• Mellow

Vallevo Trebbiano d'Abruzzo

Abruzzen, Italië
Trebbiano
Het mooie Abruzzen heeft behalve de fantastische natuur, pittoreske dorpjes en bruine beren ook haar eigen Trebbiano variëteit. Deze typische variant barst van de aroma's van perzik, nectarine, limoen en verse kruiden. Het is de Italiaanse zomerzon in je glas!

€ 8,49

op voorraad
Productnummer: LE864X

Vallevo Trebbiano d'Abruzzo

€ 8,49

  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Op werkdagen voor 17u besteld, dezelfde dag verzonden
  • Gratis retourneren in alle winkels
  • Niet tevreden, geld terug garantie
Over de wijnboer

“Als wijnmaker van Cantina Frentana ben ik, naast het maken van de wijn, ook verantwoordelijk voor het behoud van historie en traditie. Dat gevoel voor historie zie je terug in de keuze voor de druiven die wij gebruiken. Dat zijn allemaal inheemse rassen als pecorino, montepulciano, cococciola en passerina. Deze druiven hebben zich al eeuwenlang kunnen aanpassen aan het klimaat en gedijen dan ook het best op de wijngaarden van het midden van Italië.”

Gianni pasquale

Productinformatie
Wijnmaker Gianni Pasquale
Wijnhuis Cantina Frentana
Druif trebbiano
Jaar 2022
Herkomst Abruzzen, Italië
Oogst per HA 112 hl/ha
Wijnstokken 10 jaar oud
Ondergrond zand en klei
Alcoholpercentage 12,5%
   
Wijnbouw duurzaam
   
Smaakprofiel mellow (droog, fruitig wit)
Smaakt naar limoen, nectarines, perzik
Lekker bij antipasti, pasta carbonara
Abruzzen, Italië
Cantina Sociale Frentana werd in 1958 opgericht als samenwerking tussen wijnboeren. Het was Francesco d’Agostino, de dokter van het dorp, die voorstelde dat de boeren moesten samenwerken. Op zijn initiatief werd besloten samen op te trekken, elkaar te helpen met het bewerken van het land en het verkopen van de wijn. Dit bleek succesvol en al snel sloten meer boeren zich bij dit initiatief aan. Inmiddels telt deze groep al 98 wijnboeren. Iedere boer heeft 1 stem in het bestuur, hoe groot of klein deze ook is. Hierdoor worden alle beslissingen echt gezamenlijk genomen.
Reviews van anderen
Hieronder vind je alle reviews over deze wijn. Als wij zeker weten dat een review gedaan is door een verfied buyer, dan laten wij deze als eerste zien en zwaarder meewegen in het gemiddelde cijfer.
3 1
Inez
02-01-2023
Verified buyer
Image 5

Smakelijk, maar te weinig uitgesproken voor mij.

3/5 1 review
Vaak samen gekocht
Probeer ook deze wijnen eens