• Rich
  • 90

Fitapreta Branco Ancestral

Alentejo, Portugal
Alicante branco, Arinto tamarez , Rabo de ovelha, Roupeiro
Wijnmaker Antonio heeft een missie: de wereld laten zien hoe goed Portugese wijn is. Voor zijn Ancestral behandelt hij 4 verschillende druiven als één soort. Het resultaat is een rijke, gastronomische wijn voor op de dinertafel.

€ 13,99

Niet langer beschikbaar

uitverkocht
Productnummer: LE1055X
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Bij FitaPreta (zwart lint in het Portugees) staat duurzame wijnbouw en innovatie centraal. Het beste voorbeeld hiervan is het vanuit de lucht fotograferen van onze wijngaarden met infrarood camera’s om te zien waar de druiven het beste groeien. Maar als het op wijn maken aankomt schuwen we de traditionele, arbeidsintensieve en 'ouderwetse' methoden niet: we plukken en selecteren handmatig en gebruiken eikenhouten vaten.”

António maçanita

90
90/100 Robert Parker
It seems, in fact, a bit more distinguished these days, no longer merely a value wine that flirts with 90 points, but one that I might expect to hit that level pretty regularly. This is lovely, dense, nuanced and vigorous. It has a very serious feel, big fruit and a lingering finish. In its youth, it seems pretty terrific. There is obviously not much track record for this relatively new blend of vineyards, but it certainly seems poised to age reasonably well. We'll be a bit conservative in terms of the drinking window, but there doesn't seem to be a rush to dive into it. That doesn't mean you can't, as it drinks pretty nicely—fresh enough to drink on its own but stuffed enough to hold up to foods. This is, needless to say, a very nice and intriguing value.
Productinformatie
Wijnmaker António Maçanita
Wijnhuis Fita Preta
Druif alicante branco, arinto tamarez , rabo de ovelha, roupeiro
Jaar 2022
Herkomst Alentejo, Portugal
Oogst per HA 38 hl/ha
Wijnstokken 43 jaar oud
Ondergrond leisteen
Alcoholpercentage 12,5%
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel rich (vol, rijk wit)
Smaakt naar abrikoos, citroen, kruiden, noten, perzik
Lekker bij gegrilde vis, pompoen, zwezerik
Alentejo, Portugal
Alentejo ligt in het zuid-centrale deel van Portugal. De naam is een verbastering van het Portugese 'além do Tejo', letterlijk: 'over de rivier de Taag'. Hoewel het gebied een derde van het landoppervlakte beslaat woont er slechts 5% van de bevolking. En slechts 5% van de regio is bebouwd met wijngaarden; je ziet er meer olijfgaarden, kurkeiken en tarwe. Het grootste risico voor de wijnbouw is de hitte in juli en augustus wanneer de temperatuur oploopt tot boven de 40 graden Celsius. Daarom hebben de wijnboeren een arsenaal van inheemse druivenrassen tot hun beschikking die tegen deze hitte kunnen. Deze Ancestral is een zogehete Fieldblend. Dit wil zeggen dat er verschillende druivenrassen in de wijngaarden staan, maar we behandelen ze als één en dezelfde. Voor deze wijn zijn dat de inheemse druivenrassen Roupeiro (40%), Rabo de Ovelha (16%), Arinto (8%), Tamarez (8%) en Alicante Branco (8%).
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
0
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens