• Smooth
  • Bio

Fabrizio Vella Rosso

Sicilië, Italië
Field blend
Kersen, rozen, drop, peper: er valt een hoop te ontdekken in deze natuurwijn van Fabrizio. Het is dan ook een blend van verschillende druivenrassen, die hij tegelijk oogst en perst. Een beetje hout geeft de wijn zijn zachte structuur.

€ 9,49

op voorraad
Productnummer: LE881X

Fabrizio Vella Rosso

€ 9,49

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Als trotse Siciliaan probeer wil ik heel graag laten zien hoe lekker mijn eiland is. Het eiland staat natuurlijk bekend om zijn vulkaan, maar er komen ook veel kalkbodems voor. Voor dit project koos ik enkele wijngaarden die hiervoor typerend zijn. Zo liggen ze op een hoogte tussen de 350-450 meter hoogte en waait er een frisse zeewind. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat ik een rijpe, aromatische en tegelijk frisse rode wijn kan maken.”

Fabrizio vella

Productinformatie
Wijnmaker Fabrizio Vella
Wijnhuis Rallo Azienda Agricola
Druif field blend
Jaar 2022
Herkomst Sicilië, Italië
Oogst per HA 45 hl/ha
Ondergrond klei & kalksteen
Alcoholpercentage 12,5%
Wijnbouw biodynamisch
   
Smaakprofiel smooth (soepel, rond rood), natuurwijn (raw)
Smaakt naar drop, kersen, peper, rozen
Lekker bij hamburger, polenta met paddestoelen
Sicilië, Italië
Sicilië is een bijzondere plek. Behalve voor de mooie stranden, de Etna of het lekkere eten, het is ook een wijngebied bij uitstek. De bodem is er uiteraard vol vulkanische mineralen, er staat een zeewind die in de winter verwarmend werkt en het is er zonnig. Minder bekend is dat het eiland meer dan 20 sub-regio’s heeft en het meer dan 65 inheemse druivenrassen. Het is dan ook niet raar dat het tegenwoordig erg populair is onder sommeliers vanwege de wijnen gemaakt van de lokale druivenrassen. In een van Fabrizio’s wijngaarden staan de verschillende druivenrassen kriskras door elkaar. Door ze als één soort te behandelen; op hetzelfde moment te oogsten, persen en fermenteren maakt hij er ook echt één wijn van, ten opzichte van het meer gebruikelijke achteraf blenden van de verschillende druivenrassen. Toch is dit proces al eeuwenoud en niet geheel ongebruikelijk. Zo staat het in Duitsland en Oostenrijk bekend als Gemischter Satz.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
3.5 2
Bert
Amsterdam | 11-01-2024

Thamar
Utrecht | 20-12-2023

3.5/5 2 reviews
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens