachtige landschap in Limburg zorgt daarnaast voor de juiste expositie ten opzichte van de zon. Met de opwarming van de aarde heeft de wijnbouw in Zuid-Limburg de toekomst.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens